fredag 12 november 2010

Fredagstankar...

Började denna fredag med ytterligare ett läkarbesök, genom Bedömningsteamet hade jag fått möjlighet att träffa en smärtspecialist, en överläkare på narkosen här på stadens sjukhus som de tar in som konsult för att göra medicinska undersökningar på patienter som ska skickas vidare till det som kallas Multimodala teamet. Det är ett team som arbetar med rehabilitering och består av bl a sjukgymnaster, arbetsterapeuter och beteendevetare. Att det är skillnad på läkare och läkare vet alla som varit i kontakt med sjukvården och dagens besök var av det positiva slaget. En läkare med hög kompentens som gjorde en ordentligt kroppslig undersökning, bl a kontrollerades min rörlighet, smärta och balans och så fick jag ännu en gång dra hela min sjukdomshistorik, idag kändes det okej då "rätt" frågor ställdes och det var en läkare som ingav förtroende och var förstående och inte visade misstro mot det jag berättade och inte heller agerade nedlåtande vilket tyvärr hänt vid ett flertal tillfällen under mina sjukdomsår. Läkaren konstaterade även han att min kropp inte är i något vidare skick, att min fibromyalgi är av det svårare slaget, så att jag har ont och mår som jag gör är inte så konstigt och läkaren kom fram till att det är prio ett att jag kommer igång med fysisk aktivitet iform av bassängträning och promenader snarast för att förhindra att jag försämras. Att det måste gå långsamt framåt och att jag måste vara väldigt försiktig så att jag inte överanstränger mig poängterades naturligtvis och det är något jag verkligen hoppas att jag ges möjlighet till då jag inte har någon marginal till försämring. Det finns tankar och funderingar på hur jag ska få tid och ork till träning, men vet ännu inte riktigt hur jag ska lösa det, det är inte bara bara, jag måste trots attt sköta mitt jobb, försörja mig och återhämta mig efter den fysiska aktiviteten, men det måste lösas då jag nu får möjlighet till den rehabilitering jag behöver, och tar jag inte chansen nu så vet jag inte om jag får den igen och vad som händer med min kropp...

Fredagskvällen kommer bli lugn och tillbringas hemma i soffan framför IDOL, min trötta och ömmande kropp behöver vila för att återhämta sig från gårdagens extra ansträngning med smärtskolan och dagens läkarebesök. Imorgon är det ledig lördag som jag tänkte ägna åt annat än mina sjukdomar, har blivit väldigt mycket fokus på dem i veckan. Vill avsluta dagens inlägg med att önska Er en riktigt trevlig helg och tacka för alla era vänliga, omtänksamma och uppmuntrande kommentarer senaste dagarna, de värmer i hjärtat och är mer uppskattade än ni kan ana, TACK alla dina bloggvänner för att ni finns och stöttar mig när jag behöver det som mest!!

Kramar Bella ♥

10 kommentarer:

Mia sa...

Hoppas du får en härlig helg söta Bella!!

Kram

Lena S sa...

Skönt att du träffar på bra läkare mellan varven.
Hoppas du kommer på en lösning så du får tid och orka med allt.

Ha en bra helg!

Kram

Helenas loggbok sa...

Stor kram till dig!
Hoppas du får en skön helg
/Helena

Ann-Louise sa...

Tack vännen, det var fina ord som värmde =0). Du vet att jag känner detsamma för dig, att det finns fina tankar bakom orden, genomtänkt och det märks.

STOR KRAM!!

Uh-huh-me.com - Nettan sa...

Det tåras i ögonen av att läsa ....

Men tycka synd om ord klarar sig alla gott utan så jag säger kämpa på, vilket du gör hela tiden.

Boken är toppen! Den måste du läsa! =) Man sögs direkt in i historien och spänningen.

Önskar dig en skön och avkopplande helg Bella! Sköt om dig! Kram!

Jonna sa...

Hoppas du får en bra och trevlig helg!
Det var fina och tänkvärda ord i bilden!

Kram Jonna

Therése sa...

Ja, det är verkligen skillnader på läkare och läkare!
Va skönt att du har fått tag i en bra denna gång. Det betyder ju så mycket!

Ha en skön och avkopplande helg nu...
Kram på dig!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon
Jag tittade också på Idol, det är roligt med musikprogram på tv:n. Idag regnar det här, en perfekt lördag och kolla på film. Och så skönt att du hamnat så rätt med din behandling, en bra läkare är a och o.
Önskar dig en lugn mysig lördag
Kramar
AnnaMaria

Emma sa...

Hejsan Going där!

Måste börja med att tacka dig för en helt underbart fin kommentar! : - )
Tack detsamma får jag säga, du känns så äkta & så himla genomgod!

Underbar header du har ändrat till! Snart är Julen här minsann. Går med stormsteg till första advent :- )

Vilken bra läkare du verkar ha träffat igår! Ska du träffa denna läkare igen? HOPPAS! Gör så mycket med vem som man har som doktor.
De där med förtroende & att dom tror på en är ju så viktigt! För när man söker hjälp hos läkare så blottar man ju ofta hela sig själv så att få en doktor som tittar ner på en kan ju göra att man ger upp!

Bassängträning tror jag kan hjälpa dig jättemycket! Går själv på detta just nu för ryggen. O i detta varma vatten slappnarhela kroppen av & det kan jag tänka mig att du kommer att ha nytta av med din värk.

Hoppas & tror att detta kommer att lösa sig till de bästa för dig vännen! Även om vägen kan kännas lång ibland..

Vad gör ni ikväll?

MÅNGA VARMA KRAMAR

vitagavlar.blogspot.com sa...

Skönt med lite förståelse från sjukvården! Ja, det är skillnad på läkare och läkare, kan jag säga som jobbar med dem!
Ha en trevlig helg duuuuuu med!
Kram Lisa