fredag 22 april 2011

Trevlig Lååångfredag hemma hos föräldrarna...


Vi välkomnades av fina påskgula blommor hemma hos mina föräldrar i dag dit vi åkte för att äta god påsklunch tillsammans med familjen...













Här ser ni lite av det som det bjöds på och receptet på röran i krustaderna som blev en favorit hos alla hittar ni nedan...


















Färgglad och framförallt jättegod tårta som avslutade dagens besök...

Med risk för att bli tjatig när det kommer till vädret, men visst är det underbart att det varit upp mot 20 grader varmt ännu en dag och härligt att få vara ledig även om vi just idag inte varit ute så mycket då vi varit hemma hos mina föräldrar på påsklunch. Hämtade upp svärmor på vägen och hem till föräldrarna kom även min bror och svägerska och hennes mamma med sambo så det blev en riktigt trevlig påsklunch med supergodmat, som vanligt hemma hos mamma, så vi var både mätta och höga på allt socker vi ätit iform av både godis, glass och tårta när det var dags för hemfärd.

Passade på att åka förbi brorsan och S:s hus på hemvägen för att titta på deras nybyggda altan och trappa och de har fått det jättefint och för oss som snart ska sätta igång med just trapp- och altanbygge var det perfekt att få lite inspiration.

TACK Mamma och Pappa för idag och till er som tyckte krustaderna ovan såg goda ut kommer här receptet som avslutning på detta långfredagsinlägg. Käringröran är en klassisker på Petersons Krog på Kärringön där den serveras på en toast. Godast blir röran om den görs med restaurangmajonäs (brukar finnas i charken) eller majonäs av amerikansk typ. Röran kan förberedas i god tid, men tänk på att inte krydda lika starkt eftersom kryddorna blommar ut ju längre röran står.

KÄRINGRÖRA I KRUSTADER
24-30 krutonger

2 burkar kräftstjärtar á 360 g
1 rödlök
1 rejält knippe dill
2 dl majonäs
1/2 tsk kajennpeppar
1/2 tsk tabasco
1 tsk worcestersås
1 tsk citronsaft
24-30 minikrustader
citron för dekoration

GÖR SÅ HÄR

Slå bort spadet på kräftorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg dem sedan på hushållspapper en stund. Kräftorna ska vara så torra som möjligt för att inte röran ska bli för lös. Hacka rödlöken och dillen. Blanda kräftstjärtarna med rödlök, dill och majonäs. Smaksätt med kryddorna och citronsaft till önskad styrka.
Vid servering: Lägg röran i krustaderna och dekorera med en liten bit citron och lite dill.

Kramar Bella ♥

5 kommentarer:

Ann-Louise sa...

Ja visst är det härligt påskväder vi har! Nästan för bra för att vara sant :-)

Ser att nya båten är på plats och den ser härlig ut den med för en som ingen båt har! Du ska veta vad avis jag är på er!

Vi firar påsk på vårt egna sätt här...med tacos och påskmust till. Funkar det med men mysigt att ni träffas alla!

Tack för att du tänker på mig när jag saknar mamma!

Kram fina Bella!

http://frkerlandsson@blogger.com sa...

Åh så mycket gott!:)

Glad Påsk!

Kram Izabell

HOUSE of ADELA sa...

Å tack för bra och smarrigt recept! Det ska jag testa=)
Underbart väder ja,och ljuvligt att få vara lite ledig=)

Kramar
Adela

A House With A View sa...

Men åh så jättegod mat ni bjudits på!! Supermumsigt!! Vad härligt att slippa laga mat och bara få sätta sig vid ett dukat bord!! Tack för receptet!!!

Stooooooooooor Glad-Påsk-Kraaaaaaaaam
/aka

coco sa...

lovely pictures !