fredag 1 april 2011

Fredagsgott...


De senaste månaderna har vi på fredagkvällarna växlat mellan tacos, ceasarsallad och hämtsallad, ingen vidare fantasi där inte, men idag fick sambon ett ryck och gjorde potatisgratäng, stekte fläskfilé och till det serverades det sparris inlindad i bacon och en vanlig grönsallad!

Till efterrätt blev det hallonpajer med vit choklad som jag gjorde i ordning efter maten, fotot ovan är innan de var inne ugnen andra gången, sen dog batteriet olämpligt nog i kameran...

Lugnet har lagt sig denna fredagkväll och det känns skönt att arbetsveckan är avklarad liksom första kvartalet på 2011, nu är det varmare tider som vi går till mötes och det är bara att konstatera att tiden går så fort, dagarna rusar förbi i en faslig fart. Hur har ni haft den denna 1 april? Har ni blivit lurade? Tror faktiskt jag klarat mig i år och med tanke på att det bara är ett par timmar kvar av fredagen så ska det väl förhoppningsvis gå hela vägen. Fredagsmiddagen är intagen och vi sitter och tittar på Big Brother och så mycket mer kommer inte hända ikväll. Imorgon kommer min bror ner för att hjälpa sambon med vår båt som ska vårrustas innan vi lämnar över den till de nya ägarna i slutet på månaden och själv tänkte jag ta en tur till återvinningen med en hel massa gamla tidningar och annat skräp som vi samlat på oss sen i höstas. På söndag blir det förhoppningsvis ett besök hos familjen O för att få träffa deras lille nyfödde kille som nu är två veckor gammal. Så ser helgen ut för vår del! Nu säger jag samtidigt go natt och avslutar med receptet på hallonpajen!

HALLONPAJER MED VIT CHOKLAD
8 formar

125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt

Fylling:
200 g hallon, frysta
0,5 dl strösocker
0,75 msk potatismjöl
100 g vit choklad
25 g mandelspån

Tillagning: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret tills det fått ljusbrun färg. Ta kastrullen åt sidan och blanda i mjöl, socker, bakpulver och salt. Låt degen svalna. Tryck ut degen i 8 portionsformar, ca 8 cm i diameter. Ställ dem på en plåt och låt stå kallt ca 30 min. Nagga och förgrädda pajskalen i mitten i ugnen ca 10 min.
2. Blanda hallon med socker och potatismjöl. Grovhacka chokladen. Fördela hallonen i pajskalen och strö över choklad och mandelspån.
3. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt dem svalna och ställ sedan att kallna i kylskåpet. Servera med glass.

Kramar Bella

4 kommentarer:

Mia sa...

Vi får hoppas att det kommande kvartalet bjuder på massa sol o värme..

Nope.. Blev icke lurad :)

Ha en härlig helg!

Kram

Anonym sa...

Hallonpaj med vit choklad låter riktigt gott, ska prova det.

Ha det gott!

A Cup Of Emilia sa...

Mums! vad gott det ser ut! Jag tror faktiskt har lyckats att inte bli lurad igår :) Annars måste jag erkänna att jag är ganska lättlurad av mig :) kramar från Emilia

MIN LYCKA ♥ sa...

Ser jättesmaskigt ut!!