tisdag 22 mars 2011

Man får inte ha bråttom...

Det finns mycket omtanke i bloggvärlden och jag är så glad över alla fina kontakter som bloggen gett mig med andra trevliga bloggerskor runt om i landet, ni är många som har frågat hur det gått med min sjukpenning och strulet med Försäkringskassan och svaret är att det inte har hänt något de senaste två veckorna, tyvärr... Jag väntar fortfarande på att läkaren på Vårdcentralen ska fylla i blanketten för förebyggande sjukpenning som Försäkringskassan efterfrågat. Har ringt till Vårdcentralen flera gånger och varje gång så säger sköterskorna att det i läkarens kalender ligger inlagt att han ska skriva mitt intyg den dag jag ringer, varje gång är det alltså framflyttat av läkaren själv och idag när jag var och fick min B 12 spruta frågade jag så klart igen och fick samma svar återigen, att det ligger i hans almanacka idag... Vet inte vad jag ska göra, kan alla ärenden vara viktigare än mitt i två veckors tid? Vet läkaren inte hur han ska fylla i blanketten? Svaret har jag inte, men jag får väl ringa och stöta på imorgon igen... Blir så frustrerad över att vara beroende av att andra personer måste göra sitt jobb för att jag ska ha en chans att komma vidare i min kamp mot Försäkringskassan...

Idag har jag varit på bassängträningen igen för första gången på över en månad och det var trist att inse att jag tappat nästan all kondition och styrka jag byggt upp innan jag fick vinterkräksjukan och influensan, men jag vägrar att låta det slå ner mig. Jag tog mig i alla fall iväg idag och förhoppningsvis så går det bättre nästa vecka. Det var som sagt tufft idag och jag fick köra helt efter egen förmåga och hoppa över en del övningar eftersom det fortfarande gör ont i revbenet som jag hostade sönder. Blev så yr och illamående mot slutet av passet att jag valde att hoppa över nedvarningen och gick istället direkt in i duschen där det bara svartnade för ögonen och jag fick snällt sätta mig ner på golvet i duschen en bra stund innan jag klarade av att resa mig upp och ta mig hem. Känns olustigt att jag vid ett flertal tillfällen senaste tiden blivit så yr och sedan några dagar tillbaka har jag även haft så konstigt ont i huvudet på kvällarna, men det går väl över! Jag får ge min kropp tid att återhämta sig efter en period med långdragna sjukdomar och skynda långsamt så, förbaskat tråkigt, men det finns inget alternativ, så det är "bara" att göra det och låta det ta sin tid!

Hoppas ni alla haft en bra tisdag och får en mysig kväll!

Kramar Bella  

8 kommentarer:

Thereses Liv och Vardag sa...

Väldigt tänkvärda ord! Man får förändra det man kan. Det man inte kan förändra får man istället förändra sitt sätt att tänka kring. Att acceptera saker och ting som de är gör nästan allting lättare, men att acceptera är inte alltid så lätt.. Lycka till med allt och hoppas verkligen att läkaren fyller i din blankett snart! Härligt att läsa att du är så positiv och bestämd i ditt tänkande trots omständigheterna.

Tack för den fina kommentaren om mina bilder!

Ha en fortsatt fin kväll! Kram

LOTTAS HOME sa...

Tänkvärda ord vännen!
Hoppas att allt ordnar sig för dig och att du snart kryar på dig.
Styrke kram Lotta

home by lina sa...

Hej vännen! Nu gick det...har försökt kommentera dina inlägg tidigare idag men det har inte funkat...? Fy vad sur jag blir och verkligen skäms för VC och den läkare som hela tiden skjuter upp att skriva ett intyg :o(( Jag är så imponerad av dig...trots allt du går igenom så har du ändå nån sorts inre styrka och motivation att ta en dag i taget och fokusera på det du kan och försöka se positivt på livet, det beundrar jag dig för! Många kramar Lina

Ann-Louise sa...

Men vad läskigt att det svartnade för dig. Ta det lugnt vännen.
Jag är van att det blir så då jag har super lågt blodtryck och lärt mig leva med det, men känslan är otäck och osäker.

Sorgligt att sälja den fin fina båten! Den är så fin men jag förstår varför. Blir att känna efter vilken båt det blir sen nu då. En gång båt - alltid båt tror jag!

Ha det bra i vårsolen!
Kramar

milla-andante sa...

Nej Bella, det där med yrsel så att du måste sätta dig på golvet ihop med den huvudvärken låter inte bra... detta måste du kolla upp vännen!!
Du är så fantastiskt stark och jag beundrar hela din inställning till allt du går igenom, men du måste ju samtidigt få den hjälp du behöver!! Det är så himla dåligt och tråkigt av vårdcentralen att behandla dig så!!! Jag har sagt det förr och jag säger det igen, byt vårdcentral!!!
STOR VARM STYRKEKRAM

uh-huh-me.com / Nettan sa...

Jag blir som alltid väldigt ledsen av att läsa om din situation. Blir så sur på dessa människor som inte gör sitt jobb så att du som mår dåligt kan få lite frid!

Bara så att du vet sprider du mycket positiv energi och det tycker jag är helt fantastiskt för någon i din sits!

Fortsätt stå på dig! Och ta hand om dig!

Kram Nettan

Zandra sa...

Å vad frustrerad man blir på alla denna byråkrati....
Jag hoppas det det ordnar sej så fort som möjligt för dej.

Ja det var skönt att komma bort ett par dagar och bara vara "vanlig" i andras ögon... Även om de såklart kändes när man såg alla andra lyckliga och glada familjer med deras små...
Men så är ju livet överallt och vi tvingas att se på...
men de går ju..
Tack för värmande ord.
KRAMAR och jag hoppas du får en bra Onsdag.

Helenas loggbok sa...

Jag blir galen när jag läser att läkaren aldrig kan fylla i sina papper så ärendet kommer vidare. Så jobbigt för dig att vara beroende av andra för att komma vidare i ditt liv.
Kolla upp det där med att det svartnar för ögonen. Låter inte alls bra. Behöver ju inte vara något konstigare än blodtrycksfall, men kolla ändå!
Ha en bra dag!
Kramar
Helena