tisdag 8 september 2009

Essence och glöggnytt...


Ittalas nya dessertskålar i Essence-serien gillar jag skarpt, jättefina med hög fot och kul att kunna ha i samma serie som de fina glasen som står högt på min önskelista...

Årets Blossaglögg med smak av clementin


Utöver årets smak kommer även en trepack med tidigare års smaker (05 Hjortron, 06 Lingon och 08 Blåbär) att finnas till försäljning. Det är svenska folket som har röstat fram sina favoriter bland tidigare årgångsglögg i samarbete med Prova-magasin.


Nya för året är också Blossa Lingon och Apelsin...
God morgon!

Lite blandade nyheter denna tisdagmorgon och i början av höstmånaden september som faktiskt bjuder på ett riktigt fint väder, solen kikar fram mellan molnen och jag tror att det kommer spricka upp under dagen.

Ännu är det inte jul, men tiden går fort och snart är vi där innan vi ens hunnit blinka och julklappsinköpen ska fixas, granen kläs och skinkas griljeras. I mina klappar i år får det gärna finnas Essence-glas ifrån Ittala och nu såg jag att de även kommit dessertskålar i den fina glasserien.

Traditionsenligt lanserar Blossa, inför julen, en årgångsglögg på höstkanten. Årets årgångsglögg har smak av clementin, något som enligt företaget ska ge både traditionell julkänsla och energisk fräschör. På den intensivt oranga flaskan är siffrorna 0 och 9 sammanbundna i vad som ser ut att vara en snabb handrörelse.

Så här säger Åsa Orsvärn, chief blender på Blossa:
– Citrusfrukter passar väldigt bra tillsammans med kryddorna i BLOSSA, inte minst clementin med sin juliga smak. Om man önskar en tydligare clementinsmak rekommenderar jag att man värmer BLOSSA 09 på traditionellt vis, men den gör sig även mycket bra rumstempererad som avec, vilket är mitt personliga favoritsätt att njuta den på!

Den 1 oktober släpps nyheten på Systembolaget, men man kan redan nu förhandsboka upp till 12 flaskor här.
Önskar er en trevlig dag och på återseende!!

17 kommentarer:

Fru Evelina sa...

hihi innan vi hinner med ÄR det nog jul tror jag =) tiden går så fort!

kram

Helenas loggbok sa...

Hösten smäller väl bara till och sen är det jul, det går ju fortare än man tror!

Jag gillar glögg, speciellt den som fanns för flera år sedan som smakde apelsin. Extra gott blev det med en lite lyfta av apelsin i. För 2 år sedan lyckades jag köpa en sådan flaska av en kollega som hade en kvar. Det var lycka! Ska bli spännande med clementinsmaken. Hoppas vi kan få tag på en flaska genom någon som ska till Sverige!

Ha det gott!
Kramar
Helena

Therése sa...

Jag håller verkligen med dig,
dom där dessertglasen var ju ruggigt snygga!!
Hamnar nog på min önskelista till tomten också ;-)

Glögg gillar jag sådär, dricker nog mest för traditionens skull!
Men har iåfs inte smakat dom smaksatta, dom kanske jag gillar bättre!
Kram Therése

millandante sa...

Det går fort mellan midsommar och jul... inte riiiktigt lika fort däremellan tycker jag.
Så fint du skriver om vänner, ja de ska man vara rädd om!!
Hoppas du får en bra arbetsvecka!
Kramen

Karin sa...

Hejsan,
Och tack för att du kikade in på min blogg! Ska läsa igenom din nu också!!
Känner mig så nyfiken på årets glögg!Har sparat flaskor från tidigare år, kul att ha!
Då jag befinner mig på en liten ort just nu, så finns det inget intresse av dessa årgångsglögger, så de finns alltid gott om dom kvar här! Tur =)
Jag önskar dig en trevlig kväll!
Kramar

Hemma hos Katta sa...

Vad mysigt att få börja tänka på glögg! Älskar nämligen julen och allt därtill =)

Ha en mysig kväll! Kraam

Susanne sa...

Roligt med nya glöggsorter, tänk snart är julen här!!!

Kraam

Fröken Fräken sa...

Hu! Visst är det mysigt med jul, men det får nog dröja ett tag innan jag tänker mer på jul, klappar och glögg.. ;-) Jag har ju fullt upp med att hålla fast sommaren allt vad jag kan ;-)

Cicci sa...

Ohh, mysig med jul och glögg. Hmm, undrar om clementinglögg är gott?? Hoppas man hinner norpa en flaska innan den säljs slut.

Många kramar

Emma sa...

Å nam, vad gott med glögg :o) Jag älskar verkligen att dricka glögg och kan dricka flera koppar per dag i "säsongen" :o) Denna måste jag prova! Får ta en "harry-tur" till Sverige som norrmännen kallar det när de sticker till Sverige och shoppar :o)
kram på dig!

Stjärnor & Champagne sa...

Åh herregud vännen prata inte om JUL.....Jag blir livrädd..Hatar kallt och usligt hihi. Ursnygga skålar och vad läckra nya glöggen är. Japp min vovve är vackrast i världen. Hoppas att du är ok.

Kram till dig vännen/ A

Ann-Louise sa...

Vilket bra tips om att man kan förhandsboka glöggen! Annars brukar man ju få slå sig fram för att hinna komma åt flaskorna. Gillade fjolårets med blåbär massor!

Hoppas du får såna fina dessertglas i paketen sen ;-)

Kram och sov gott!!

Signe 1 sa...

Ja snart är det jul med allt vad det innbär och speciellt den traditionella JULGLÖGGEN, hihi. Känns som om det kommer bli stor årgång av glöggen även i år;-). Kraam Sofia

Siri sa...

Älskar verkligen essence!
Fin blogg du har förresten :)

Miia - There´s no place like home sa...

Åh! Jag är grymt förälskad i de nya dessertskålarna från Iittala Essence. Har en given plats på min önskelista till jul. Hoppas tomten är snäll ;)

Livet hemma hos Linda sa...

De dessertskålarna är så fina. Dom skulle jag inte tacka nej till precis;)

Nu blir man ju nyfiken på årets glögg, även om julen känns långt borta än så länge.

Hoppas du har en fin dag
Kraamar

Malena sa...

Åh vad snygga dessertskålarna var! De har jag missat, tack för tipset. Rödvinsglasen står här hemma i skåpet och används flitigt.

Ha en skön helg!
Kram!