onsdag 9 mars 2011

Svenska Hits - At the movie!!


I julklapp fick mina och sambons föräldrar liksom min brors flickväns föräldrar biljetter till krogshowen At the movies som spelas i Trollhättan under våren av oss, det är ett gäng lokala artister som i snart 10 år gjort välbesökta shower som de första åren hade svenska hits som tema och en av de medverkande var Jessica Andersson innan hon medverkade i Fame Factory och blev känd för hela svenska folket. Teamat har sedan varierat genom åren liksom gästartisterna...



Före showen bjöds det på 3-rätters och till förrätt åt vi pepparrot och äppelfylld rökt lax med en dressad skottsallad och rödbetsreduktion som var en höjdare och till varmrätt pepparstekt fläskfilé med Pommes Anna och inbakade grönsaker med balsamicosås...



Som avslutning på middagen blev det vaniljpannacotta, husets chokladtryffel och en ljummen chokladbakelse samt en hallonredukrion till dessert...



Under första delen av föreställningen fyllde vi alla efter bästa förmåga i ett musicquiz...





Årets tema var som ni säkert förstått filmmusik och det var många klassiker som spelades under kvällen, spex blandades med...





...mer finstämd sång...





Jonas Torrestads grymma röst kom verkligen till sin rätt i bl a Roy Orbinsons klassiker Pretty Woman...

Wictoria Nilsson som ni kanske känner igen ifrån Melodifestivalen där hon bl a körat bakom bl a Charlotte Perrellis vinnarbidrag Hero är proffsig hon ger verkligen alltid allt på scenen...

Kvällen avslutades med ett hårdrocksrace och efter det tror jag de flesta musikstilar avverkats och då hela publiken stod upp och sjöng med så var det nog ingen som gick därifrån missnöjd!

Det var länge oklart om jag och min bror skulle kunna åka med lördags, brorsan hade haft magsjuka och jag som bekant influensa, men brorsan piggnade till och jag valde till slut att ta alvedon och åkte efter mycket tvekan med. Hade känts så trist att missa detta som varit planerat sedan flera månader tillbaka så det var så roligt att jag orkade åka med även om jag inte var piggast, men showen var riktigt bra och otroligt proffsig för att trots allt vara en lokal föreställning. Ett kväll på Folkets Hus i Trollhättan med Svensk Schlager-gänget som sällskap rekommenderars varmt!

Kramar Bella ♥

10 kommentarer:

Nina - Glamourmamman sa...

vad kul! Jag har varit på liknande shower och det brukar vara ett jäkla ös :-) Ha en fin kväll!

Stjärnor & Champagne sa...

Vad bra att ni kom iväg iaf:)Mums vilken mat och vad kul med show. Jag var på en lokal show innan jul och jag måste säga att jag blev överraskad. Det var Magnus Bäcklund + 2 grabbar till och en av dom känner jag. Vi var ett gäng tjejer som hade jättekul. Ha det gott vännen kramkram Anne

Miruschka sa...

Vilken kanonkväll ni verkar ha haft!
Pannacotta är min absoluta favoritdessert, skulle kunna äta den hur ofta som helst. Den ska vara ganska enkel att tillaga, så kanske jag ska överraska mig själv OCH familjen med att göra den till helgen;)
Ha det bäst!
Kram♥

cecce sa...

Oj..var ska jag börja?:-) Jag har läst dina senaste inlägg och njutit hejdlöst av de pastelliga köksbilderna. Vill ha!! säger jag bara! Tänka att få svassa omkring i ett sådant kök!
Njöt mindre av ditt inlägg om f-kassan. Tror knappt det är sant och blir helt mållös. Hur kan man bara handlägga ett ärende på det viset? Förstår att du är uppgiven...verkligen!!
Till sist...vilken trevlig schlagerkväll du haft! Den hade jag gärna gått och sett:-)
Kul att du kom iväg och fick roa dig och tänka på annat! Det behöver du!!

Styrkekramar!!

millandante sa...

Så trevligt och gott!! Härligt att ni kom iväg till slut!

Och ingen ny handläggare har ringt upp...?? Om inte så är detta snart ett fall för media, detta är ju inte klokt!

KRAM

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vad berörd jag blev av din kommentar!

Jag har själv jobbat som sjuksköterska inom psykiatrin tidigare, med bland annat anorexipatienter så jag vet hur svårt det är att bli frisk! Du är stark du Bella! :0)

Jag tycker att det är märkligt att viktidealen inte diskuteras mer även om de inte ensamma är orsaken till anorexi. Mammor och pappor har också ett ansvar att förändra det som förändras kan! Jag försöker prata med väninnor om det här hela tiden men det är svårt att nå fram. Där har vi i bloggvärlden en möjlighet att påverka många genom våra inlägg... Ska vi då inte ta den?

Ta hand om dig gumman och krya på dig!

Kram/ Anna

Anne-Lie sa...

Åh vad roligt det låter, det skulle jag vilja se! Älskar sådana där shower, skönt för dig att ni kom iväg. Det är så viktigt att göra roliga saker ihop med vänner!

Kram Anne-Lie

MIN LYCKA ♥ sa...

Det ser fantastiskt skoj ut! Inte visste jag att det var i Thn under våren. Vilken toppenbra julklapp!

Emma sa...

Så himla roligt att de ordnas någon sådan stor show i en stad! Perfekt att slå sej ner där ett gäng & äta go mat under tiden : - )
Menyn lät ju väldigt lovande! O glad jag blev för din skull att ni alla var med på denna kväll!

Sv: Snön fortsätter att falla ner här, eller den har gjort en paus nu. O jag HOPPAS den inte kommer tillbaka igen. FY! Nu vill vi har vår Bella : - )

En kitchen aid är ju alltid välkommet. Men det som irriterar mig lite är de hiskeliga priset! ; - )

Största Kramen & trevlig helg!

Anonym sa...

Tack snälla rara för dina fina ord!

Det där såg riktigt smarrigt ut :)

Önskar dig en skön helg och hopp om vår! :)

Kramar!