torsdag 19 november 2009

Längtan efter vitt...Nyheter i vitt hos Julia...
Sitter här ännu en mörk och trist novemberkväll och kommer på mig själv med att längta efter snö, och största anledningen är inte att jag längtar efter att gå på knarrande vitt underlag, åka skidor, göra snöänglar eller kasta snöbollar på den som råkar gå förbi mig, utan för att ett vitt vinterlandskap gör att det blir så mycket ljusare ute. Längtar efter ljuset och läste i tidningen idag att det i Karlstad bara varit en enda soltimme under hela november och jag tror inte att det varit solsken här på Västkusten så mycket mer än 60 minuter heller den sista månaden. Det känns som om alla går omkring som i dvala och mest hankar sig fram i väntan på bättre tider. Det är idag 31 dagar kvar tills vintersolståndet infinner sig och vi upplever årets kortaste dag och längsta natt. Drygt en vecka kvar till första advent och drygt en månad till jul så nog ska det snart bli ljusare och "bättre tider" och enligt väderprognosen så ska det eländiga regnvädret vi haft de senaste dagarna med riktiga skyfall som gjort att det svämmat över både här och var imorgon bytas ut mot sol!!! Håller tummarna för att meterologerna "gissar" rätt den här gången :)
Min dator är fortfarande död och nu vill sambon ha tillbaka sin så tyvärr blir det ingen bloggläsning för mig ikväll heller, behöver jag säga att jag saknar en fungerande dator...
Ha det bra och ta hand om Er!!

7 kommentarer:

Carolines hemligheter sa...

Vad segt att din dator gått sönder, hoppas att du kan få den lagad snart :-)

Längtar också efter solljus, just i november är det ju inte utan att man undrar vad sjutton man bor i Sverige för...? Min syster bor i Italien och hon brukar varje dag uppdatera mig på hur härligt väder de har, typ 18 grader och sol varje dag. Det hade varit något det ;-)

Hoppas att du har en mysig kväll, kramar!

Ann-Louise sa...

Vilken himla otur han hade med datorn. Har tänkt på att det kan hända nått när man bär omkring datorn.

Vilka fina vita saker de har hos Julia. Vill ha alla!!

Hoppas du mår bra och snart vänder det ;-)

Kram

Stjärnor & Champagne sa...

Bella...Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta över förra inlägget??????? Allt gick fel över en kabel med lite snubbel fniss...
Hoppas att ni får ordning på det men när jag är i den branchen= kanske vattenskada? Då är det kört tyvärr suck....
Jag vill också ha solljus vännen..
Stor kram Anne

Jenny sa...

Hej Bella!
Visst är de fina de där sakerna hos Julia!! Hon har mycket som väcker habegär:)

Det har varit så regnigt o grått här i flera dagar men nu såg jag på vädret att det skulle bli soligt här i väst på fredag o lördag!! Hoppas prognosen stämmer!

Tråkigt att din dator pajjat..hoppas den går att laga!

Ha en trevlig helg,

Kram Jenny

cecce sa...

Vilka fina saker det finns hos Julia. Kikade in och ja...det finns så mycket fint man vill ha.

Du får gärna skälla på mej:-) Behöver kanske det. Men jag har så svårt att inte göra någonting..känner mej onyttig och mår liksom inte bra av det heller. Jag är i grunden en aktiv människa med lust att skapa och hitta på saker. Tyvärr har mina egna och andras krav blivit för stora tillsammans med andra saker som jag väljer att inte berätta om här på bloggen. Svårigheten nu är väl att få familjen att förstå...

Var det något liknande som hände dej med??

Ha en skön fredag. Tyvärr lär vi nog få vänta med snön!

Kram

jessi sa...

Ja vad härligt med snö, allting blir ljusare då och roligare också! Barnen på jobbet blir ju så glada om det är snö, man kan hitta på mer skoj då.

Hoppas datorstrulet ordnar sig snart!

KRAMIS

Susanne sa...

Jättefina nyheter hos Julia!
Idag har vi haft blå himmel och sol, vilken skillnad för man blir så pigg och glad :o) Hoppas morgondagen blir lika fin för då ska jag ut och fota lite.
Ha en jättebra kväll

Kramen