tisdag 10 november 2009

Sveriges vackraste väg och ännu mera Ullared...Strandpromenaden i Uddevalla...

Strandpromenaden i Uddevalla utsågs i förra veckan till Sveriges Vackraste Väg 2009. Det är ju ingen väg eller bro som det brukar vara, men väl en strandpromenad längs med vattnet som är både uppskattad och välutnjyttad av alla som bor här såväl sommar som vintertid. Tidigare kunde man inte gå längs med vattnet inifrån stan och ut till Gustavsberg och Lindesnäs så det var inte en dag för sent att den hängbro som gör promenaden möjlig byggdes.

Så här lyder Vägverkets motivering:

"Det till synes omöjliga har man gjort möjligt genom gångförbindelsen i form av en träbro som organiskt följer bergets form och länkar samman staden med attraktiva badplatser och kusten i söder. Konstruktionen, ett samspel mellan trä och stål, ger med sin spektakulära upphängning en dramatik, som uppskattas av Uddevallaborna. De kan nu tryggt och utan strapatser njuta av ett mycket frekventerat promenadstråk med sköna vyer mot Byfjorden och med Uddevallabron i horisonten."
Att Ullared är i ropet är det väl ingen som missat och programmet som sändes igår kväll bjöd på ett och annat skratt även det, men jag tycker är tragiskt att de nästan gör narr av den stackars lagerarbetaren som de följer. Även om de lite udda personligheterna gör programmet mer sevärt så får det inte bli förnedringstv. På tal om Ullared så kom sambon hem idag och berättade att han under ledningsmötet på sin arbetsplats blivit påmind om sin Ullaredsvisit i somras. Som butikschef hade han gjort agendan och efter att alla punkter avklarats sa en av butiksledarna att hon hade ytterligare en sak hon ville ta upp. Hon ville prata om detta att Ullared blivit en sån snackis och satte sig och läste upp mitt inlägg från bloggen om sambons Ullaredsvistele. Blev ett gott skratt som avslutning på det mötet!! Mer sånt E och B!!
Hoppas ni haft en bra dag och på återseende imorgon, nu blir det Desperate Housewife som avslutning på denna novembertisdag!

8 kommentarer:

Caroline sa...

Vilken fantastiskt strandpromenad, dit måste vi åka nästa sommar! Det blir faktiskt aldrig av att vi åker till Uddevalla på somrarna när vi är i Rågårdsvik (där vås stuga ligger), Torp åker man ju till var och varannan dag och Lysekil ibland men som sagt aldrig till Uddevalla av någon anledning (har familjen i Göteborg så det faller sig väl i och för sig naturligt att man åker dit istället) men nästa sommar måste jag dit och spana in Sveriges vackraste väg :-) Det kanske kan bli ett stopp på vägen till bloggträffen ;-)
Ha en fortsatt mysig kväll, kramar!

Ann-Louise sa...

Verkar som de gjort ett bra val. Vägen ser underbar ut!

Maken sa igår att lagerkillen fått en massa beundrar brev och att han är ett hett kap numera?? Vet ej om det stämmer?

Julkulorna är superfina eller hur!! Köpte dem i en butik som heter "In & Finn" vid Fridhemsplan här i Sthlm. Ett kap!

Ha det bra.

Kram!

milla-andante sa...

Nä så roligt de fick på jobbet!! Hihi..
Ja Standpromenaden blev verkligen lyckad!! Kul att den blev utsedd!
Kram

Susanne sa...

Vilken otroligt vacker plats, dit skulle jag gärna åka :o)
Orkar inte se denna dokumentär om Ullared, tycker det är pinsamt!!!
Jag gillar Ullared och vill ha det i bra minne, tv får det att framstå som värsta stället:o(
Ha en fin dag

Kraaam

Mia sa...

Wow, vad vackert! Där skulle jag gärna ta en promenad en dag :)

Kram!

Livet hemma hos Linda sa...

Kan verkligen förstå varför de valde just den där vägen. Oerhört vackert. Bra val Vägverket!!;)

Ha nu en fin dag
Kramar

Helenas loggbok sa...

Oj vad fint att promenera där! Förstår att de valde den "vägen".

Jag måste ha missat något. Programmet om Ullared som jag läser om lite här och där. Det blir som med "Anna Anka och gänget". Jag fattade att det var sevärt förrän när nästan alla program hade visats!
Ha det gott!
Kramar
Helena

jessi sa...

Wow vilken fin strandpromenad, ser helt magiskt ut på kvällen. Kul för er att ha det så nära.

KRAMISAR till dig!