måndag 22 november 2010

Vi har alla ett val...




















Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending...

Visst är livet ganska fantastiskt egentligen, vi föds alla med olika förutsättningar vad det gäller både trygghet, gener och ekonomi, men trots de olika förutsättningarna så är inte livet en utstakad och förutbestämd bana som vi bara springer igenom, självklart påverkar förutsättningarna oss att kanske välja riktning i livet, men inget är oföränderligt, vi har alla en möjlighet att förändra och påverka våra egna liv. Jag tror att man själv kan påverka mer än man kanske vill tro, tror att viljan och tankens kraft liksom modet har stor betydelse för vad man gör med sitt liv. Vi måste alla ta ansvar för vårt eget liv och inte ha inställningen att någon annan ska ordna allt för oss, men beroende på förutsättningarna man föds med och de både svårigheter och glädjeämnen som man är med om i livet så kan det som för en person inte är en så stor sak att klara av eller att ta sig igenom vara en enorm seger för en annan människa med andra förutsättningar och som kanske kommer från trasiga uppväxtförhållanden. Det kan vara en enorm prestation att klara av avancerade akademiska utbildningar för en person på samma sätt som det kan vara en minst lika stor seger för en annan person att ta sig tillbaka till arbetslivet efter en svår olycka. Alla måste vi utgå från våra egna förutsättningar, sätta egna mål, både kort- och långsiktiga och aldrig glömma att drömmar är till för att förverkligas!!

Kramar Bella ♥

13 kommentarer:

Mia sa...

Så sant!

Kram ♥

home by lina sa...

Oj, vilka kloka ord...så sant, du satte pricken över i:et :o) Ta vara på livet och göra något meningsfullt av det utifrån dom förutsättningar man har, det tror jag verkligen på! Ta hand om dig! KRAM Lina

Anne-Lie sa...

Ja livet är så olika, men vi är inte den andra lik! Tack för din tänkvärda ord! Tänker på min pappa som har kämpat mot sin cancer, är idag friskförkl från den. Men har därefter fått andra kroniska problem tack vare cancern, men han värderar livet på ett annat så numera!

Kram i snövädret

Uh-huh-me.com - Nettan sa...

Bra skrivet! Helt rätt!

Kramar!

LOTTAS HOME sa...

Sååå sant vännen, men ibland känns det lite svårt!
Kram Lotta

Zandra sa...

Tack snälla rara. Ja nu vill man bara att Onsdagen ska komma så man får se vad som händer och fortsätta därifrån... men snart så borde han vara här! :-P
Ha en skön vecka!
Kramar

MIN LYCKA ♥ sa...

Vilka kloka ord! Du är underbar! Håller med helt om det du skriver.

Bordet vi köpte kommer bli toppenbra! Ska bli så skoj å pynta å feja;)

Fin vinterbild, har du tagit den själv??

Kram och ha en fortsatt go kväll!

Aratorps Lena sa...

Å vilket bra inlägg! Så sant att utgå och sträva efter sin egen förmåga! Lätt att glömma...

Vad roligt det hade varit om du kommer förbi på lördag! Vi har öppet till tre som vanligt!

Kram Lena

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Gomorron
Det var fint skrivet Bella. Önskar dig en fin vecka.
Varm kram
AnnaMaria

Monikas Lugna Vrå sa...

Det var klokt skrivet, och så sant så sant.
Ha en fin dag i vintersolen
kram monika

Helenas loggbok sa...

Du är klok du! Jag tror att man har stora möjligheter med sitt liv oavsett vad man fått för förutsättningar. Det gäller att välja hur man ser på livet. Vi får all jobba med oss själva och välja om vi vill se "glaset halvtomt eller halvfullt", även om det är svårt ibland. Jag tror oxå att viljan och tankens kraft och modet att förändra och prova nya saker i livet har stor betydelse, både för den man är och på hur andra ser på en.
Stor kram
Helena

Lena S sa...

Kloka ord, så sant. Det gäller bara att hitta sina förutsättningar och komma på vad man vill.

Kramis

Ann-Louise sa...

Visst är det så att vi har val och vi är själva manusskrivare till våra liv!

Hoppas allt är bra med dig min vän och att du inte snöar inne på Västkusten! Här är det skitväder...

Kram och var rädd om dig!