måndag 29 november 2010

Glöggtider...
Adventstider är ju även glöggtider och jag vet att det var många av Er som förbeställde Blossas årgångsglögg med smak av saffran, är det någon som har smakat? Vad tyckte ni om den? Lucias chokladglögg fick vi av goda vänner och den ser jag fram emot att få smaka på en mysig decemberkväll tillsammans med de rätta tillbehören...Glöggen kommer i år att drickas i de här små söta glöggmuggarna som jag köpte på Ica för 10 kr/st...

Russin och mandelskål med samma mönster fick också följa med hem...

Stora vita snöflingor har även idag fallit ifrån himlen här på Västkusten och det ser onekligen ut som om det kommer bli en riktig vargavinter i år, det enda som väl är lite oroande med att det är snö och kyla nu är att om man ska tro på det gamla talesättet från Bondepraktikan "Om Anders braskar så slaskar julen" så har vi tyvärr en grön jul framför oss då det är Anders som har namnsdag imorgon och att det skulle töa under morgondagen känns inte så troligt. Får helt enkelt hålla en tumme för att snön får ligga kvar tills efter jul för en jul utan det vackra vita snötäcke som nu täcker marken tror jag inte någon av oss önskar trots att vi nu får gratis motion på kvällarna av skottning och att bilresorna tar lite längre tid då vissa vägar har sämre framkomlighet än vanligt.

Kör försiktigt på vägarna och ta hand om Er i snöyran!!

Kramar Bella ♥

13 kommentarer:

Marie sa...

Här har det (peppar, peppar) inte kommit så mycket snö, men det är däremot riktigt kallt.

Saffransglöggen smakade jag i lördags, tycker INTE att det var någon hit. Men det är jag det, smaken är ju som bekant som baken;))

Ha en fortsatt bra måndag!
Kram♥

Ann-Louise sa...

Den glöggen hade jag ifjol och den är god tycker jag! Saffransglöggen har jag ej provat men den har fått dåligt betyg där jag läst?
Vilka söta muggar och skålar du hittat till ett överkomligt pris! Man blir glad av rött fast jag har svårt för att köpa det ändå ;-)

Hade förhoppningar om att SATC-filmen skulle kommit idag, men ej. Då blev jag nervös att den kommit bort och vill dubbelkolla med dig så jag vet?!

Hoppas du får en fin kväll!
Kram

Mia sa...

Gillar smaksatt glögg sådär :/....Vanlig blossa är den bästa :)
Söta skålar och muggar...

Här snöar och snöar och snöar det...när ska det sluta??

HA EN GO MÅNDAGKVÄLL!!

Kram ♥

Marie sa...

Jag gillade inte saffransglöggen nå vidare, lite för tunn i smaken på något vis, den kändes inte så söt och det är väl i och för sig bra men "Blossas" starkvinsglögg tycker jag bäst om.
Här är det minus 15 i kväll, lite för kallt för min smak!

Kram!

Carolines hemligheter sa...

Ajdå, vi får verkligen hoppas på att ordspråket inte "talar sanning" i år då :-)

Jag har inte smakat någon glögg än i år, däremot har jag druckit några koppar juligt thé med glöggdoft och det är perfekt att variera den äkta varan med om kvällarna ;-) Jag är nog mest för traditionell starkvinsglögg men det är även kul att testa lite nya varianter, vilken marknad det har blivit bara de sista åren! Det känns faktiskt som att hela julen fått sig ett rejält uppsving, härligt!

Stor kram till dig och sov gott!!!

Julia sa...

Hej Bella!
Åh så fina glögg koppar och skålar :)
Jag inhandlade nya koppar och skålar på Iittala Outlet i Vingåker förra vinter, perfekt att ta fram i år med!
Choklad glögg såg riktigt gott ut, kan meddela att även saffrans glöggen är god, men ingen favorit enligt mig.

Här är det också otroligt mycket snö, men inget täcke, skulle vara ett väldigt tjockt dun täcke i sådant fall :)

Hoppas du haft en fin måndag, det har som sagt vi ;)
Kram Julia

alegni sa...

minus tjugo också i dag när det var dags för maken att åka till jobbet. speciellt så här års är mag MER än nöjd över att få jobba hemma!
vi har inte alls påbörjat glöggsäsongen än, men jag har laddat upp med fyra olika sorter för kommande behov. dock inte de som du nämner.
ha en bra tisdag! kram
ingela

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

13 minus idag, så det kanske blir en grön jul. Ska bli kul och se om det stämmer. Jag har provat saffransglöggen, den var ok. Men jag köper ingen mer sån, den du har där med choklad tror jag är godare.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

Anne-Lie sa...

Den glöggen har jag inte provat, men den verkar god. Saffransglöggen har jag ställt i matkällaren, har hört att flaskan är snyggare än den smakar! Ja här vräker snön ner, dom plogade sist i går morse. Skönt att slippa köra bil, är sjuk i dag igen!

Helenas loggbok sa...

Vilka fina muggar och vilket kanonpris! Jag smakade saffransglöggen när jag var i Sverige på höstlovet. Jag tyckte den smakade som glögg gör mest men med en eftersmak av saffran. Helt OK, men heller ingen mega hit. Jag gillade den med apelsinsmak för länge sedan. Då la man en apelsinskiva i och det blev extra gott!

Ha en bra dag!
Kram
Helena

Marie sa...

God middag!
Du har något att hämta inne hos mig;)
Kram♥

Therese sa...

HEj!! Ågg den glöggen är underbart god, har 2 flaskor hemma som ska drickas nu i december..=) Saffransglöggen har jag inte testat men ska nog hinnas med det oxå.. Ha en härlig onsdag!! KRam

En helt vanlig mamma sa...

Den fick jag förra året i present, var gravid då och fick aldrig smaka men nu har vi korkat upp den och jag gillar den sådär, starkvinsglögg är inte min smak, men den luktar gudomligt.

kramkram och trevlig fredag på dig med