onsdag 17 november 2010

Mumsbitar till glöggen...

De mysiga glöggkvällarna kommer allt närmare och jag tror minsann att Ni redan är några stycken som provsmakat glöggen, rätta mig om jag har fel, tänkte att lite smarriga recept på tilltugg kunde vara passande så här drygt en månad innan jul...

Nötter och mandel är tyvärr inte riktigt min grej så jag håller mig till choklad och varför inte dessa mörka chokladfudge...

Det är minusgrader och frost ute så här drygt en vecka innan första advent och jag upplever att veckorna bara rusat iväg den här hösten, satt och tittade på semesterbilder igår kväll och det kändes som om det var igår som vi låg där med båten i skärgården nedanför Marstrand och njöt av sol och bad under sista semesterveckan. Ser fram emot julen, lite smolk i bägaren blev det dock när sambon kom hem igår och talade om att han kommer arbeta till kl 22 dagen innan julafton och börja redan vid sju-tiden på juldagen. Nu vet jag att det är en stor del av befolkningen inom bl a vården som arbetar nästan varje storhelg så jag ska inte klaga då han ju är ledig på julafton, men det jag funderar på är vem som vill gå till en elektronikbutik kl 8 på juldagen, är man ledig vill man väl ändå vara hemma med den familj man förhoppningsvis har där hemma. Förra året öppnade dem kl 10 på juldagen och i år alltså redan 8 och jag vet att det kommer vara kö när jalusierna dras upp precis som vanligt då bra erbjudanden lockar kunder oavsett vilken dag och tid det är. Ibland kan jag inte låta bli att tänka på hur det var när man åkte med häst och släde till julottan på juldagen även om allt naturligtvis inte var bättre förr och som i Astrid Lindgrens saga om barnen i Bullerbyn!

Vill tacka allra ödmjukast för Er omtanke senaste tiden, att jag delar med mig på bloggen om min sjukdomssituation är ett sätt för mig själv att få en dagbok över vad som händer och det är ganska skönt att få skriva av sig och kanske att det är någon i samma situation som kan få ett eller annat tips eller undvika att göra samma misstag som jag gjort under min resa de senaste åren. All er positiva feedback är en bonus jag aldrig kunnat räkna med, men är så otroligt tacksam över att jag får, TACK!!

Kramar Bella ♥

13 kommentarer:

Den där Marie sa...

Ååh, vilka smaskiga bilder! :)
Vad tråkigt att din sambo jobbar så sent dagen innan, och börjar så tidigt dagen efter julafton. Men som du sa; ni får ju i alla fall julafton att mysa tillsammans. Kanske är han lite ledig någon av mellandagarna...?

Kram Jonna

LOTTAS HOME sa...

Hej vännen!
Mums vad gott det ser ut, den fudgen hade jag gärna smaskat i mig, ler.
Dessa förfärliga butikstider, man undrar varför det måste vara öppet alla tider och dagar!? Jag är sååå glad att jag efter nästan 20 år kommit ifrån den branchen och kan njuta av lediga dagar och kvällar runt jul och helger med min familj. Tråkigt för dig att sitta ensam, men tur iallafall att ni har julafton tillsammans.
Ta hand om dig vännen, och hoppas att allt löser sig till det bästa för dig!
Varmaste kramen Lotta

Annas inspiration sa...

Hej gumman!

Jag hoppas verkligen att FK gå med på sjukskrivningen, men i vilket fall gör du rätt. Du måste lyssna till din kropp, inte får du tillåta dig att bli sämre.

Vilka smaskiga bilder, helt sjukt att det snart är advent.

Många kramisar!

Susanne sa...

Ja vad man längtar nu och visst finns det mycket gott som man kan stoppa i munnen dessa tider...farligt farligt ;)
I år är första gången som jag är ledig hela jul och nyårshelgen och det känns lite lyxigt :)
Hoppas allt kommer att bli bra nu med din sjukskrivning och allt runtomkring :)
Roligt att du tycker om mina bilder :))

Kram och sov gott

Therése sa...

Mmmm...ser smaskigt ut..jag är en riktigt godisråtta!

Tur iaf att han inte jobbar på själva julafton...men ändå :-(
Själv är jag också ledig på julafton, men jobbar både juldagen och annandangen. Men det är julafton som är helig för mig...så jag är väl ändå nöjd (men hade gärna varit helt ledig förståss!)

Ta hand om dig...Kram!

Helenas loggbok sa...

Vilka fina bilder och bra tips! Vi ska ha julbord för våra vänner snart. Tänkte starta med lite glögg och tilltugg, så dessa tips passar extra bra. Kanel och honungsnötterna ska jag testa. Har gjort något liknande tidigare men med andra smaker som passar på sommaren. Det var jättegott!

Man kan inte riktigt förstå varför affärerna ska ha öppet längre och längre för varje år. Här i Luxemburg är alla affärer stängda på söndagar och alla helgdagar. Då är det inte ens säkert att bensinmacken är öppen. Sen stänger alla mataffärer kl.19.00 i stort sett varje vardag. Man klarar sig ändå!
Skönt att du iallafall får ha mannen hemma på julafton!
Stor kram
Helena

MIN LYCKA ♥ sa...

Så godissugen jag blir!!;) Mumma!!

Uh-huh-me.com - Nettan sa...

Mmm, finns sååååå mycket smaskigt att baka till jul och en hel del goa nyheter i butiken såg jag igår :D

Förstår att det är tråkigt att sambon jobbar men jag hoppas att det blir bra ändå. Jag brukar göra så att jag njuter av alla dagar och inte sätter press på just julafton, det hjälper =)

Kram och ha en finfin vinterdag!

Helen sa...

Gløgg og sjokolade høres kjempegodt ut en kald novemberkveld :)

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag har provsmakat glöggen, kanske tar ett litet glas till Robinson ikväll också. Det receptet på mörk fudge ska jag prova, ser väldigt gott ut. Det var kort ledighet din sambo får, det hade varit bättre med 10 på juldagen. Allra helst vill man ju vara ledig hela julen.
Ha det gott
Varm kram
AnnaMaria

Mia sa...

Riktigt smaskiga recept som ska skrivas ner.....
Har inte tjuvsmakat....får vänta till förste advent :)

KRAM

Zandra sa...

Jag håller helt med dej gällande öppetiderna för julen dem som jobbar i butik måste ha. Inte klokt egentligen, stress även då ju.... Nä inget för mej ;-)
Tror och Hoppas på din rehabplan. Skönt att du träffat folk som lyssnar och vill hjälpa dej. Håller tummarna för att de ska gå vägen med tiden och att du kommer må bättre.
Stor Kram

Helena sa...

Jag har gjort fudgen nu, och den är verkligen supergod! Tack för att du länkade till receptet :)

Kram Helena