onsdag 2 mars 2011

Leka SOLSIDAN - Skadligt för barnen?!

Hittade den här bilden på Mickan i Solsidan när hon är upphissad i ett träd tillsammans med alla sina öppet köp saker från Natalie Schuterman på Josephine Bornebusch:s blogg...

Jag bara älskar Solsidan, det är veckans höjdpunkt på söndagkvällarna när man kan sjunka ner i soffan och se veckans avsnitt och få skratta åt Ove och alla de andra, vad jag inte visste var att det var skadligt att leka Solsidan. Ja, ni läste rätt för Josephine berättar att hennes kompis hade fått ett mail ifrån sin dotters fröken som såg ut så här:

”På vår samling talade vi också om att jag personligen inte tycker att det är lämpligt att leka SOLSIDAN på rasten! Tala gärna med ert barn om det. Min önskan är att vi hjälper barnen att vara barn. Söndagkväll klockan halv nio ska årskurs treor enligt mig vara på väg i säng, gärna läsandes en god bok. Varje familj gör givetvis som den vill, men det barnen ser i form av film och Tv sätter tydliga spår i vad de leker och vad de får för världsuppfattning”

Man blir ju väldigt nyfiken på hur man leker Solsidan, vad barnen gör på sina raster? Grillar dom? Åker Segway? eller leker dom att dom shoppar öppet köp på Schuterman och har på tok för mycket fritid?

Är det någon som vet hur man leker Solsidan så får ni jättegärna berätta det för mig!! Annars har inte så mycket förändrats, ligger fortfarande hemma och hostar, men hoppas att det är på väg åt rätt håll nu för jisses så uttråkad jag är...

Kramar Bella ♥

11 kommentarer:

LOTTAS HOME sa...

Halloj i sjukstugan!
Stackare, förstår att du är trött på att vara sjuk.
Leka Solsidan?! Personligen tycker jag vekligen att det är ett program för lite mognare publik och inte för barnen. Hos oss får inte ens tonåringen titta, så elaka är vi, fniss.
Krya på dig och ha en mysig kväll!
Kram Lotta

Johi sa...

Hahaha, leka Solsidan. Hoppas att det inte innebär fotografering av rumpor ;-) Dom kanske leker mamma,pappa,barn och jämför bebisar eller så dealar dom med uscados *hihi*

Krya på dig

Fröken Fräken sa...

Genom leken bearbetar barn sådant som de ser och upplever tex på tv. Förmodligen leker de inte exakt som tv-serien, kanske har de bara hört föräldrarna prata om det, och lägger in sina egna tolkningar och leker om det. Men jag tycker väl inte att det är ett lämpligt program för barn i den åldern, om det finns barn som får se på det. Själv förstår jag mig inte alls på det programmet, så jag ligger nog hellre och läser en god bok den tiden också!

cecce sa...

Har aldrig hört talat om en sådan lek. Inte undra på hur de leker den:-) Någon slags rollspel??:-) Mina barn leker den inte iaf:-)

Läste ditt inlägg om F-kassans hantering om dina intyg som tydligen inte lästs ordentligt. Ska man skratta eller gråta? Förstår att du blir frustrerade och ilsken.
Men, men...det verkar ju faktiskt som om det finns hopp:-) Håller tummarna!!

Hoppas du har en skön onsdgskväll!!

Många kramar

Christin sa...

Ja att titta på Solsidan är verkligen ett bra avslut på helgen, så mysigt! :) Hoppas du haft en bra dag! Kram

Linda - Harmony Home sa...

Solsidan är verkligen ett måste på söndagskvällarna. Så kul:)

Hoppas du snart kryar på dig
Kram /Linda

Emma - white avenue sa...

Hi hi! Jag såg också det på hennes blogg! :) Skrattade gott när jag såg det! Det hade varit väldigt kul att få reda på hur man leker solsidan.

Hoppas hostan försvinner snart!

Kram kram, Emma

Carolines hemligheter sa...

Jag skulle nog snarare tro att det finns vuxna som "leker Solsidan" ute i stugorna... Det finns säkert en och annan som önskade att de var som Mickan och Fredde, tror du inte det ;-)

KRAMAR

Mia ☆ sa...

Men hahaha, leka Solsidan!? Jag älskar programmet jag med, men det är kanske inte riktigt för barn tycker jag =) Låtsasgrälar de möjligen, fotar rumpor, köper saker i affären och lämnar tillbaka och tävlar om vem som bjuder på flådigaste trerätters middagen? ;)

Önskar dig en riktigt fin dagen-innan-fredag vännen, kram!

MIN LYCKA ♥ sa...

Krya på dig kram till dig!!

Solsidan är BÄST, häftigt kort på Mickan!

Marias Collage sa...

Solsidan, haha, ja det kan man verkligen fråga sig hur leken går till! :)
Men vissa roliga poänger har de helt klart, och ibland skruvar man generat på sig i soffan!
Ha en fin kväll