söndag 24 april 2011

Torsk i folie och mera fönstermålning...


Dagens lunch blev torsk i folie med lite av varje som fanns hemma i kylen, smakade bättre än vad det såg ut på bilden. Tänkte på det när vi satt ute och åt att är det inte så att "all" mat smakar lite bättre sommartid när man sitter ute i solen och äter den..??

Påskhelgens lediga dagar bara rusar iväg och nu är det bara morgondagen kvar innan det återigen är dags att bege sig till jobbet, den här påsken har ägnats mer åt arbete med huset och vårrustning av nya båten än åt ägg- och godisätning och annat påskfirande. Även idag har jag målat fönster hela dagen, fick måla ett extra varv med vitt på alla mot vad jag räknat med för att få dem riktigt vita, kändes så där lagom kul, men desto skönare nu när det är gjort och det gick egentligen ingen större nöd på mig med tanke på vilket härligt väder det varit ute även idag här på Västkusten. Nu återstår bara att skrapa bort överflödig färg då jag inte orkade maskera fönsterna och att måla utsidan... det är insidan och emellan jag tagit nu och vi hade inte alls tänkt måla utvändigt då det inte behövs, men nu har vi kommit fram till att vi trots att vill måla dem vita utvändigt också och få bort den blåa färgen som det är på alla fönster idag.

Vi måste frosta av frysen och tänkte passa på att samtidigt städa och skura ur kylen riktigt ordentligt så nu håller vi på att äta upp så mycket som möjligt av det som ligger i dem och det tvingar fram lite kreativitet i matlagningen och ibland blir det riktigt bra som igår. Hade ett paket med torskfileér i frysen som jag tillsammans med lite av varje som fanns i kylen gjorde foliepaket av och stoppade in i ugnen och serverade med kokt potatis och en grönsallad. Resultatet blev oväntat bra och t o m sambon som inte är någon fiskätare åt med god aptit. Skrev ner "receptet" ifall någon vill prova och för att själv komma ihåg vad jag hade i, för detta kommer göras igen!

TORSKFILÈ I FOLIEPAKET
3 port

1 paket torskfileér (400 gr)
3-4 msk grön pesto
8-9 msk krossade tomater
9-10 st Babyplommontomater
1/4 rödlök 
1/2 citron
salt
citronpeppar

Tina torskfileén och dela i tre bitar, lägg bitarna på var sin foliebit stor nog att göra till ett knyte. Salta och peppra fisken rikligt, lägg ca 1-1,5 msk pesto på varje fiskbit, dela de små plommontomaterna i halvor och lägg på desssa tillsammans med hackad rödlök på fisken, avsluta med de krossade tomaterna och saften från en halv citron innan du viker ihop foliepaketen och kör dem i ugnen på 175 grader i ca 20 min i mitten av ugnen eller varför inte lägga knytena på grillen!

Smaklig Måltid!!

Kramar Bella ♥

1 kommentar:

Marie sa...

Håller med om att det smakar så mycket bättre när man äter utomhus! Och receptet du delade med dig av ser supergott ut.
Vilken fin båt ni köpte..ganska stor den med.
Nu får det bli sommar och "båttider" igen eller vad säger du??
kram