torsdag 31 maj 2012

På stapplande ben...


Min sjukdomssituation är kronisk, men jag har hela tiden haft inställningen att det kan bli bättre, jag vägrar ge upp och efter för det faktum att det inte finns något botemedel, men jag kan bara inte bara gilla läget utan strävar hela tiden efter att komma framåt, ta små steg mot att få må bättre. Ibland blir det bakslag och ibland är lyckan total när man klarar mer än vanligt.

Idag har jag haft en bra dag, kroppen har varit med mig och jag har tagit tillvara på mina timmar med förebyggande sjukpenning på bästa sätt. Jag tog på mig mina gamla löparskor och klädde mig i praktiska kläder för en promenad och idag för första gången provade jag att springa lite. Och med lite menar jag typ 3x1 minut under min promenad på plant underlag. Jag älskade att springa innan jag blev sjuk och idag kände jag att jag bara var tvungen att prova, jisses så trött jag blev och det var inga graciösa steg, mer stapplande elefantkliv, men jag gjorde det och ikväll mår jag toppen av det, hur kroppen mår imorgon återstår att se, det tar jag då...

Ikväll ska jag bara vara glad över att jag försökte och att hoppet om att någon gång kunna orka springa lite mer än 1 minut i taget lever!!

Kramar Bella ♥

13 kommentarer:

Zandra sa...

Vilken härlig känsla det måste vara även om det inte var någon längre period så gjorde du det :)
Hoppas du får en skön kväll och en pigg fredag. Kramar

Kia sa...

Vad kul och bra kämpat! Hoppet är det sista som överger en. : )

En ny dator står på min önskelista också!!

Hoppas du får en toppen fredag imorgon.
Kram Kia

Vardagslyx sa...

Det är så härligt att titta in hos dig och möta en så positiv människa som du är! Du inspirerar!!

Hoppas du inte kommer må allt för dåligt nu efteråt och att du kan göra om det!

Kram Pernilla

Mickis sa...

BRA GJORT!!!!

Jag har varit sjuk sedan 97-98 många år... från början förstod jag inte vår sjukdom så varje gång jag "överansträngt mig" trodde jag att jag hade influensa på g... idag vet jag bättre.. försöker leva efter mina begränsningar, lyssna på kroppens signaler & ta små små utmaningar.. ibland funkar det men inte alltid.. sen är de ju mycket i livet man inte rår på oxå som man måste genomföra fast man vet att det kommer bli jobbigt...

bra att du kämpar och försöker att göra det bästa av situationen.. man måste lära sig leva med sjukdomen.. hand i hand.. samarbeta... Men det är inte lätt & speciellt inte när man jämför sig med friska vänner....

hoppas du INTE mår dåligt imorgon :-)
Kram

Mitt liv som förskollärare sa...

Hoppas du mår bra imorgon. tack för alla boktips, härligt är det att sitta ute och läsa böcker på sommaren.
Kram/
Berit

Therese sa...

Du är såå stark vännen!! Läser hos dig varje dag men dålig på att visa mig.. Hade mer än gärna haft din mailadress??? Kramar

Nazima sa...

Vad duktig du är! Hoppas bara du inte mår dåligt imorgon!
Det är så härligt att gå in och läsa hos dig, du inspirerar!
En ny dator står på önskelistan här med. Jag önskar dig en fin fredag på alla sätt!

KRAM

Helenas loggbok sa...

Vad duktig du är och kämpar på, utan att ge upp! Hoppas att det inte blir bakslag efter träningsrundan!
De där böckerna du önskar dig ska jag köpa under sommaren. Precis min stil på böcker! Har väntat på att de ska komma ut i pocket! Har varit utan parfym i flera månader nu, vet inte vilken sort jag ska välja. Blir helt vilsen så fort jag kommer in i en parfymaffär. Ska dofta på den du önskar dig och se om det är något som kan passa mig!
Stor kram
Helena

Marie sa...

Du ska se att du kommer att fixa det där med att kunna springa igen!
Hoppas du får en härlig helg:)
Kram♥

uh-huh-me.com / Nettan sa...

Åh, löpning är en av mina största intressen. Finns ju inget härligare verkligen! Vad underbart att du har kunnat njuta av att springa lite själv! Hoppas att du får massa bra dagar framöver så att du kan röra på dig som du vill och känner för.

Sköt om dig och ha en fin helg!

cecce sa...

Såå kul att läsa! Heja dig! Känns som ett steg i rätt riktning! Förstår att det måste ha varit en härlig känsla!

Satt och kollade lite på dina bilder från er trädgård/uteplats! Så fint ni fått:-) Vilken oas. Saknar trädgård lite men balkong duger gott just nu.

Hoppas du haft en fin fredagskväll!

Kramar!

Carolines hemligheter sa...

Vad härligt att läsa, vännen!!! Oavsett hur du mår idag efter din löptur så är det ju ett fantastiskt framsteg och förhoppningsvis kan du ta fler stapplande steg framöver :-)

Ha en skön lördag, kramar!!!

Rosie sa...

Vad du är tuff! Du har en skön inställning till livet... Stor kram!