tisdag 9 november 2010

Årets första snökaos är här...
















15 cm snö har fallit under dagen och bildat en fin vit matta ute...



Även om jag tycker det är lite tidigt med snö i mitten på november så får man välja att se fördelarna och de är helt klart att det blir ljusare ute när marken är täckt av snö och lite mysigt är det allt med snön och en längtan efter advent och jul smyger sig på...

































Sambon har i kväll varit ute och skottat för första gången denna vinter och om snön kommer ligga kvar fram till helgen återstår att se, men en sak som är säker det är att alla nordbor nog skrattar gott åt trafikkaoset som råder här i södra Sverige denna tisdagskväll...

Under dagen har 15 cm snö singlat ner från en gråmulen himmel och lagt som en vit matta på marken här på Västkusten, trafikkaoset är ett faktum, kan inte låta bli att förundras lite över att det blir samma problem varje år när första snön kommer. Lastbilar har kört fast och inte tagit sig upp för backarna och orsakat timslånga köer på stora vägar här i området, bilister med sommardäck har kanat i diket och kollektivtrafiken har varit inställd under delar av dagen, lite märkligt kan jag tycka att det ska behöva bli så här trots att det har varnats för att snöovädret varit på väg in över landet i flera dagar, men beredskapen som i år skulle vara bättre här i stan än tidigare år efter förra årets långa och snörika vinter kan inte ha fungerat något vidare då det fortfarande inte var plogat inne i centrum när jag åkte hem strax efter klockan 15.

Är glad att jag hade vinterdäck på bilen när jag slirade hem idag, det känns alltid lite olustigt att vara ute på vägarna när det är sånt här väder för hur försiktigt man än kör själv, håller avstånd och planerar sin körning så kan man ju inte påverka hur andra kör och har man otur är olyckan framme. Nu hoppas jag att snökaoset inte orsakat några allvarliga olyckor i landet och det ska bli intressant att se hur länge snön får ligga, det har ju sagts att detta ska bli den kallaste och snörikaste vintern på 1 000 år så om det är så vi kommer minnas vintern 10/11 när våren kommer och knoppar börjar brista fram i april återstår att se.

Nu blir det favoritprogrammet Halv Åtta hos mig och senare Desperate Housewife och Cougar Town, vilket känns som den perfekta sysselsättningen när snön yr utanför fönstret och isvindar viner runt knuten.

Kramar Bella ♥

14 kommentarer:

MIN LYCKA ♥ sa...

Ja himmel vad det har snöat/snöar!!! Usch!!

Löpte Åre choklad och gav bort i present, har dock inte smakat det själv..än..!

Kram i kylan!

Miruschka sa...

LITE skrattar vi åt er sörlänningar, det blir alltid kaos när det kommer lite snö *skämtar*
Vi har ingen snö alls, men vi lär få inatt enligt väderrapporterna!

Känner som dig: mysigt med snö när det snart är advent och jul. Jag längtar jättemycket till jag får börja plocka fram alla saker:))

Ha en bra TV-kväll!
Kram

Johi sa...

Ja, det är skönt att vara hemma! Kram

LOTTAS HOME sa...

Hej vännen!
Ja jösses vilket väder vi fått.
Bästa valet idag blir att stanna inne och mysa i soffan med en kopp te.
Var rädd om dig och kör försiktigt imorgon.
Värmande myskram från Lotta

Anne-Lie sa...

Ja plogpengarna är väl slut, det var en dyr histora för kommunen i våras! Var tvungen att testa hur halt det var i morse, genom att bromsa hårt. Men fick min tunga pansarvagn på rätt håll!

Ann-Louise sa...

Hej!!
Jo vi har fått snö idag, men det är sååå blött så det är mest slask ute idag. Får se om det fryser på, då lär det bli halare än halt!

Jag är också skraj att köra när det är snöoväder ute. Är annars en van bilförare men jag litar inte på folk...

Nu ska jag jobba vidare, dagen vekar aldrig ta slut ;-)

Kramar och kör försiktigt!

Lilla Vrån sa...

Så mycket snö ni har fått...förstår att det är mysigt att krypa upp i soffan framför tvn:)
I morgon skulle snön visst komma hit till oss i norr...men vi är ju lite mer vana med det:)
Kramar//Carina

alegni sa...

här började det snöa i natt, och snöfallet det bara fortsätter. jag gillar det inte!
maken sökte fram snörakan imorse innan han cyklade iväg till jobbet, så jag vet vad jag har framför mig längre fram på dagen. i och med att jag jobbar hemifrån, brukar jag se till att få bort snön från infarten... för det mesta. fast det är ju bra motion, så jag klagar inte ;)
kram
ingela

cecce sa...

Här i skåne är det fortfarande regn som gäller. Har inte sett röken av någon snö ännu:-) Lite skönt för oss som fortfarande har sommardäck! Måste nog sätta på dem snart..

Tack för en underbar kommentar! Skulle gärna bjuda dej på kakor, tårta...you name ut:-) Vem vet? En vacker dag kanske jag får mitt lilla cafe och då hoppas jag du kommer!!

Må så gott!
Kramar!!

Zandra sa...

Ja man blir lika förundrad varje år hur stora delara av Sverige nästintill stannar upp och blir ett kaosigt land så fort snön kommer... Blir likadant här "uppe" vid huvudstaden :-)
Men fina och mysiga bilder har du iaf fått till.
Ha en fin kväll.
Kram

Annas inspiration sa...

Wiiii så mycket snö. önskar den landat här i stället :-) Men visst är det läskigt med trafiken.

Här blev det slask av härligheten :-(

Hoppas du har en bra dag,
kramis gumman!

Carolines hemligheter sa...

Åh, vilka vintriga och härliga bilder du tagit i er fina trädgård!

Jag längtar galet mycket efter julen nu och ett vintrigt landskap spär ju på längtan ytterligare :-) Julskivorna spelas varma här hemma, Annas pepparkakor med gorgonzola tuggas frenetiskt (2 paket på 3 dagar...) och Jimmy bunkrade upp halva kylen med julmust härom dagen ;-) Jag längtar!!!

Hoppas att du har haft en bra onsdag och att du får en skön kväll, stor kram till dig!!!

Nilla Q sa...

Visst är det vackert med snön! Men skönast är det att sitta inne och titta ut genom fönstret på det vackra vita...

Kram Pernilla

http://hannaskrypin.se sa...

Mysigt med snö!