torsdag 12 november 2009

Julen närmar sig...


Idag kunde jag inte hålla mig längre utan köpte årets första pepparkakor!!! Nyfiken på innehållet i påsen??


Den innehöll en flaska av årets Blossaglögg som sambon fick idag tillsammans med ett fint ljus i present av en av sina kollegor som tack för omtanke och hjälp senaste tiden...

Köpte EMD:s nya julskiva på ICA idag, betalade bara 79 kr då jag har ICA-kort, utan kostar den 140 kr och nästan alla intäkter av skivan går till de hemlösa och Childhood så det kändes som ett riktigt bra köp...


Ute är det grått och trist och att det blir allt mörkare på eftermiddagarna blir mer påtagligt för varje dag som går. Längtar verkligen på adventstider då ljuset från alla adventsljusstakar, stjärnor och utebelysningar gör vintermörkret lite lättare att uthärda. Känns alltid som om november är en trist transportsträcka mot ljusare tider.
Julen närmar sig och idag fick de första pepparkakorna följa med mig hem, köpte även EMD:s nya julskiva som lite oväntat innehåller finstämnda klassika julsånger, ingen popig julmusik här inte. Erik har efter sin medverkan i Körslaget förra året fortsatt jobba för att dra in pengar till Saronhuset är i Uddevalla som han skulle skänkt vinstsumman till om han vunnit och som arbetar för att hjälpa de hemlösa och utsatta i samhället och intäkterna från den här skivan går nästan enbart till hemlösa och Childhood berättade killarna när de intervjuades i Rix Morgonzoo tidigare i veckan så ett riktigt bra köp med andra ord. Fint initiativ och ett riktigt bra sätt att utnjyttja sitt kändisskap till något meningsfullt som de själva sa i radion och jag kan inte göra annat än att hålla med.
Pepparkakor har ätits och julmusik spelats ikväll och nu längtar jag ännu mer efter jul när man fått smak på det. Läste på Pernilla Wahlgrens blogg att hon kommer ha sitt eget julprogram, Pernillas Jul, där hon i fyra avsnitt kommer laga mat och pyssla med familj och vänner. Första programmet sänds i slutet på november och det kommer i alla fall jag att titta på!!

15 kommentarer:

Inredningsfrun sa...

Vilken söt blogg jag trillade in på!!

Tack för titten å njut av vacker musik och god glögg :-)

Kram från en bloggare till en annan :-)

// Inredningsfrun

Cicci sa...

Lyssnade också på EMD:s fina låt på radio och vilket billigt pris på CD:n. Vad mysigt att Pernilla ska få ett eget program. Kommer definitivt sitta bänkad i TV-soffan.

Kramar

Jenny sa...

Hej Bella!
Vad gott med pepparkakor o glögg:)

Hörde intervjun med EMD på Rixmorgozoo häromdagen, bra initiativ av killarna att hjälpa de hemlösa. Får köpa skivan jag oxå!

Ska Pernilla W ha ett julprogram?? Det vill jag se, tycker hon är så gullig:)

Ha en trevlig fredag!


Kram Jenny

Stjärnor & Champagne sa...

Jag skall köpa skivan imorgon när jag handlar..Är den bra? Pepparkakor hihi lite tjuvstart. Jag ser denna glögg överallt , får nog masa mig iväg snart innan den tar slut kanske. Hm tyvärr har jag lite svårt för Wahlgren men vem vet jag sitter säkert bänkad.
Kram till dig/ A

sara sa...

Kul att du hittade mig så att jag hittade dig ;)
Visst var blossaglöggen god? Vi har också tjuvstartat med både glögg och pepparkakor :)
Ska ta mig tid att läsa mer i din blogg i morgon.
Du skriver om din väg tillbaka - vad är du sjukskriven för?

Ha en fin kväll.

millandante sa...

Det programmet kommer jag också att bänka mig framför!
Så mysigt det lät med glögg och pepparkakor och vilka tacksamma kollegor. Hoppas verkligen att maken kan sova bra igen efter det som hände och att alltihop känns bättre, om det nu kan göra det efter en sån läskig händelse!?
Kram

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Åå så mysigt med glögg o julmusik!!! Den glöggen fick min far i farsdagspresent!!! Hopas att få smaka:) O skivan har jag fått strikta order om att köpa av dottern...ska bli!!!!

Millan♥

Therese sa...

Tack rara för din kommentar hos mig, den värmde! Och jag ser att du liksom jag längtar efter julen, men jag började med det för flera månader sedan julgalning som jag är ;-) Tack förresten för tipset om Pernillas julprogram, det hade jag inte koll på! Trevlig helg! Kramar
Therese - Sockenvägens Söta

homebylina sa...

Åh, vad mysigt ni ser ut att ha haft det! Jaaa, vi längtar sååå till advent nu och vilket bra tips, EMD. Den ska jag verkligen köpa! Ha en bra dag! Kram Lina

Signe 1 sa...

Mums med pepparkakor och glögg!! Ska nog köpa glögg till helgen, det är ju såå gott:-). Ha en fin fredag, kram Sofia

cecce sa...

Pepparkakor och glögg...kan det bli bättre! Tur att det finns ljuspunkter så här i novemberrusket! Har fortfarande inte tjuvsmakat glöggen...ser fram emot det!
I helgen kanske...?
Ha en riktigt skön fredag!

Kramar!

A home far away sa...

Mmm pepparkakakor är så gott, jag har faktiskt fuskat och smakat på julmust....men jag var sååå törstig, jag brukar alltid vänta tills december.

Kram Gunilla i Singapore

Fröken Fräken sa...

Det kom en herre traskandes med många lådor med nybakta peppakakor på Rådmansgatans tbanestation, och oh vad det doftade ljuvligt. Hela stationen blev inlindad i den doften 8annars brukar det sannerligen inte lukta så trevligt där i underjorden!) Själv gillar jag peppisar med brieost!

Karin sa...

Hej vännen!
Så himla gott med pepparkakor, helst med mögelost på! Mmmmm..

Hoppas du får en mysig start på helgen!
Massa kramar

mitt skärgårdsliv sa...

Här har det även inletts med glögg i kväll!! Längtar till julen :) Önskar dig en riktigt trevlig helg!