tisdag 1 mars 2011

Hoppet lever...


Till slut så ringde handläggaren på Försäkringskassan upp nu på eftermiddagen och det var med väldigt kluvna känslor jag la på efter det samtalet, var till en början heligt förbannad och så irriterad på hur handläggningen av mitt ärende går till att jag för en stund trodde jag skulle gå upp i atomer, men när första ilskan lagt sig så vart jag glad över att hoppet fortfarande lever om att få min sjukskrivning godkänd.

I går så hade Försäkringskassan inte ändrat sin inställning och hävdade fortfarande att jag inte hade rätt till ersättning trots nya intyg från läkaren och hela utredningen från Bedömningsteamet där alla parter kommit fram till att min arbetsförmåga är nedsatt och att jag behöver min sjukskrivning för att kunna fortsätta påbörjad rehabilitering, men idag har handläggaren uppenbarligen för första gången läst mina inskickade papper eftersom hon säger till mig att jag bl a har nedsatt handfunktion och är trött och att det påverkar mig samt att sjukskrivningen är för att jag ska kunna använda tiden till att gå på rehabträning. Det är så skrämmande att det skulle ta en månad för en handläggare att begripa att jag blivit sjukskriven för att kunna rehabträna trots att det står svart på vitt redan på första sjukintyget samt att jag t o m bifogade min rehabplan och det är ju märkligt att jag idag helt plötsligt är påverkad av mina symtom, jag kan inte begripa att man får sitta som handläggare på Försäkringskassan och fatta beslut och vägra sjukersättning utan att ens läsa de inskickade papperna, hade jag inte stått på mig och "skrikit" högt hade mitt ärende redan varit avslutat, nu finns det fortfarande hopp, även om jag knappt vågar hoppas...

Vad händer nu? Enligt den information jag fick idag så ska tydligen min sjukskrivning handläggas som förebyggande sjukskrivning och då handläggas på en annan avdelning, så förmodlingen kommer mitt ärende lämnas vidare och så ska en ny bedömning göras. Att detta handlade om en sjukskrivning pga av rehabträning framgick ju som jag skrev innan tydligt av de första intyg jag skickade in, i min värld så hade jag som handläggare börjat med att läsa intygen och ser jag då att det handlar om rehab och det t o m bifogas en rehabplan hade jag lämnat över ärendet direkt, nu har det gått en månad sedan den här handläggare påbörjade sitt arbete med mitt ärende...

Det kan tyckas lite märkligt kanske att jag skriver ett så här långt inlägg om det som är dåligt när det trots allt inte är helt kört för mig att få sjukersättning efter dagens samtal, men jag tycker det är så hemskt att sjukskrivna och sjuka männsikor behandlas så här och att man måste vara stark och ha kraft till att kämpa och strida för att ev ha en chans att få ersättning. 

Avslutar som igår med att konstatera att fortsättning följer...

Kramar Bella ♥ 

14 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Förstår precis din frustation!
Är själv i den situvationen, har vart halvtidssjukskriven sen miten av dec, men i början av februari ringde faktiskt min handläggare och frågade hur jag klarade av jobba! Jag sa som det var att det faktiskt inte hade fungerat...
Så han tyckte att jag skulle be läkaren om en retraktiv sjukskrivning på heltid. Det gick läkaren med på. I går ringde fk och meddelade att jag blivit godkänd! :-)
Det är ju det som är helt sjuk, hur man kan bli sjukskriven av en utbildad läkare, med oftast erfarenhet av en sen flera år och sen är det inte 100% säkerhet att det blir godkännt, hur kan en läkare som bara ögnar igenom sjukdomsbeskrivningen eller i värsta fal en handläggare bedömma om det ska godkännas eller inte! Det tar ju liksom bort läkarens roll och befogenhet! MAn kan liksom vara hemma i någon månad, men vet inte säkert om man får stöd och hjälp av fk. Man mår liksom inte bättre av väntan! Eller bara att bli nekad utan vidare! Det beror verkligen på vem handläkaren och läkaren är, hur deras dag har vart mm. Hur ska det inte bli nu när flera kontor tas bort för fk, det kommer ju säkert bli mera belastning för de andra och vi som redan är sjuka kommer ju säkert känna av det!
Det tar på krafterna att vara sjukskriven, med allt tjafs med fk!
Nu hoppas jag attt jag kan koncentrera mig på sjukskrivningen ochrehabiliteringen under en månad och att miina labsvar vissar något resultat. Är sjukskriven till 31/3!
Jag önskar dig all lycka till!
Jag läser din blogg dagligen, men är inte så bra på att kommentera, men nu har jag gjort det för en tid framöver!
MVH Ullis.

vitagavlar.blogspot.com sa...

