tisdag 1 juni 2010

Först när givaren är död...

Anna Janssons tionde bok i serien om Maria Wern är något av en svensk Da Vinci kod. Vetenskap är bara preliminära antaganden i väntan på nya rön. Sant eller falskt, det får eftervärlden bedöma...

Just nu känns det som det mesta kretsar kring vår nya båt, sambon sliter med målning, polering, vaxning, byte av anoder och annat fix och trix som ska göras innan sjösättning. Jag har inte helt oväntat fått tagit hand om städning av båten. Vi måste lägga i båten innan nästa helg då vi enligt kontraktet vi skrev med säljarna har på oss fram t o m den 12:e juni att besiktiga båten i vattnet för att se allt är som det ska, dvs att det inte finns några läckage eller annat som vi inte kunde undersöka när den låg på land.

Semestertider närmar sig och är det någon tid på året som man har tid att läsa så är det ju under sommarledigheten så här kommer ett boktips. Detta var första boken jag läste av Anna Jansson och fråga mig inte varför jag inte köpt hennes tidigare böcker då detta är den typ av böcker jag läser allra mest, deckare i samma stil som Mari Ljungberg och Camilla Läckbergs böcker.


En kvinna letar efter en hemlighet som kan skriva om Sveriges historia, till och med förändra världen. Natt efter natt ger sig Frida Norrby ut för att söka och gräva efter de kartor hennes döde make lämnat efter sig i sitt bankfack. Somliga anser att hon blivit förvirrad och paranoid. Men en natt när hon varit borta har någon sökt igenom hennes hem och lämnat ytterdörren öppen. Sedan sker en mordbrand vid Roma kyrka och en distriktssjuksköternsa försvinner spårlöst. Hon var den siste som såg Frida innan branden...

Detta är upptakten till boken som helt klart är läsvärd, perfekt läsning i solstolen på stranden!

Kramar ♥

7 kommentarer:

jessi sa...

nu har jag läst ikapp hos dig! Grattis till båten, jag har lust att komma hälsa på dig o följa med på en tur! Vi väntar med båt tills nästa sommar, räcker med husprojektet!

Ja ibland kan man inte lita på tekniken, fina villovägar ni åkte på!

Många kramar till dig!

uh-huh-me.com / Nettan sa...

Har läst ikapp härinne hos dig nu och vad roligt att ni har fått er en båt! Förstår att ni är nöjda & glada :)

Ska lägga författaren på minnet. Böcker kan man aldrig få nog av.

Hoppas allt är fint med dig! Kram

Emma sa...

Heej vännen!

Hur mår du?

Så KUL med båten. Ska ni åka till något speciellt ställe i sommar med den?

Tack för tipset om böecker! Har lagt inom en beställing hos adlibris i helgen och väntar nu hem en massa böcker : - )

Ha en fin kväll!

KRAMAR

Helenas loggbok sa...

Jag har läst de 3 eller 4 första böckerna av Anna Jansson och jag tycker de är jättebra. Jag gillar ju oxå deckare. Nu har jag inga böcker kvar att läsa så jag får vänta tills vi kommer till Sverige efter midsommar. Under sommaren ska jag köpa på mig massor av böcker igen så jag har hela hösten. Dina boktips är guld värda för mig!
Just nu kan jag nog ändå inte koncentrera mig på att läsa. När jag har projekt i huvudet, små som stora, har jag ingen ork till att läsa eller koncentrera mig.

Vad kul med båten! Ni kommer få en supermysig sommar med den!
Ha en skön onsdagkväll!
Kramar
Helena

Signe 1 sa...

Men congrats till båten vännen!! Vad skoj!!:-)

Jag håller faktiskt på med min första Anna Jansson nu, hon är kanon!:-)

Nu lutar det åt att de tror att jag har utvecklat astma enligt läkarna, hmm, ja vi får se hur detta slutar;-)

Kraam Sofia

Mia sa...

Bra boktips...ska inhandlas för att ha med soliga dagar till stranden .)

KRAM

Ann-Louise sa...

Hoppas det går bra att jobba med båten och att ni inte sliter ut er, men jag antar att det bara är kul!

Läsa är verkligen en sommarsyssla även om jag läser jämt. Solstol, glass och bok = avkoppling.

Ha det bra!
Kramar