måndag 25 april 2011

Annandag Påsk...


Det var väl värt arbetet med att slipa och olja in allt trä i båten som sambon gjort, nu glänser det och ser riktigt fint ut...Det sista som gjordes på båten idag var att bottenmåla den och nu är den så gott som klar för sjösättning, det är egentligen bara nya gardiner som ska sys och sen ska vi köpa stora goa kuddar att ha som ryggstöd vid solbädden. Är det någon som har tips på var man kan köpa kuddar i storleken 40-50 cm x 70-80 cm för en hyfsad peng så mottages detta tacksamt, med eller utan kuddöverdrag spelar ingen roll!Efter fönstermålning var det dags för målning av grunden för min del, vi hann måla framsidan en gång i höstas innan snön kom så idag var det dags för baksidan och varv nummer två på framsidan. Skissen på hur den nya trappan och altanen på framsidan ska se ut är klar och virket är beställt så efter helgens vårrustning av båten är det dags för sambon att börja markfylla och förbereda för bygget, vi har som ni ser en del kvar att göra i trädgården också...

Ute i naturen har allt som blommar fullkomligt exploderat under helgen och jag har varit förvånad att det gått så bra att vara ute med min allergi, men när jag väl slog mig ner i solstolen nu på eftermiddagen för första gången denna helg så blev det direkt mycket sämre i både ögonen och nysningarna kom den ena efter den andra så ett tips för alla allergiker måste helt enkelt vara att stoppa näsan i färgburken under pollensäsongen :)

Hoppas ni haft alla haft en riktigt bra Påskhelg! Nu blir det ett par välförtjänta timmar i soffan framför tv:n som avslutning på helgen för vår del!

Kramar Bella ♥

5 kommentarer:

Ann-Louise sa...

Men så får ni fint också!!

Här behöver vi också måla lite egentligen men vi är bra på att skjuta upp saker och ting. Klart, vi har inte lika stort som ni så vi hinner nog!!

Verkar som om du mår ganska bra nu som orkar måla och det glädjer mig! Skönt kunna ta vara på ledigheten till max!

Ha en fin vecka!
Kram

Susanne sa...

Måste kännas härligt att snart få sjösätta båten, för visst är det underbart att vara ute till havs. Hoppas nu att vädret håller i sig och vi kan se fram emot en kanonsommar :)
Jag har haft en lugn och skön helg då mannen och sonen varit i Stockholm. Inget speciellt påskfirande men det gör mig inget ;)

Kram och sov gott

Nazima sa...

Härligt med båt-och husfixande, och vädret kan vi inte klaga på direkt :-)
Hoppas denna värmen håller i sig hela våren o sommaren!

Vi har haft lugn och mysig påskhelg, och hållit oss mestdels hemma då vår tös har haft/har feber så idag blir det en hemmadag till....
kramar

Helenas loggbok sa...

Vad ni har pysslat och grejat både med båten och huset! Vad fint det blir med nymålad grund!
Stackars dig och alla andra som är allergiska så här års. Det måste vara jättejobbigt. Vi städade altanen förra veckan, nu är den lika gul igen och det går knappt vara där. Nu väntar jag på en regnskur innan jag kör ett race till på altanen, för det känns mest som det bara yr runt i luften just nu.
Ha en bra start på veckan!
Stor kram
Helena

Mia ☆ sa...

Vilka härliga vårbilder! Måste vara underbart med båt =)

Ha en trevlig vecka i aprilsolen, snart är maj här! Kram