söndag 3 april 2011

Cornelis Wreeswijk...

Endast 50 år gammal avled Cornelis Wreeswijk i sviterna av sin diabetes och levercancer, en av våra största musiklegender som levde ett tufft liv med både alkohol- och tablettmissbruk, fängelsestraff och stora ekonomiska skulder. Somliga går med trasiga skor, Brev från Kolonin, Jag hade en gång en båt, Turistens klagan och Ceclia Lind & Fredrik Åkare är några av hans odödliga alster. Hittade den här duetten mellan Cornelis och Pernilla Wahlgren där de framför min favorit. Känns sorligt att han själv inte fick uppleva den popularitet som blev efter hans sista bejublade comeback framträdande på Roskilde Festivalen 1987.

Vi har sett filmen om Cornelis nu på eftermiddagen där man får följa och uppleva stora delar av hans karriär, filmen skildrar även människan Cornelis, mannen bakom scenen som hela sitt liv sökte efter kärlek och bekräftelse. Att han var född i Holland visste jag, men inte att han aldrig blev svensk medborgare. Helt klart en sevärd och intressant film!!

Idag blev det en tur till Göteborg för att titta på två båtar, en av dem var intressant för ett eventuellt köp så vi får se, kanske blir vi båtägare igen...

NU: Stockholm - Båstad på 4-an, känns som en lagom lättsam avslutning på denna gråmulna och disiga aprilhelg!

Kramar Bella

5 kommentarer:

vitagavlar.blogspot.com sa...

Ha en fin vecka! kramar Lisa

milla-andante sa...

Ja han dog på tok för tidigt på alla sätt...

Spännande med ny båt!!
Och vilken duktig kock du har där hemma, jag blev hungrig nu igen, när jag såg er goda fredagsmiddag.

Ha en fin vecka vännen!!
Kram

cecce sa...

Den filmen skulle jag vilja se! Vi har läst om Cornelis W i skolan...undrar om den filmen lämpar sig att visa i skolan?? Hm...får titta på den först!
tack för tipset!!

Hoppas du får en fin vecka nu! Här väntar mycket jobb som vanligt men nu är det bara två veckor kvar till påsklovet. Längtar!!

Stor kram!

Helenas loggbok sa...

Hej Bella!
Morgan Allings sommarprat var så gripande och så intressant att lyssna på. Vi satt alla 4;a i bilen i Sverige och var helt knäpp tysta. Måste läsa boken.

Spännande med båten. Jag är fortfarande helt såld på den båt ni hade tidigare. Vi letar styrpulpet och har hittat en fin i Göteborg. Det är dock svårt att köpa båt när man bor i Luxemburg. Vi ska titta lite när vi är hemma i Sverige nästa vecka. Huges Marina som är en av de största marinerna i Sverige ligger ju i Tranås.

Ha en bra start på veckan!
Kram
Helena

Fröken Fräken sa...

Jag har inte sett Cormelisfilmen ännu, men jag måste säga att jag verkligen är imponerad av hans sätt att behärska det svenska språket! Tänk vilka sånger han fick till, i ett språk som inte vara hans modersmål..
Jag gillar att kolla på Mästarnas mästare på söndagskvällarna istället för tv4 - Stenmark är också en att bli imponerad av!