torsdag 17 juni 2010

Premiärtur med båten!!!


Inte en dag för sent lämnade vi igår hamnen inne i Uddevalla för premiärturen med nya båten ut till båtplats i Dragsmark....


Min bror, hans kompis och sambon skruvade hela eftermiddagen och höll säkert på i fyra timmar under tiden jag låg hemma och sov och lagom tills dem var klara åkte jag in till stan för att få åka med ut på havet...


Det var en jättefin sommarkväll om än lite kylig, men det var så härligt att få åka båt igen...


Igår kväll var det alltså äntligen dags för premiärturen med vår nya båt. Ventilerna är lagade, men vi blev helt kalla när vi kört en bit ut i Byfjorden och motorn inte klarade att köra fortare än 7-8 knop utan att bluddra, men det visade sig att det var förgasaren som tog in lite för mycket bensin vilket min bror kan fixa enkelt åt oss. Det blev en stillsam tur ut som tog lite längre tid än vi räknat med då vi inte kunde köra på i drygt 20 knop som planerat, men nu ligger båten på sin båtplats och det inte en dag för sent!!

Har varit på jobbet några timmar på förmiddagen och sitter nu hemma och ätter en tidig lunch innan det blir ett par timmars sömn för min del. Vi ska ha sommaravslutning med jobbet ikväll som jag gärna vill vara med på och för att orka med fick jag helt enkelt ta ut några komptimmar och vila innan. Inte det sätt man vill leva när man är 32 år, men det fick bli min lösning för att få vara med på det som de flesta andra orkar göra utan att fundera över om orken räcker till eller inte då det är trevliga och roliga saker vi ska göra. Vi börjar med personalmöte innan vi åker till grannstaden för bowling och mat, önskar jag fått min pappa och farfars bowlinggener, då hade vinsten varit kassaskåpssäker för mig ikväll då jag inte hört att någon av kollegorna är kungar på bowlingbanan. Nu blir det istället till att hoppas på turen, känner tävlingsinstinkten komma krypande... :)
Hoppas ni har en bra dag i det fina sommarvädret!
Kramar ♥

10 kommentarer:

Linda sa...

Jaha du, så du tror inte vi är något bra ;-)
Jaja vi får väl se.... nä då mig vinner du lätt över, garanterat med eller utan gener :-D syns sen kram L

å sa...

Åh äntligen!! vad glad jag blir! Tur man har brorsor som är grymma på att fixa motorer! Sköt att vara ute på det bli igen va??? kram kram

Anonym sa...

Ja ibland är det bra att ha en bror :) kram brosan

Annas inspiration sa...

Vad skoj att ni varit ute på böljan den blå :-) Tur att det inte var något större att fixa.

Hoppas du känner dig i form,
massor med kramar

Susanne sa...

Härligt att ni äntligen fick en liten tur med er fina båt, ser jättestor och lyxig ut ;o)

Kram och sov gott

Ann-Louise sa...

Äntligen!!
Hoppas verkligen att den går felfritt resten av sommaren nu. Hade gärna kommit över för en liten tur på böljan den blå då jag saknar båtlivet enormt. Är ju mer eller mindre uppväxt på en båt =0)

Hur gick det då med bowlingen? Vann du? Hoppas att du orkade ha en kul kväll iallafall.

Kramar

Huset vid ån sa...

Fina bilder från er båttur! Förstår att det är en härlig känsla....Hoppas att du får en Trevlig Helg! Du ska väl på Viktoria o Daniels bröllop? Fniss! Sommarkramar till dig! Therese

uh-huh-me.com / Nettan sa...

Härligt att ni kom iväg på en liten båttur!

Hoppas att du hade en fin kväll och kunde njuta till max !

Kram och trevlig helg!

alegni sa...

vad roligt att ni äntligen fått båten i körskick! vi ska äntligen åka iväg till stugan imorgon, det är faktiskt första gången vi har stugpremiär så här sent på året, men det har ju sina randiga och rutiga skäl ;)
jag tycker det är jättemodigt av dig att du skriver om din sjukdom, och bra för andra som inte gått igenom samma sak att få insikt i hur det verkligen är.
jag har själv kört i väggen, så jag vet hur jäkligt handikappande det kan vara när all ork tryter och kroppen vägrar funka längre.
det är ju trist att man måste lära sig den hårda vägen att kropp och själ inte tål hur mycket som helst. men nu har åtminstone jag lärt mig att säga nej, så jag hoppas att jag inte blir lika dålig flera gånger.
allt gott till dig, bella! kram
ingela

Anneli sa...

Hejsan.

Åh,...vad härligt med en båttur!
Men visst är kvällarna kalla?

Hur gick det i bowlingen?
Bowling är ju bara sååå skoj.

Ha det riktigt gott i helgen,
Kram Anneli.