söndag 6 maj 2012

Trädgårdsarbete...


Den här påminnelsen har jag peppat mig själv med den här helgen. Min kropp har totalstrejkat, jag har varit så trött och haft ont i nacke och rygg efter krocken, men ändå försökt att greja här hemma tills jag insett att jag varit tvungen att sluta för att det gjort för ont och för att orken helt enkelt inte räckt till. Blir så arg när kroppen strejkar men jag har samtidigt lärt mig att i vissa lägen måste jag lyssna och så har jag fått göra den här helgen...


Sambon har jobbat på i trädgården hela helgen med både det ena och andra...

Lördagen började med att slänten och gångvägen mellan oss och grannen röjdes på nerhuggna träd som kapades till ved tillsammans med grannarna. Thujahäcken är klippt liksom gräset, det har vattnats både igår och idag, kantklippts med trimmern, ogräs har rensats, durken på båten har målats och så är fästet till flaggstången ommålat. Gör om, gör rätt skulle man kunna säga då det var alldeles för fuktigt ute i höstas när vi spraymålade metallen och nu efter vintern började färgen flaga och rosten komma fram så först blästrades allt gammalt bort och sen målades det med hammarlack som förhoppningsvis kommer hålla betydligt bättre...

Trots att jag inte bidragit med så mycket den här helgen har sambon varit jätteduktig och hunnit med en hel massa och vi har haft trevligt fika besök av svärmor och blivit bjudna på fika av garage-grabbarna då en av deras flickvänner kom förbi med nybakad rabarberpaj som var supergod, TACK!! 

Där var dagens positiva  :) 


Pallkragar står på gården och väntar på att bli målade i svart..

Mitt nästa projekt här hemma är att måla pallkragar svarta som ska bli odlingslådor. Vi tänkte placera dem längst upp till vänster på baksidan två och två på höjden för att hindra djur från att äta upp salladen, morötterna, gräslöken och dillen vi tänkte så. Har faktiskt aldrig sått själv innan så tips mottages tacksamt på om det är något särskilt vi ska tänka...

Hoppas Ni haft en trevlig helg och får en bra start på veckan som kommer!

Kramar Bella 

8 kommentarer:

Jenny sa...

Hej Bella,
Hoppas du blir bättre snart, det låter klokt att du lyssnat på kroppen och tagit det lugnt..

Vad fint det kommer bli med svarta pallkragar! Har själv några jag vill plantera i och har funderat på att måla dem faluröda men nu får jag nog tänka om:)

Sköt om dig o krya på dig!

Kraam Jenny

vitagavlar.blogspot.com sa...

Låt pallkragarna vara som de är! De grånar snyggt med tiden, så slipper du det jobbet... Och köp färdiga kryddor på Handelsträdgården! Mycket enklare!

Ta hand om dig! Kram Lisa

Kia sa...

Nya odlingslådor får bli till nästa år för jag hinner inte med att fixa min köksträdgård i år. Finns lite annat som måste gå före.
När det gäller att så, så är det bara prova sig fram och sen ska man inte odla samma sak på samma ställe varje år utan rotera.

Kram Kia

Anonym sa...

Jag var med om att en buss körde över ett farthinder i fullfart så jag lyfte från sättet dagen innan julafton, det small till i min nacke. Jag var så,så trött och sov mycket mer än jag brukade. olidlig smärta ,huvudvärk, illamående gått påflera behandling samt nu börjat träna hos sjukgymnast.Men är inte bra. Hoppas innerligt att ditt ger med sig.

uh-huh-me.com / Nettan sa...

Hej Bella!

Du hittar minimuffinsplåten på Lagerhaus.

Hoppas du har en bra start på veckan och att värken ger med sig.

Kram

alegni sa...

hoppas du börjar känna dig bättre snart. om vädret bara kunde bli lite mer vårlikt så kanske värken släpper lite också för dig.
vad fint det kommer att bli med pallkragarna!
kram
ingela

Alexandra sa...

Var noga med vilken färg du väljer på odlingslådorna bara. Kanske en present?

åsa sa...

kommer bli super med pallkragarna. Hör av dig oom du undrar nått, så kanske jah kan svara på nått i alla fall... Hoppas verkligen din nacke blir bättre snart! Vet inte om du såg mitt sms om fika i veckan, men vi kan ta det längre fram , helt ok med oss. M har beredskap.. Sköt om dig o hälsa gubben! kram