tisdag 2 november 2010

Sneak peek...


Köksluckorna som jag målade i helgen är nu färdiga och upphängda, den äggskalsvita färgen som gulnat är nu borta och luckorna är fräscht vitamålade. Kaklet ni skymtar under skåpet ska bytas och efter lite velande om vi skulle sätta tapet och sen en glasskiva framför eller kakla om så tror jag vi kommit fram till att det blir nytt kakel...Och då tänker jag mig något i stil med detta svarta kakel, alternativt lite blankare och vita fogar, men med tanke på att vi har tegel i vårt kombinerade vardagsrum och kök så tror jag detta matta kan smälta in bra...

Fy, vilket höstrusk det är ute denna novembertisdag, riktigt grått och mulet och då känns det bra att kunna sitta inne framför en värmande braskamin och spåna på ideér om hur vi vill ha det i vårt kök. Nackdelen när man börjar renovera i ett rum är att det ofta drar med sig lite mer än man tänkt sig från början, och det är väl bara att erkänna att så är fallet även denna gång, efter att jag i helgen målade köksluckorna i köket vita så är det nu ett "måste" att även byta ut kaklet som är tråkigt beige, och byter du kakel så blir det lätt att man byter bänkskivor och diskbänk också...

Detta är inte första gången som jag/vi råkar göra mer än vi tänkt oss från början, i lägenheten vi bodde i tidigare så skulle vi under några semesterdagar efter julhelgen lägga nytt golv i sovrummet och hallen, det slutade med att vi även målade väggarna och la in nytt golv i köket, och när väggarna blev vita så tyckte vi ju att köksluckorna behövde en uppfräschning... Sagt och gjort, min bror hjälpte oss då att sprutlackera dem och någon vecka senare så hade vi även kaklat om, bytt bänkskivor och vitvaror och alla innerdörrar i lägenheten... När detta var klart såg vardagrummet som från början varit den rum som varit finast betydligt tråkigare ut än resten av lägenheten så det blev nytt golv och ny färg på väggarna även där innan vi var nöjda. Kan väl erkänna att sambons ledighet efter en stressig julhandel inte riktigt blev så där avkopplande och "ledig" som han tänkt sig... Det vi lärde oss av detta var att renovera EN sak i taget, det är inte klokt att göra allt på en gång och vi lyckas väl för det mesta med att hålla oss till en sak i taget i alla fall när det är lite större saker vi renoverar nu för tiden!

Nu blir favoriterna Desperate Housewife och Cougar Town!!

Kramar Bella ♥

5 kommentarer:

♥Mitt Lilla Krypin♥ sa...

Hej Bella!

Ja, det är lätt att man "springer iväg" när man renoverar. Men bara man inte stressar igenom det, så löser det sig oftast ;)

Låter som ni börjar få det riktigt fint :)

Ha en fortsatt bra vecka

Kram Carolina

Mia sa...

Kommer bli kanonfint!!

Det är allt lätt att det ena ge med sig det andra... Nytt är ju nytt..

Kramar

MIN LYCKA ♥ sa...

Härligt! blir fint...fortsätt så;) kram

Anne-Lie sa...

Visst är det härligt att få nytt o fint hemma, det är bara det att tiden inte räcker till! Snygga skåpsluckor! Får se om jag hinner skrapa av färgen på stolarna i dag!

Zandra sa...

Jag kan se din vison, och tror verkligen att det kommer bli jättebra!
Ja shit kan inte förstå att BF dagen är här snart, undrar ju så när den lilla behagar komma ut... Hoppas inte på att de allt för många dagar kvar nu, men men bara hålla sej sysselsatt och vänta ;-)
Fredag imorn, Jäääje, Hoppas du mår bra och att du får en fin helg.
Kramis