lördag 26 mars 2011

Nu ÄR våren här!!


Vår trädgård ser mest ut som en leråker denna vår efter höstens dränering och grävning för kommunalt vatten och avlopp över tomten, av det som en gång var en gräsmatta är inte mycket kvar och de flesta växter grävdes också borta så jag trodde inte vi skulle få se några blommor växa upp i trädgården under våren, men närmast huset där det idag ligger grus fick jag i morse se en ensam snödroppe, ett vårtecken så gott som något!Det har ju varit flera fina och hyfsat varma vårdagar de senaste veckorna, men av olika anledningar så har jag inte haft möjlighet att vara ute i det fina vårvädret förrän idag då vi tog hand om flera kubik ved som kapades upp och bars in i vedförrådet vi har i pannrummet så nu är det fyllt till bredden ,vilket så klart känns jättebra och när vi pausade i vårt arbete så passade vi på att avnjuta årets första utomhusfika på garageuppfarten, vi plockade fram varsin stol och slog oss ner med solen gassande i ansiktet och vad grannar och förbipasserande bilar tänkte när de såg oss sitta där, ja det struntar jag i, för det var så skönt...

Vi åt blåbärspaj med vaniljsås som smakade betydligt bättre än det ser ut på fotot,vanlijkrämen ser ju helt bubblig ut??

Vilken härlig vårdag det varit idag, uppskattar att jag äntligen fick möjlighet att vara ute och ta tillvara på dagen, solen sken från en nästintill klarblå himmel och även om vinden fortfarande är kylig och nattemperaturern ligger under nollan så är det skönt att känna att det faktiskt ÄR vår på riktigt!!

Har nickat till flera gånger nu under tiden jag skrivt på detta inlägg som jag tror bestämt det är dags för mig att krypa i säng efter en dag med mycket frisk luft så hoppas jag på en god natts sömn och jag påminner mig själv i skrivande stund om att jag inte får glömma att ställa fram klockan innan jag lägger mig för att sova för natten vilket jag ska göra så fort jag tryckt på plublicera knappen av detta inlägg så jag avslutar med att säga go natt nu och önskar er en trevlig lördagkväll!

Kramar Bella

7 kommentarer:

Signe 1 sa...

ja sanna mina ord vännen, nu tror jag bestämt att våren är här för att stanna!!!:-) härliga bilder!!!

stooor kram s

Marie sa...

Oj! så vårlikt det är hos dig, här har vägarna nyss blivit torra (skönt) men vår tomt är fortfarande full av snö.
Väldigt mysigt att fika ute, det smakar ju så mycket godare.

Ha en fin söndag, kram!

cecce sa...

Tycker pajen ser god ut jag:-)
Härligt med utefika. Själv avnjöt jag vårens första utefika på Rosendals trädgårdscafe med Susanne och Ann-Louise. Det var så mysigt!

Hoppas du har en fin sommartidssöndag!

Kramar!

♥Mitt Lilla Krypin♥ sa...

Hej Bella!

Ser väldigt mysigt ut med er lilla "utefika" ;)

Hoppas att det fina vårvädret fortsätter, så man kan njuta av lite ljus o värme ;)

Hoppas att du haft en bra helg!
Och hoppas att du får en bra start på den nya veckan :)

Kram Carolina

Sofia sa...

Hejsan! Fin blogg. :) Ramlade in här när jag sökte på bloggar och försäkringskassan. I höstas fick jag diagnosen Ospecifik Myelit och har varit sjukskriven sen dess. Snart har mina 180 dagar gått och är livrädd för vad som ska hända härnäst.

Kommer följa din resa här nu, och kommer garanterat bli inspirerad och peppad på vägen.


Hoppas du har haft en fin söndag.
Kram /Sofia

Monikas Lugna Vrå sa...

Vår ??? Vad är det ??? här var det -9 i morse och nysnö :/
hujedamej vad jag är less på vintern som typ har varit i 13 månader...eller nåt...
ha en fin dag i solen
mvh Monika

Carolines hemligheter sa...

Härligt med vårtecken och första fikan utomhus måste ju vara årets bästa!!! Speciellt om den intages efter hårt arbete med hus & trädgård ;-)

Hoppas att din vecka startat bra och att du känner dig stark och glad denna måndag, stor kram till dig!