söndag 28 november 2010

1:a advent!!


Första ljuset är nu tänt i vår adventsljusstake som ser likadan ut som förra året med metallbrickor med nummer på och lite grannris på svart bricka, snön fortsätter att singla ner från himlen och den kraftiga vinden gör att det bara virvlar vita flingor utanför fönstret och skottningen som jag gjorde för ett par timmar sedan är näst in till redan ogjord...









Skrev igår om att Maria Montazami startat eget företag och att hon i början på nästa år lanserar sina egna tazzels på Stockholmsmässan, här ovan ser ni ett smakprov på de tazzels hon varit med och tagit fram. Vad tycker ni om tazzels? Har ni egna? Är lite nyfiken... (Bilderna lånade från GT)

Vilken vinter vi fått här på Västkusten, snön yr utanför fönstret och även om det känns aningen jobbigt med all snö som måste skottas så är det trots allt mysig att sitta inne med första adventsljuset tänt och kura framför brasan. Ser fram emot finalen av Ensam Mamma söker ikväll och så mycket mer aktivitet blir det inte denna söndag. Hade planer på att ta mig in till stan och gå och kika på julskyltningen, men med tanke på vädret kändes det onödigt att ge sig ut på vägarna och jag känner mig forfarande hängig även om jag inte blivit förkyld så en lugn dag här hemma har varit precis vad jag behövt.

I veckan som kommer blir det jobb som vanligt, är lite nyfiken på den nya tjejen som ska börja på jobbet så det ska bli trevligt att få träffa henne imorgon och sen är det ett måste att få tag på ett par nya riktigt varma vinterstövlar och nya skinnhandskar som kan hålla fötter och händer varma nu när temperaturerna stadigt ligger på 5-10 minusgrader!

Nu önskar jag Er alla en mysig första adventskväll!

Kramar Bella ♥

15 kommentarer:

Emma sa...

Jättefin adventsljusstake du satt ihop! Gillar granriset. Är de från IKEA?
Måste köpa de nästa gång jag är där : - )

Snön vräker ner här också & stackars sambon min får snart ut och skotta igen. Jag får inte lov att göra detta jobb vilket är riktigt frustrerande! Fast samtidigt skönt ; - )

Jag har inga tazzels hemma! O jag tror inte att jag kommer att skaffa heller men man ska aldrig säga aldrig. Kanske att ha i vårt sovrum i så fall! Tycker annars att det är fint hemma hos andra. Hur har du de på den fronten?

Fortsätt med att mysa framför brasan Bella! : - )

KRAAAMAR

Johi sa...

Ja, nu idag har det verkligen tagit fart här också, jag hoppas inte att mannen ska behöva ge sig iväg o ploga. Inga tazzels här, inte riktigt min stil. Kram

Uh-huh-me.com - Nettan sa...

Ja, här snöar det en hel del med! Väldigt mysigt faktiskt! Ännu mer nu när alla ljusen är uppe :)

Vet inte vem Maria är och toffsar använder jag iaf inte. Är i mina ögon tantigt :)

Ha en supermysig kväll och en härlig början på nya veckan! KRAM!

Anne-Lie sa...

Betalar räkningar i pausen på Ensam mamma, det är så romantiskt!! Jag var nere på stan, missade julskyltningen. Men det var snöstorm, fick med mig ett snyggt tidningsställ hem från Åhlens. Snygg o stilren adventsljusstake du har.

Ann-Louise sa...

No tazzels here, men jag stod och fingrade på några i miniformat i går. Tyvärr fanns inte den färg jag önskade så det fick vara. Men jag vet inte...inga stora i så fall i mitt hem tror jag!

Ingen skyltsöndag här heller. Det där var stort när man var barn i lilla samhället i Ångermanland. Alla gick man ur huse och gick en tipspromenad, det fanns fiskdamm m.m..


Ha en fin vecka!! I morgon borde filmen dyka upp här!!Längtar =0)

Fröken Fräken sa...

Tänk att ni för en gångs skull har mer snö än vad vi har. Men det lär nog gå tillbaka till det normala snart igen... just nu har vi ju jättekallt och då snöar det ju inte i alla fall.. alltid något ;-D

Nja, tofsar är nog inte min grej, det känns lite krusidulligt och orientaliskt liksom, och jag är ju mer för det enkla och raka. :-)

Lena S sa...

Nopp inga tazzles här hemma. Vet inte riktigt vad jag tycker om såna nu. Hade förr runt gardinerna. Fast jag är alltid sen att gilla nya grejor...så om nåt år kanske...
Ha en bra vecka!
Kram

cecce sa...

Vilken mysig butik Två fröknar verkar va! Fick lust att åka dit direkt:-)
Nja..jag vet inte riktigt vad jag tycker om tofsar....kan nog va fint på rätt plats men vet inte om det skulle passa hemma hos mej? Men, man vet aldrig:-)

Så mycket snö ni fått:-) Här i skåne har vi också snö men ni har nog mer. Visst är det mysigt, men ställer också till en del.

Log för mej själv när jag läste om din mans klädsel och "skottningsbevakning":-) Dessa män:-)

Hoppas du får en bra start på den nya veckan. Själv ska jag ge mej i kast med att tömma ett hus. Skönt men jobbigt och lite tungt:-(

Kramar

alegni sa...

tack snälla för dina vänliga ord inne hos mig. ja, det är riktigt jobbiga saker jag går igenom just nu, men jag hoppas allt löser sig till slut.
ha en fin arbetsvecka och njut av adventstiden.
kram
ingela

Jessica Forsström sa...

Hej, måste bara säga så mysig blogg du har! Jag är också från västkusten, från Lysekil & har nyss startat min skärgårdsbutik här på nätet på www.kaptenfrans.se kika gärna in & följ bloggen! Hoppas allt är bra nu när vi har fått ett mysigt snölandskap här på västkusten!
Med Vänliga Hälsningar
Jessica Forsström

millandante sa...

Så fint du har gjort Bella!!

Tycker att de är fina, tazzels, men hemma hos mig får det räcka med min hemmagjorda:) Än så länge...:)

Har ju fortfarande inte varit hos Två Fröknar, men Kajsas Skafferi tittar jag in i då och då, så mysigt!! Har samma choklad här hemma... LYX!!!:)

Ha en fin vecka med dina nya rutiner!!
KRAM

MIN LYCKA ♥ sa...

Jag vill abslout ha en tazzel i mitt nya hem!!

Här är det kyligt och snön verkar inte sluta falla. Idag är jag hemma med skyhög feber och tittar när snöplogen fixar till vår gata. Nu ser snön faktiskt vacker ut. Den ligger fint på plats och plogen gör sitt. Fint

Titta på mitt nya kök och hjälp mig välja matta;)

KRAM

Cicci sa...

Jag har heller inga tazzels hemma. Men på rätt ställe och rätt tofs kan jag tycka att det kan vara fint. Därför ska man aldrig säga aldrig.

Hoppas att den nya tjejen var trevlig och att du hittade några stövlar.

Kramar

Sara A sa...

Mysigt när första ljuset är tänt..
Jo, jag har en toffs hemma, en svart som ser ut ungefär som de första på bilden.. Hänger snyggt på min nyckel till mitt linneskåp...
Ha en härlig vecka!
Kram!

Heléne sa...

40 ÅR OCH TANT
Mina toffsar har legat åravis nerpackade i lådan men nu skall de fram!!!

Jag vägrar kalla dem annat än för toffsar...inga tizzel tazzels här inte ;)