Hoppas det löser sig nu då! De kanske har lite mer förståelse på "Rehab-avdelningen". Man kan ju alltid hoppas!
Kram Lisa

milla - andante sa...

Oh du skapare... ja då fortsätter jag att hålla tummarna!!!
För dig och alla andra i samma situation...!

KRAM

Jenny sa...

Hej Bella!
Usch vad krångligt och byråkratiskt det låter med FK..jag håller båda tummarna att det löser sig för dig!

Stor kram!
Jenny

Emma sa...

God kväll vännen!

Det är så tråkigt att systemet fungerar på de här viset! Blir så besviken när jag läser hur FK sköter ditt ärende.
De är nästan så att man måste vara frisk för att vara sjuk, hålla reda på allt, vara stark & driva på! Orättvist!
Men än en gång så önskar jag dig all lycka!

Såg du Bygglov ikväll?
Jag blev helt salig då jag såg familjens fina kök. Hade jag haft ett hus hade jag inte kunnat bestämma mig för vilken stil jag hade riktat in mig på! ; - )
Förresten, ni målade era luckor själva? Blev de bra?

KRAMAR i massor

Anne-Lie sa...

Vilken strid du måste gå igenom, blir ständigt förvånad av att FK ifrågasätter läkarnas förmåga! Ibland känns det som om FK är en kontrollmyndghet!

Jag hejar på dig!
Kram Anne-Lie

Marias Collage sa...

Fy, vilken pärs...
De verkar kunna konsten att vara omständiga och bedrövliga.
När man är sjuk så är det nog ofta droppen att bli dåligt bemött, segdragna ärenden osv. Man orkar inte med det också kan jag tänka mig.
Hoppas verkligen att det löser sig till det bästa för dig!
Kram Maria

A House With A View sa...

Man måste nästan vara frisk för att orka med allt det där... Och när jag läser ditt inlägg blir jag så tacksam att jag kan arbeta och slipper slita med både ohälsa och myndigheter, låter jättejobbigt...

Stoooor styrkekramiz aka

Huset vid ån sa...

Hej Bella!
Jag vet inte vart jag ska börja....
Känner att jag skulle vilja skriva ett mail till dig, eftersom man inte vill lämna ut för mycket av sig själv här på bloggen.

Jag förstår din frustration över FK, det är inte klokt hur dom jobbar o agerar.
Att det ska ta sån tid, tänk om vi skulle ta den tiden på oss innan vi skickar in våra papper. Då hade man fått många hotbrev från dom.

Och vilken makt dom har, läkare som har kanske jobbat i 20-30 år o har erfarenhet o skriver ett fullständigt korrekt utlåtande men ändå räcker det inte för en sjukskrivning o godkännande från deras sida.
Tyvärr har jag haft massor av problem med FK.

Hoppas att det ordnar sig till det bästa!
Styrkekramar till dig!
Therese

home by lina sa...

Som sagt det är inte klokt vilken byråkrati, blir helt matt. Man måste ju för tusen vara frisk för att orka vara sjuk om man måste strida för sin sak (sjukdom) hela tiden! Nu hoppas vi på det bästa för dig! KRAM Lina

LOTTAS HOME sa...

Hej vännen!
Stackars dig, vilken kamp du måste föra för din rätt. Är sååå imponerad att du orkar, du är verkligen stark. Så elak influensa m.m uppepå detta, nu får det vara nog för dig, tycker vekligen sååå synd om dig. Mina problem är verkligen inget att tala om när man jämför med dina, men tusen tack för din omtanke. Det är ju inte alla dagar som man orkar vara stark....
Ta hand om dig och lycka till med allt!
Stor varm krya på dig Kram
Lotta

Carolines hemligheter sa...

Hoppas att dina intyg hamnar på rätt bord nu och att du får besked så att du slipper vänta längre, ofta är ju ovissheten det värsta... Att inte veta vad som gäller och vad man har att förhålla sig till!

KRAMAR

Annas inspiration sa...

Det är ju helt urbota åt helsike hur svårt och komplicerat det ska vara att ha med denna instans att göra :-(

Fortsätter hålla tummarna för dig!
Kramar Anna

Ewa-Marie sa...

Hittade hit av en slump men vill gärna fortsätta läsa din blogg då jag själv har och har haft problem med ledvärk, sjukvård etc. Dock blev jag bättre i och med att jag blev gravid. Det är så hemskt att handläggare inte går igenom materialet ordentligt. För så känns det ju när man läser. Det är ju inte politikernas fel, som många skyller på, utan enskilda handläggare tycker jag. Hoppas du kan få en framtid utan smärta!!! Ett tips är om du inte provat redan att gå till en kiropraktor o börja med lchf.