måndag 18 april 2011

Pollenchock och sommarfeeling...
Dagens underbara vårvärme har gett mig riktig sommarfeeling och längtan ut till havs...

Minns förra sommaren och den semesterns bästa dagar vid Utkäften nedanför Marstrand där solen äntligen valde att kika fram, vinden mojande och vi hade underbara dygn i naturhamn...En sommar utan båt känns inte som en riktig sommar och jag kommer sakna vår gamla båt jättemycket, men tror och hoppas vi kommer bli lika nöjda med den nya...Ser fram emot utflykter i sommar till Västkustpärlor som Gullholmen, Hunnebostrand och Åstol...Och naturligtvis skaldjur i alla dess former...

Dagens varma vårväder har lockat fram sommarkänslorna och längtan efter båtturer, skaldjur och grillning gjorde sig påminda liksom insikten om att våren inte bara är en efterlängtad årstid som kommer med ljus och värme, den har också med sig en hel massa pollen. Tröttheten är redan påtaglig och när det blir dagar med sol och värme som idag så börjar ögonen och hals klia och näsan blir täppt och värre kommer det bli innan det vänder vid midsommar, men det är bara att härda ut och gilla läget och knapra allergitabletter för att lindra besvären. Att komma ut till havs och andas den friska havsluften är den bästa medicinen i pollentider så jag ser fram emot årets första båttur!!

Hoppas ni haft en bra start på veckan!

Kramar Bella ♥

6 kommentarer:

MIN LYCKA ♥ sa...

myyys!!!

Viktkamp sa...

vad underbart det ser ut, älskar havet och allt som hör till! =)

Nazima sa...

Ja, idag fick man verkligen sommarfeeling.Va smarrigt det såg ut med fatet med skaldjur....
Kramar och ha en bra tisdag!

alegni sa...

jag får nästan ont i magen av sommarlängtan när jag ser dina bilder. å andra sidan vet jag att vi snart är där. all vår myckna snö har smultit på en vecka, så nu är det full fart mot sommaren!
kram
ingela

Helenas loggbok sa...

Vilka härliga bilder. Blir väldigt sugen på skaldjur.
När vi var i Sverige förra veckan köpte vi båt. "Bara" en styrpulpet, men ändå. Vi ska mest ha den till att göra över barnen till stan, åka ut på någon ö, bada, åka vattenskidor och fiska.

Trist med pollenallergi! Hela terrassen är gul av pollen här. Nu blommar allt samtidigt, allt från raps till hägg och syrén och många har det säkert jättejobbigt.

Stor kram
Helena

Annas inspiration sa...

Hej Bella!

Först & främst vill jag gratulera dig till ett positivt besked från FK, underbart att det har löst sig & rättvisan segrade :-) Du har varit otroligt stark & envis som kämpat hela vägen :-)

Ni kommer säkert få en underbar sommar, bli spännande för er att prova nya båten. Vi har bokat några nätter på Tjörn, har du några tips? Vi får ju absolut göra en utflykt till Marstrand.

Kramar & ha en bra kväll