lördag 19 mars 2011

Nu är båten såld...För ett par veckor sedan la vi ut vår båt till försäljning mest för att se om det fanns något intresse för den då vi fått för oss att vi vill på prova på segelbåt efter flera somrar med motorbåt...Vad vi inte räknat med var att båten skulle bli såld på 10 dagar till det pris vi begärt, i måndags när vi kom hem ifrån Varberg kom köparna hit och vi skrev alla papper och löste handpenningen...Än så länge finns båten kvar i vår maskinhall då det ligger på oss att vårrusta den åt de nya ägarna innan sjösättningen om drygt en månad...


Kommer sakna utrymmena i båten, det var så gott om plats jfr med båten vi hade innan och planeringen var kanon. Livet ombord upplevdes som så enkelt trots att det ändå är ganska små ytor jfr med hemma...Tror inte riktigt jag tagit in att vi inte kommer sitta här i sommar och titta ut på havet och höra på vågskvalpen samtidigt som solen går ner på kvällarna...

 Det är bara att erkänna att det var väldigt kluvna känslor i måndags när båten blev såld, vi hade inte alls räknat med det intresse som fanns för båten och definitivt inte att den skulle bli såld tio dagar efter att sambon la ut annonsen på Blocket till begärt pris, men köparna har haft båt i många år och det känns trots allt som att vår älskade båt kommer i goda händer.

Efter att båten blev såld har vi blivit aningen förvirrade och tveksamma till vad det egentligen är för båt som vi vill ha, för båt vill vi ha, men just nu ligger planerna på segelbåt lite på is och vi funderar på om det är en sol och badbåt vi ska ha i sommar. Vi har en hel massa saker att göra här hemma med huset och då kan vi inte ligga ute till havs hela semestern, men sol och bad är ett måste när man bor på Västkusten och då kanske en mindre båt med övernattningsmöjligheter för 1-2 nätter är det vi ska ha. Båten vi var och tittade på idag motsvarade våra förväntningar så nu sitter vi och funderar på hur vi ska göra samtidigt som vi kikar på andra alternativ på nätet...

Hoppas ni alla haft en toppendag i det härliga vårvädret, kändes lite trist att ha sitta i bilen större delen av dagen när solen sken, men ett besök hos farmor på hemvägen får kompensera att det inte blev någon tid ute idag. Nu säger jag go natt och önskar er en trevlig avslutning på lördagkvällen!

Kramar Bella

6 kommentarer:

Lollo sa...

Din blogg får mig att tänka till lite extra, det gillar jag!

Ha det Bra! :)

alegni sa...

hej bella! jag kan tänka mig att det känns både trevligt och motsatsen att låta den pärlan gå, men man ska ju inte fästa sig för mycket vid prylar, så det var säkert klokt av er att göra som ni gjorde.
lycka till med att hitta det ni söker. hoppas sommaren snart är här så vi får njuta av solsken och vågskvalp!
kram
ingela

LOTTAS HOME sa...

Hej vännen!
Spännande båtprojekt ni har. Förstår att den känns konstigt att sälja en båt som ni haft mycket mysigt i och trivts med. Det ska bli kul att se vad det blir för nytt. Självklart måste man ha lite hav & båtliv när man bor på kusten, det är ju sååå härligt!
Ta hand om dig vännen och hoppas du får en fin dag. Här vänter Ikea.
Kram Lotta

MIN LYCKA ♥ sa...

Ja fy det är oftast med blandade känslor man säljer prylar som man haft länge. Framförallt när allt kanske gick fortare än ni trott. Jag har "bott" i en motorbåt om somrarna och det är underbart. Ytor som är förhållandevis stora. Sen fick min pappa ett ryck och det blev en segelbåt i slutet på vår båtkarriär. En maxi magic, jättefin segelbåt! Nu har vi en ryds som badbåt om dagarna, som inte går att sova i;=)

Ni kommer säkert hitta något ni kommer trivas i!

Marie sa...

Åh er fina båt!!
förstår att det är med blandade känslor ni sålt den. Fast ni hittar säkert en båt som passar er ännu bättre!!
Vi är så nöjda med vår "lilla" badbåt och hoppas det blir en kanonsommar i år.
kramar

milla-andante sa...

Är det du som sitter där på båten?

Jag förstår att det är kluvna känslor, men som alltid så brukar det mesta leda till det bästa...!:)

Jo som svar på din fråga så har det varit en positiv och rolig rivstart när det gäller företaget, många bokningar och jag trivs som fisken i vattnet!:) Och så har det sannerligen inte varit alltid i mitt yrkesliv...
Att vara "frisk" och SLIPPA FÖRSÄKRINGSKASSAN går inte att beskriva hur skönt det är... jag vet att just du av alla förstår detta vännen! Jag håller fortfarande tummarna för att du ska få det du behöver och få komma till ro med ditt yrkesliv!!!

KRAM