måndag 15 november 2010

Ny sjukskrivning...

Ännu en måndag närmar sig sitt slut och detta är första måndagen som jag är sjukskriven sedan jag blev utskriven för snart två år, denna sjukskrivning känns dock rätt okej då jag är sjukskriven i syfte att påbörja en rehabperiod. Jag ska vara sjukskriven 25 % av mina 75 % som jag arbetar idag (är tjänstledig 25 %) vilket blir 1,5 timme/dag som kommer bakas ihop och förläggas till två tillfällen i veckan. Min önskan är att det blir tisdag och torsdag efter lunch, men kommer få reda på mer under morgondagen då jag ska ha möte samordnaren i Bedömningsteamet och E som ska bli min handledare, om jag förstått det hela rätt så ska vi lägga upp en plan för vilka aktiviteter jag ska genomföra och när.

Som min vardag ser ut idag så finns inget utrymme för fysik aktivitet, jag arbetar mina timmar och sedan måste jag åka hem och sova, det är så mitt liv ser ut, vilket naturligtvis inte är bra för en kropp som har värk och ständigt är trött, men det blir en ond cirkel som nu förhoppningsvis ska brytas. Min kropp är så pass svag att det till en början får bli väldigt lätt fysisk aktivitet, det är skillnad på att pyssla hemma jämfört med aktiviteter som är pulshöjande och jag har inget utrymme till försämring pga av överansträngning så det kommer bli en balansgång som jag själv delvis måste styra över genom att lyssna på kroppen.

Har vetat om min sjukskrivning i ett par veckor nu, men inte delat med mig av det här på bloggen då jag först ville prata med mina chefer, detta är nu gjort och imorgon blir första dagen som jag kommer arbeta färre antal timmar. Vet ännu inte om min sjukskrivning går igenom hos Försäkringskassan så det är en chansning från min sida, för får jag inget ifrån dem står jag där med en halv inkomst, men samtidigt så känns det som jag inte har något val, för tar jag inte hand om min kropp nu så är risken stor att jag blir ännnu sämre och jag kommer definitivt inte få den här möjligheten till hjälp igen och inte heller må bättre... Så jag håller en tumme för att sjukskrivningen går igenom!!

Hoppas ni haft en bra start på veckan och på återseende imorgon!

Kramar Bella ♥

16 kommentarer:

♥Mitt Lilla Krypin♥ sa...

Hej Bella!

Håller tummarna för att allt går bra för dig! Både vad gäller dig själv, jobb och försäkringskassan.

Du ska definitivt göra det som känns rätt för dig!

Hoppas att du får en bra vecka :)

Kram Carolina

Mia sa...

Håller tummarna att sjukskrivningen går igenom och att detta kommer hjälpa dig massor!! Kramar

MIN LYCKA ♥ sa...

Håller tummarna för din skull!! Hoppas allt går igenom som du vill. Är säker på att allt löser sig;)

En BAMSEKRAM till dig!!

Fin header!

Therése sa...

Tycker du gör ett väldigt bra val som tänker på dig själv och inte bara kör på med jobbet!
Hoppas det går igenom hos FK nu också...så lycka till med det!

Ha det så fint...Kram!

Huset vid ån sa...

Hej vännen!
Jag vill börja med att tacka dig för dina fina o omtänksamma ord inne hos mig förra veckan.....

Jag hoppas verkligen att din sjukskrivning går igenom....

Skickar massor med kramar till dig!
Therese

vitagavlar.blogspot.com sa...

Jag håller tummarna för att du får FK på din sida! Lycka till med rehabiliteringen!
Styrkekramar till dig!
/Lisa

alegni sa...

det där låter som en riktigt bra lösning i mina öron. hoppas försäkringskassan är med på noterna också. och så hoppas jag att rehabiliteringen hjälper!
tack för dina vänliga ord hos mig.
varm kram
ingela

LOTTAS HOME sa...

Hej vännen!
Tänker på dig ofta även om jag inte hinner kika in hos dig.
Så sorgligt att en ung tjej som du ska behöva lida så. Hoppas verkligen att du får all den hjälp du kan behöva som kan underlätta ditt liv. Håller alla tummar och tår för att du ska få din ersättning och att du ska må så bra du kan!
Styrke kramar Lotta

Å sa...

gumman min... underbart att höra att du äntligen får lite extra tid! nu håller vi tummarna för FK!! du vet var vi finns! kram

Jonna sa...

Jag håller tummarna för att allt går bra för dig!

Kram Jonna

Uh-huh-me.com - Nettan sa...

Sjukskrivningen MÅSTE gå igenom, annat är ju inte klokt! Skickar massa positiva tankar!

Tycker du är så otroligt stark. Tänker wow när jag läser dina texter! Jag som är en människa som är igång jämt, jämt och träning som är en av de största bitarna av mitt liv, ja, jag vet inte hur jag skulle sätta mig in i din sits.

Du är fantastisk!

KRAM vännen!

Lollo sa...

Jag håller på Dig!

Kramar från Lollo

Linda A. Nilsson sa...

Hej Bella!

Jag håller också en tumme för dig! Hoppas verkligen att det löser sig för dig med både rehab träning och försäkringskassan. Jag vet av egen erfarenhet att när man mår så dåligt så orkar man inte alltid ta den fajten med försäkringskassan som tyvärr oftast är den som strular. Men jag önskar dig lycka till!

Kram/Linda

Emma sa...

Heej vännen min!

Jag blir både glad & ledsen då jag läser ditt inlägg idag.
Ledsen över att du behöver kämpa så otroligt mycket över att folk ska förstå att de du behöver!
O glad över att du fått bli sjukskriven 25% & nu håller jag alla tummar jag kan för att försäkringskassan förstår detta & de tror jag nog att dom gör!

Jag hoppas att du hittar en träningsmetod som gör att du känner dig starkare i kroppen & att du känner att du orkar mer efter ett tag!
De är du så värd tjejen!!

Kramar i tusen till dig från mig

Anne-Lie sa...

Ibland tänker jag att man måste vara frisk för att vara sjuk, när man kämpar med FK och läkare! Det krävs mycket tålamod, förra veckan när jag ville komma in fick jag 100 tabl i stället! Bella jag tror att du och min man känner varandra sedan förr, han såg din blogg när jag satt och läste den!

Ha det så gott du nu kan
Kram kram

mitt skärgårdsliv sa...

Hejsan vännen! Håller tummarna så allt går igenom. Sköt om dig, kram!