onsdag 9 juni 2010

Vårdcentralen, Soul och Lejas


Soul är en favoritbutik här i stan som bytte lokaler för en tid sedan och den nya dubbelt så stora butiken är som ni ser riktigt inbjudande med ny fin inredning i en skön blandning av det lantliga och moderna...

Det finns alltid mycket fina kläder och nu även inredningsdetaljer i olika prisklasser från märken som Object, Saint Tropez, Monrow, Green Gate m fl som får det att klia i plånboken...

Tycker den här klädhängaren från IKEA är riktigt snygg och skulle kunna tänka mig den i mitt eget dressingroom...


Började dagen med mitt möte på Vårdcentralen där jag fick träffa en kvinna som var någon slags kordinator och som hade till uppgift att bl a berätta för mig vilka regler det är som gäller vid ansökan om sjukpenning och sjukersättning, vi gick igenom hur mina förutsättningar ser ut och vad jag har för rättigheter utefter de förutsättningar som är kända idag. Fick information om hur det kommer gå till när jag efter sommaren (helt galet att det ska vara en väntetid på över 3 månader) får träffa Primärvårdens bedömningstid som består av läkare, psykolog, kurator, arbetsterapeut och sjukgymnast. De kommer göra varsin bedömning av min arbetsförmåga och sen sammanställs de resultat som de olika parterna kommit fram till och därefter skrivs en samlad utvärdering ut som lämnas till patienten som i sin tur kan använda denna i sin kontakt med Försäkringskassan. Fick idag berätta kortfattat om hur min livssituation ser ut idag vad det gäller allt från familj, bostad till sjukdomstillstånd mm och även hur det sett ut de senaste åren.

Mötet tog nästan 2 timmar så jag var fullmatad med information när jag lämnade Vårdcentralen, tyckte mötet var väldigt givande även om jag inser att mina chanser att få igenom en sjukskrivning inte är så stora, men det är värt ett försök, går det inte så har jag i alla fall gjort allt jag kan. Lite sorgligt egentligen att kordinatorn idag konstaterade att jag nog egentligen inte alls skulle jobba så pass mycket som jag gör för mitt eget bästa utan borde kanske arbeta max 50 % och sedan använda den tid jag har kvar då jag fortfarande har ork att sysselsätta mig på dagarna till att gå på ex sjukgymnastik för att hjälpa min kropp att må så bra som den skulle kunna göra och för att hjälpa den att inte bli sämre än nödvändigt. Detta är ju precis det jag själv sagt senaste tiden, men vad hjälper det när Försäkringskassans regler är som de är.
Dagens tidiga middag blev en panini med kyckling och soltorkade tomater på Lejas som jag blev bjuden på av min goa vän A som var på besök i stan idag...
Efter morgonens möte blev det arbete som vanligt och sen mötte jag upp A på stan för ett besök i butiken Soul och en fika på Lejas, inte ofta jag gör något efter jobbet så desto trevligare att få sitta och prata i lugn och ro en liten stund och lite butiksspan är ju aldrig fel. Lär få lida för detta imorgon, men det är det helt klart värt, Tack A för en jättetrevlig eftermiddag tillsammans idag. Var precis vad jag behövde!!
Nu hoppas jag att sambon snart är på väg hem ifrån jobbet, köpcentrat han arbetar på har öppet till 22 idag så en lång arbetsdag närmar sig sitt slut för honom, själv tänkte jag göra klart tårtan till imorgon och sen krypa i säng för att förhoppningsvis vakna upp till skönsång imorgon :)
Stort TACK till alla er som skrivit uppmuntrande och peppande kommentarer till mig inför mitt möte idag, ni är otroliga som bryr er, värmer i mitt hjärta!!
Kramar ♥

7 kommentarer:

Mia sa...

Nu blev jag nyfiken...ar jobbar din sambo??

Den butiken har jag missat...måste boka in ett besök snarats!!

KRAM

Johi sa...

Underbar affär - dags för bloggrunda i sommar så du kan guida oss hihi Kram

Mia sa...

Hihihi....då måste jag gå in och spana någon dag ;)

En fika tycker jag allt vi ska få till..

Ja de där kvällarna brukar var väldigt poppis :)

Kram

jessi sa...

Vad bra att kordinatorn var förstående, det är i alla fall en början!

´Vilken fin butik, gillar butiker som har fin inredning o kläder!

KRAMISAR

Zandra sa...

Grattis på födelsedagen Bella!
Hoppas du får en härlig kalas dag!
Kramar

Annas inspiration sa...

Vad skönt att mötet blev bra, håller tummarna för dig!

Vilken underbar affär, där hade jag varit varje dag ;-)

Ha en fin torsdag,
kramis!

Katie Grün sa...

Hej!
Hur mår du?
En fråga! Bor du i Uddevalla? Fick en känsla att du bor här i denna stad.
Det gör jag. Jag har varit sjuk i många år och varit sjukskriven sedan november 2008. Nu börjar jag att bli bättre och jag har börjat jobba 25%.
Hur går det för dig med sjukskrivning och allt med försäkringskassan och så?
Mvh Katie Grün