lördag 6 november 2010

FOAM by Note Design Studio...

Interiörsbilder från FOAM i Stockholm där huvudpersonen Elsa i Sofi Fahrmans bok Elsas mode arbetar...

Jag läser gärna böcker, mest deckare blandat med en och annan chit lit och biografi och visst är det lite lustigt hur man fantiserar ihop sin egen bild av hur karaktärerna i böckerna är både till personlighet och utseende och hur man föreställer sig att miljöerna som handlingen utspelar sig i ser ut i verkligheten. När sedan någon av böckerna blir film så är det inte helt ovanligt att huvudrollsinnehavarnas utseende och uttryckssätt inte riktigt stämmer överrens med den egna bild man byggt upp, så var det när Camilla Läckbergs böcker blev filmatiserad av SVT. Min bild av huvudpersonerna Erika och Patrik ändrades och efter att ha sett de första böckerna som film och sen läste senaste boken Fyrvaktaren så var det skådespelarna Elisabeth Carlsson och Niklas Hjulström som jag såg framför mig som Erika och Patrik.

Vet inte om ni läst Sofi Fahrmans bok Elsas Mode som handlar om bloggerska Elsa som gör kometkarriär och vars liv förändras totalt på bara några månader efter att hon flyttat till Stockholm och startat sin modeblogg. Elsa jobbar i boken på cafeét FOAM och den bild jag hade av cafeét efter att ha läst boken stämde inte alls överens med hur det ser ut i verkligheten. Frida visar på sin blogg bilder från FOAM i Stockholm och liksom jag hade en hon en annan bild av fiket än den verkliga när hon läste boken om Elsa. Blev förvånad då FOAM:s inredning är betydligt mer färgstark och framförallt rosa än min egen företällning, hade föreställt mig en mer dämpad inredning i dovare färger. Bakom inredningen står Note Design Studio
och på deras hemsida kan man läsa att de färgglada lamporna i taket är speciallgjorda för just det här projektet av Kosta Boda.

Nu ska jag ta tag i dagen och försöka ta mig ut i det vackra höstvädret!!

Kramar Bella ♥

2 kommentarer:

HOUSE of ADELA sa...

Håller med dig om att man föreställer sig på ett sätt sen ser det helt annorlund ut...lite frusterande...;) Härliga bilder, läckert rosa!
Ha en fin kväll!

Kram
Adela

milla-andante sa...

Har inte läst den boken men visst är det roligt när man har en bild och sedan får en annan...

Sååå sugen jag blev att måla våra köksluckor när jag såg din färdigmålade!! Så fräscht!

Vila och njut av helgen vännen!
Kram