torsdag 25 november 2010

Smärtskolan del 3- Arbetsterapi och handträning... Så mörkt det är ute på kvällarna nu, tänkte lite extra på det tidigare ikväll när jag åkte hem efter smärtskolan, en vanlig arbetsdag slutar jag vid 15-tiden och då är det ju fortfarande ljust ute så jag tycker allt att det är lite skönt är det att det nu bara är en månad kvar tills det vänder och vi går mot ljusare tider igen.

Idag var det alltså dags för den tredje träffen på Smärtskolan och istället för sjukgymnasten E som hållt i de två första tillfällena var det idag en arbetsterapeut som föreläste om hur arbetsterapi kan hjälpa oss smärtpatienter. Vi hade innan dagens träff fått fylla i en aktivitetsdagbok, innebär i praktiken att man under några dagar noterar vad man gör varje timme och hur det påverkat smärtan och vilken upplevelsen man har av aktiviteten, om den gav eller tog energi. Efter föreläsningen idag disskuterade vi kring våra "resultat"  i smågrupper innan vi avslutade med att prova på handträning och trots att jag vet att mina händer har knappt hälften av den styrka som är normalt så blev jag ännu mer medveten om hur begränsade mina handrörelser blivit när vi gjorde övningarna, det var inte helt enkelt att göra allt och ja, det gjorde ont...

Det jag tar med mig från idag är förutom handövningarna insikten om hur otroligt mycket hjälpmedel det finns att tillgå inom arbetsterapin och återigen så är det bara att konstatera att det har så stor betydelse hur man tänker och ser på sin situation, för det påverkar mer än man tror, med rätt inställning kan du inte ta bort smärtan helt, men underlätta din tillvaro genom att fokusera på rätt saker och inte lägga onödig energi på fel saker. Så även om jag kanske inte tyckte dagens träff var riktigt lika intressant som de tidigare så var den givande!

Vill avsluta med att gratulera min mamma på hennes födelsedag, tyvärr kan jag inte träffa henne idag, men vet att hon blir firad av både pappa och min bror och hans sambo i skrivande stund så stort grattis till dig mamma, hoppas du haft en bra dag och att resten av familjen skämmer bort dig ikväll!

Kramar Bella ♥

3 kommentarer:

Inredningsfrun sa...

Tittar in och önskar dig en fortsatt mysig torsdag!!!

Nu är det inte långt kvar till advent!! Härligt!!

KRAM

// Inredningsfrun

Ann-Louise sa...

Grattis till mamma då!

Skönt att träffarna känns givande och du kan säkert plocka russinen ur kakan så småningom. Lite här och där som kan hjälpa dig i vardagen!

Kram

cecce sa...

Hej!
Känner att jag tar till mej tanken om att försöka fokusera på rätt saker. Jag tor att tankens kraft är stor och jag ska försöka att se positivt på saker och ting runt mej, inte fokusera på det negativa. Det gäller att fylla på med rätt saker:-)

Det är dock inte alltid så lätt. Jag tycker du är tapper och beundransvärd som kämpar trots all smärta du har.
Jag hoppas verkligen att din kamp kommer löna sig och att du får skörda gott i framtiden!
Önskar dej en fin adventshelg med mycket vila och mys!

Tack för din omtanke. Den betyder mycket!!

Stor kram