söndag 6 september 2009

Mina fina vänner...


Igår förmiddag kom en okänd bil inkörandes på vår garageuppfart, blev så klart nyfiken på vem det var som kom för att besöka oss helt oanmäld, det visade sig vara ett blomsterbud...
Från våra underbara fd grannar som ville överraska och förgylla vår helg med en blomma...

...och lite fin choklad,TACK!!!


Nästa överraskning var ännu en oanmäld bil som kom på besök, denna dock inte okänd, det var bästa A som på väg in till stan kom förbi med en hel kasse med skogens guld...

Hon hade läst på bloggen att jag så gärna ville ut och plocka kantareller, men inte tagit mig iväg...


Förvälda ligger de nu i frysen i lagom stora påsar att ta fram under vintern, TACK!!!


Självklart blev kantarellerna pricken över i:et till gårdagens middag som sambon lagade...

Vaknade av att solens strålar letade sig in i sovrummet imorse, och det är inte direkt något man varit bortskämd med den senaste tiden, så med andra ord så var det ett perfekt sätt att vakna upp denna första söndag i höstmånaden september.
Fina vänner är nog det bästa man kan ha, att känna mycket människor är så klart givande, men de "riktiga" vännerna, de som finns där när livet är tufft och som man i förtroende kan berätta allt för är så värdefulla och något som jag verkligen sett under de här sista åren då jag varit sjuk är vilka som är mina riktiga vänner. Vilka det är som finns där och ställer upp på mig när jag har haft det jobbigt. Jag umgås inte med alls lika många nu som innan jag blev sjuk, men det är inget jag saknar, de där ytliga bekantskaperna som sa till mig att jag skulle bli frisk så att vi kunde hitta på något, de finns inte lägre kvar som mina vänner, men de som tog sig tid att komma förbi på en fika trots att jag inte tog mig utanför min egen lägenhet under ganska lång tid, de som gjorde det trots att det kanske inte var jätteroligt att umgås med någon som var så trött att jag bara orkade med ett kort besök och inte direkt hade så mycket mer än min sjukdomstillvaro att prata om då jag inte gjort något annat än varit hemma och sjuk i flera månader, det är riktiga vänner och jag är så glad och tacksam för att ni finns, ni vet vilka ni är och här kommer en stor kram till er, jag vet att jag ibland är dålig på att höra av mig när orken inte finns där, men jag hoppas och tror att jag kommer kunna få ge tillbaka det jag fått av er med tiden.
Fick igår två oväntade och mycket uppskattade besök från just ett par av dessa fina vänner, en fin blombukett står på bordet och frysen är fylld med kantareller och det tack vare Er, TACK!!!
Hoppas ni som kikar in och läser här varje dag och som blivit mina "bloggvänner" och som ger så mycket positivit till mig genom era fina kommentarer och alla andra också så klart får en riktigt skön söndag!

17 kommentarer:

Susanne sa...

Vilka härliga vänner!!!
Man blir så glad av dessa små överraskningar och det var du säkert värd :o)
Hoppas du får en jättefin söndag

Kraaam på dig

Ann-Louise sa...

Vad härligt med oväntade gåvor av så fina vänner! De är guld värda och man blir ju extra glad då och precis som du säger vet vilka som riktigt bryr sig! Sen finns det säkert fler som bryr sig men inte kommer till skott med att höra av sig pga olika saker.

Hoppas du får en skön söndag och känner dig redo för en ny arbetsvecka.

Kramar

Fröken Fräken sa...

Vilka underbara överraskningar! Särskilt kantarellpåsen, jag börjar ju nästan dräggla bara av att se bilderna ;-)
Nej, visst är det så, det är de nära, men kanske få, vännerna som räknas. Ytliga bekantskaper som man bara säger Hej till och bara finns där när livet är på topp, är inte så mycket att hålla i när det stormar i livet...

jessi sa...

