måndag 7 juni 2010

Hypnotisören...


Har inte läst Lars Keplers omtalade bok Hypnotisören förrän nu, men jag blev inte besviken, boken är riktigt bra och det är svårt att lägga den ifrån sig när man väl börjat läsa, otäck historia om barn som far illa som är välskriven och intressant...
Så var det måndag igen och sambon är åter på svensk mark igen efter några dagar i Barcelona, hämtade honom vid tåget igår kväll och det var en genomförkyld och trött sambon som hoppade in i bilen så vi bestämde oss för att avsluta kvällen med hämtmat och ett par timmar i soffan innan vi båda slocknade så fort vi la huvudet på kudden.
Denna vecka blir det sjösättning av båten och firande av min födelsedag och förhoppningsvis även en helg på havet.
Avslutar måndagen inlägg med baksidestexten på boken Hypnotisören som jag rekommenderar er att läsa om ni inte redan läst den!
I ett omklädningsrum på en idrottsplats i Tumba utanför Stockholm hittas en man brutalt mördad. Sedan återfinns hans fru och dotter lika besinningslöst ihjälhuggna i familjens radhus. Avsikten tycks ha varit att utplåna hela familjen. Men sonen överlever, svårt skadad, och när kriminalkommissarie Joona Linna förstår att det finns ännu en familjemedlem kvar i livet, en syster, inser han vikten av att hitta henne innan mördaren gör det. Sonen svävar in och ut ur medvetslöshet, och för att kunna skynda på förhörsprocessen tar Joona Linna kontakt med läkaren Erik Maria Bark och övertalar honom att hypnotisera pojken för att få en bild av händelseförloppet. Därmed bryter Erik Maria Bark sitt gamla löfte att aldrig mer hypnotisera och en skrämmande kedja av händelser tar obevekligt sin början.
Kramar ♥

8 kommentarer:

Susanne sa...

Den boken kanske man skulle läsa, själv håller jag på med Mari Jungstedts böckerna, har bara bok sju och åtta kvar. Jag har kommit in i en läsperiod nu ;o)
Härligt att få komma ut med båten.

Kram och sov gott

Emma sa...

Heej gumman!

Åh den där boken låter ju farligt bra. Men frågan är om jag vågar läsa den!! : - ) Blir lätt skrämd av sånt där.

Sovrummet ert kommer ju att bli superfint! Så fräscht och snyggt med vita fönster. Det vill jag också ha i mitt framtida hus! Har ni målat alla fönster i huset?

KUL att sjösätta båten & att fylla år: - )

KRAMAR i massor

Stjärnor & Champagne sa...

mmm den är bra, jättebra. Just nu har jag inget att läsa. Några tips till lilla mig?? Tunikan är jättefin och tyvärr stor så jag tog 34. Är runt 34/36 och ibland blir det för stort iaf. Men gillar dom verkligen och för det priset inte klokt. Hoppas att du mår bra vännen/ Ha det gott Kramkram Anne

Zandra sa...

Å jag måste köpa på mej lite sommar lektyr det är den tiden på året som jag blir en bokmal :-)
Och den här boken lät spännande :-)
Ha en härlig Tisdag.
Kram

Helenas loggbok sa...

Åh vad bra med ännu ett boktips. Såg att Adlibris hade 3 böcker för 99:-, bäst att passa på att beställa lite!

Hoppas allt går bra med sjösättningen!

Kramar
Helena

Zandra sa...

Tack snälla rara! :-)

Annas inspiration sa...

Läskig bok, funderar på att köpa.

Vilken härlig vecka med sjösättning & födelsedagsfirande :-)

Hur är det med dig annars? Bättre ork?

Må väl & va rädd om dig
KRAM!

Ann-Louise sa...

Åh den har jag funderat läsa länge, den har ju toppat listorna ett bra tag. Tack för recensionen!

Mysig vecka du har framför dig med födelsedag och båtsjösättning!!

Här har vi skolavslutning i morgon och det känns skönt!!

Kram och sköt om dig!

PS. Vad fina era bruna/ nya vita fönster blev!!