måndag 21 mars 2011

Vårdagjämning och Kryddodling

Almanackan visar på måndagen den 21 mars och idag infaller vårdagjämningen och dygnets mörka timmar blir allt färre, dagarna och nätterna är nu nästan lika långa på hela jorden. Dagarna omkring vårdagjämningen går solen upp rakt i öster, och omkring tolv timmar senare går den ner rakt i väster och det känns som om vårdagjämningen är en milstolpe i väntan på sol och värme och enligt löpsedeln i dag är tydligen vårvärmen på väg tillbaka och inte mig emot för jisses så råkallt det varit igår och idag, Nu när det är vår så kliar det i mina odlarfingrar och jag hade spanat in den fiffiga fröburken ÖRTIG med basilika på IKEA innan vårt besök där för en vecka sedan, men väl inne på den blågula varuhuset så glömde jag helt av att leta reda på burkarna som det bara är att plocka av locket på och vattna så kommer det förhoppningsvis att börja växa basilika i dem inom kort. Att plocka av ett plastlock och kalla det odling är kanske inte riktigt det de flesta skulle kalla egenodlat så jag tror jag får sätta ribban lite högre helt enkelt och bege mig till handelsträdgården i helgen och köpa hem lite fröer om jag stilla kliandet i mina odlarfingrar!!

Kramar Bella  

(Bild lånad från Livet Hemma)

6 kommentarer:

VITA NYANSER sa...

Vårdagjämning, det har jag missat, vilket härligt ord = )! Nu njuter jag av dagens tema!

Ha det bra!
Kram L-L

HOUSE of ADELA sa...

Härligt med vårdagjämning! Fräscht med färska kryddor i köket;)

Kram till dig;)
Adela

milla-andante sa...

Roligt att få en bild på dig!!:)

Låter mysigt med fröer, och tänk att värmen ska komma nu... ouiiii... inte en dag för tidigt!:)

KRAM

Carolines hemligheter sa...

Den här tiden på året när nog den bästa, när dagarna blir länge och våren gör sig påminnd även om det fortfarande är kallt ute! Nu ligger allt det bästa framför en med ljumna vårkvällar och hela sommaren, visst är det värt att bo i kalla Sverige när man får belöningen för att ha bitit ihop i kylan i brytningen mars-april varje år :-)

Tack för dina snälla ord om vår lägenhet, vi har ju trivts väldigt bra här under de fyra år som gått sedan vi köpte så det är med ett litet uns av vemod som vi om några månader flyttar ut... Fast mest spännande förstås, äntligen får jag sälla mig till skaran av husägare (även om det är banken somäger det mesta av huset, haha)!

Hamburgarna måste ni bara testa och glöm inte potatisen till, blev så himla bra med smakerna ihop! Jag vill gärna ha ett utlåtande efteråt, alltid kul att höra om andra gillar samma smaker som man själv :-) Linas matkasse är toppen, både jag och Jimmy är ju i och för sig rätt så stora i maten men om man äter en normal portion räcker det gott och väl till lunchlåda för båda dagen efter och då känns det ju ännu mer prisvärt!

Sov gott nu och hoppas att du får en bra tisdag, stor kram till dig!

alegni sa...

vårdagjämning är en milstolpe som man väntar på varje vårvinter. nu är den här och nu är det bara att köra hårt, sommaren är snart här!
jag har precis också skrivit ett blogginlägg om örter, men publicerar det lite senare :)
kram
ingela

Anonym sa...

hörre du du.. du behöver inte åka till handelsträdgården, jag tror jag har ett gäng med basilika frö över. ska kika sen. Fixar jord o kruka med om du vill, har det ju ändå framme! Ska vi försöka få till en lunch i veckan. sprang på E igår, hon verkade sugen. kram