torsdag 11 november 2010

Smärtskola och vattengympa...

Kan inte skryta med att jag har varit på vattengympa i den här underbara miljön idag, men väl i den varma rehabbassängen som finns här i stan och det var inte sista gången då det helt klart är den perfekta träningen att börja med för mig som har en kropp som inte är speciellt stark och konditionsstark efter de senaste årens sjukdomar...

 Nu sitter jag nersjunken i soffan med laptopen i knät och är bokstavligen helt slut efter dagens aktivitet. Har varit på första träffen av fyra med smärtskolan och idag har det varit föreläsning om smärta och så fick vi presentera oss för varandra i gruppen innan träffen avslutades med fysisk aktivitet i varmvattenbassängen. Tanken var att vi skulle fått prova på en lätt vattengymnastik, men då bassängen av misstag var dubbelbokad så fick vi smärtpatienter istället vara med på början av ett pass för gravida. Galet skönt och kul tyckte jag att det var och insåg vad mycket jag saknat gruppträning, nu är väl träning lite fel ord för att beskriva min aktivitet i vattnet idag då jag bara var med i drygt 15 minuter och fick vila mellan övningarna, men att det kommer bli fler tillfällen i bassängen bestämde jag mig för i samma ögonblick som jag gick upp då det var ett skönt sätt att röra kroppen på som jag inte provat innan. Nu måste jag bara få ihop min tid så att jag kan gå på ett pass i veckan och börja träna min kropp lite lätt igen på rätt sätt.

 Föreläsningen var bra och intressant då det var en engagerad och duktig föreläsare som brann för det hon jobbade med och det gör så mycket när man sitter och lyssnar. Det blir så många känslor och tankar både under och efter en sån här träff, är jag så sjuk att jag måste gå på sådant här? ja, det är verkligheten, det räcker med att känna efter hur kroppen mår så inser jag att det är så, jag sitter och lyssnar på föreläsaren och är så trött att jag håller på att nicka till mer än en gång och hela kroppen skriker av smärta, jag vill bara lägga mig ner, men trots att jag nästan är på väg att ge upp då det gör så ont så hittar man konstigt nog kraft att sitta kvar och lite extra ork till att orka följa med ner i bassängen också, känns skönt att jag klarade av att stanna kvar så här i efterhand även om det smärtar i hela kroppen och tröttheten är påtagligare än vanligt, men jag gjorde det och det stärker mig!!

Kramar Bella ♥

6 kommentarer:

Mia sa...

You go girl!!!! Du är superduktig...

Kram

Helenas loggbok sa...

Vad duktig du är! Hoppas du kan stärkas av att du orkade vara med hela tiden, fast att du var så trött. Skönt om man kan hitta rätt sätt att träna som passar en själv. Lycka till!
Stor kram
Helena

Carolines hemligheter sa...

Åh, vad glad jag blir av att läsa att det kändes så bra (även om det var ansträngande och uttröttande) för dig idag med såväl smärtskolan som passet i bassängen! Just att vara i (varmt) vatten tror jag är stärkande, både fysiskt och mentalt på olika sätt...

Hoppas att du får sova gott inatt och att du vaknar imorgon med ett leende på läpparna för att du var så duktig och stark idag!

KRAMAR

alegni sa...

heja, heja, bella!
kram
ingela

Lantliv på Holm sa...

Va du är duktig Bella! Låter verkligen skönt det här med vatten - kanske vore något för mej och min stora mage också...

Önskar dej en fin helg i höstrusket - vart tog vårt vinterväder vägen?

Stor kram till dej!

MIN LYCKA ♥ sa...

Du är kanonduktig!! Gott att du orkade trots ansträngningen!

Bilden ser himla mysig ut och hade gjort vad som helst för ett varmt avslappnande bad just nu.

Min feber har kommit tillbaka och helgen blir sängliggandes..igen...!

Kram till dig kära Bella