fredag 4 maj 2012

Knoppar brister...


På bara några dagar har de bokstavligen exploderat ute i naturen, några dagars sol och värme har fått knoppar att brista och blommor att slå ut. Ormhasseln vid dammen...liksom björken har slagit ut...


Gullvivorna i gräsmattan blommar och just gullvivor väcker fina barndomsminne hos mig från somrarna hos Mormor och Morfar. Visst är blommor och dess dofter något som lätt väcker associationer och minnen till liv...


I visan är det blåsippan som står ute i backen hos oss är det vitsipporna...

De senaste dagarnas sommarvärme har dragit vidare och här på Västkusten är det åter lite svalare vårtemperaturer som gäller och jag hoppas att snön som väntas falla över vissa delar av landet i helgen inte når hit. Skönt att fredagskvällen är här och arbetsveckan är över och det går ju inte att komma ifrån att det är rätt behagligt att vara ledig en dag mitt i veckan som i tisdags då det var 1 maj och röd dag. Veckorna går fort även om man blir lite dagvill då onsdagen känns som en måndag.

Planerna för helgen är att fortsätta pyssla här hemma och jag får se vad mycket jag kan göra då jag har ont i nacken och ryggen efter gårdagens påkörning. Jag ville inte tro läkaren igår när hon sa att det skulle bli värre i 4-5 dagar, tänkte att det nog inte skulle kännas så mycket idag (ville tro det i alla fall) men hon visste vad hon pratade om kan jag konstatera idag.

Nu hejar Vi på Sverige i första matchen mot Norge i Hockey-VM och fredagsmyser!

Trevlig Helg!!

Kramar Bella 

4 kommentarer:

Marie sa...

Hos oss VRÄKER snön ner och har så gjort sedan i eftermiddags. Så man kan lugnt säga att våren känns väldigt långt borta, även fast man vet att snön kommer att försvinna snabbt!
Fina bilder du visar:)
Ha en fin kväll du också!
Kram♥

LOTTAS HOME sa...

Hej fina Bella!
Har läst ikapp lite hos dig. Vilken underbar resa ni varit på, Lovely. Otur att bli påkörd, men tur att du inte fick värre skador. Hoppas det snart går över.
Idag sålde vi vår gamla båt, och snart väntar havsliv med nya båten.
Trevlig helg!
Kram Lotta

Nazima sa...

Vilka underbara vårbilder! Jag hoppas ochså att vi slipper snön, i skrivandets stund visar vår digitala termometer 8+ så snö känns dock avlägset.
Usch, va otäckt med påkörningen, även om det var hyfsat lindrigt så blir man ju skärrad efteråt och många tankar far förbi i huvudet.
Jag hoppas värken försvinner fortast, så att du får må bättre.
Stor kram och trevlig helg på dig!

Mitt liv som förskollärare sa...

Ormhassel, det måste jag skaffa en till landet härlig växt.
usch va otäckt att bli påkörd, förstår att du blev skakig.
Hoppas din helg blir något sånär i alla fall.
Kram/
Berit