Jag känner igen det där, att ens riktiga vänner blir så viktiga. Det brukar ju vara så att när man blir sjuk så får man veta vilka som är äkta vänner! Idag är jag glad för det när jag är frisk, jag har bara bra vänner kvar!

Så otroligt mysigt att få blommor o choklad med bud!!!

KRAMISAR

Therése sa...

Ja, riktiga vänner växer ju inte på träd precis!
Och vilken överraskning att få blommor OCH en massa härliga kantareller!
Vad glad man blir då ;-)

Hoppas du har en skön söndag,
hos oss skiner solen...härligt!
Kram Therése

Anna sa...

Vilken lyx!! Så kul att komma hem till ett paket :) åsså en heeeeel påse med svamp, helt otroligt!!!

Såg att ni hade slumdog filmen .. är den bra?

Stor kram å hoppas du haft en helt toppenbra helg!

homebylina sa...

Hej tjejen! Men vilka fina presenter du fått! Håller helt klart med om att hellre har man få men nära vänner, än många och flyktiga. En relation är som en blomma....den måste vattnas och skötas om med mycket kärlek =)Tack själv för fina och goa kommentarer hos mig! KRAM Lina

Helenas loggbok sa...

Jag håller mig oxå till några få vänner istället för att ha många vänner och bekanta. Vilka goa vänner du har som tänker extra på dig nu när du har det kämpigt! Mums för kantareller, inte varje dag man får det av någon!

När man flyttat till ett annat land som vi gjort vet man oxå vilka som är ens riktiga vänner. De riktiga vännerna hör av sig med mail och är intresserade av hur man har det. Många av ens sk. vänner säger att de ska komma och hälsa på, men...... Det finns ju alltid 1000 "men". Gissar att de flesta inte kommer till skott innan det är dags för oss att flytta hem igen!

Ha en fortsatt skön söndag!
Kramis
HElena

Emma sa...

Vilka härliga vänner du har, det kan verkligen förgylla livet :o) Du har en jättefin blogg och jag kommer komma tillbaka eftersom jag själv sliter med kronisk värk och allt som följer därmed. Jag har valt att blogga om annat för att tänka på nåt annat en stund, men tycker du balanserar värk/annat på ett bra sätt här :o) Håll modet uppe!
Kram!!

mariaemb. sa...

Oj så mycke kantareller! Det kanske får bli en svampprommenad för mig och sambon i veckan.

Hoppas du får en fin vecka! Stor kram

StrandviksVillan sa...

Du har så rätt: det är när man gå igenom nåt riktigt jobbigt som man märker vilka de äkta vännerna är.
Du verkar allt ha några som är guld värda!

Klart du får länka vännen, jag blir så glad!!

Sköt om dig!
Kram Ann-Christine

Jenny sa...

Hej Bella!
Vilka härliga vänner som ger dig såna fina överraskningar, förstår att du blev glad!

Visst är det härligt med kantareller, vi fick en påse av svärmor idag, min sambo Peter har precis rensat o stekt upp dem:)

Ha en jättebra kommande vecka,

Kraamis Jenny

♥ Fyra årstider sa...

Vilka söta vänner du har. Du får gärna länka till min blogg..det går bra.
Kram Lotta

Hanna sa...

Svar: Tack! Ja, jag har haft en bra dag. Lite trött nu bara så jag skulle väl ta och pallra mig i säng.

Hanna sa...

Vilka fina vänner du har. Var rädd om dem.

Signe 1 sa...

Hej söta Bella!! Nära vänner är det bästa man kan ha och man märker ganska snabbt vilka som är det oxå! De som alltid finns där i vått och torrt! Och vad smarrigt med skogens guld, vad avis jag blir, hihi. Kraam Sofia

Livet hemma hos Linda sa...

Vilka underbara vänner. Sådana vänner får man värna om.

Hoppas du hade en bra helg och kunde vila upp dig riktigt ordentligt.

Kramar