fredag 4 mars 2011

Alfahannen...Jack Rappe tar kvinnor som en karl ska. Att de inte alltid är med på noterna hör ju bara till spelet, eller hur? Filmen älskar sina bad boys, och Jack Rappe är den verklige alfahannen bland de manliga skådespelarna. Därför blir det också en sensation av stora mått när Rappe hittas på bryggan med ett livshotande sår i magen. Jack Rappes våldsamhet verkar till slut ha hunnit ikapp honom själv. I sista delen av Katarina Wennstams trilogi om mäns våld mot kvinnor får läsaren återknyta kontakten med huvudpersonerna från succéromanerna Smuts och Dödergök: åklagaren Madeleine Edwards och advokaten Jonas Wahl, som lämnade Sverige efter att ha avslöjats som sexköpare. Nu befinner han sig än en gång i händelsernas centrum. Men den här gången är det hans dotter som spelar huvudrollen. Katarina Wennstam skriver spänning med hjärna, både underhållande och djupt angeläget.

Så här står det att läsa på baksidan av Katarina Wennstams senaste bok där huvudkaraktären heter Emma Wahl, en ung kvinna som får sitt livs första filmroll mot den kände Jack Rappe. Självklart följer hon med när han vill ”diskutera rollen” och blir inte helt oväntat förälskad i honom då hon inte alls uppfattar honom så som folk säger!  Ryktena går, alla ”vet” att Jack Rappe inte är snäll mot de unga, blåögda kvinnorna han möter, de charmas av honom och imponeras av hans kändisskap och trippar intet ont anande med honom hem och förväntar sig ett lyckligt kärleksförhållande. När de sedan far illa vågar de inte anmäla detta då de trots allt följt med frivilligt. Detta händer även Emma och man får som läsare följa med i en berättelse om ett maktförhållande där han inte ringer, hon väntar vid telefonen och blir allt mer osäker i deras relation, samtidigt som han ger henne en självkänsla utåt när hon blir fotograferad av skvallerpressen som hans sällskap. Relationen mellan Emma och Jack blir allt smutsigare och kränkande och berör mig, rekommenderar absolut boken som är svår att lägga ifrån sig när man väl börjat läsa!

Vill önska Er alla en riktigt trevlig fredagkväll och en skön och avkopplande helg!

Kramar Bella ♥

3 kommentarer:

cecce sa...

Hoppas värken efter hostan mildrats. Usch...det lät inte kul..

Har inte läst boken men den inbjuder till läsning efter din beskrivning. Önskar jag hade mer tid över för att läsa böcker. Det är en trevlig sysselsättning som tyvärr mest hinns med under sommarhalvåret när jag inte jobbar:-)

Hoppas du haft en skön fredagskväll!

Kramar

Anne-Lie sa...

Den boken har jag läst, gillar den typen av böcker. Är en flitig lånare på stadensbibliotek, dom har verkligen ryckt upp sig. Läser just nu "En mini shopoholic i mammas spår", den är bra!

Hoppas du nu får en skön helg!

Kram Anne-Lie

A House With A View sa...

Jag har inte läst boken men uppskattar boktips! I nuläget läser jag bara facklitteratur eftersom jag går en utbildning, men snart är jag klar :))

Önskar dig en finfin lördag Bella!!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaam aka