söndag 23 oktober 2011

Välkommen!!


Nu är trappan på framsidan huset så gott som klar, sambon skruvade dit den sista trallen igår kväll och nu är det bara den gamla blåa betongbiten som fortfarande syns innerst på det översta trappsteget ska bilas bort och trätrall som ska läggas även där kvar, men nu kan både vi själva och våra gäster gå den "vanliga" vägen för att komma in i huset...


En trappa med samma utseende ska byggas för att sammanbinda den övre altanen med den undre och träribbor sättas upp som räcke och jag tror att det kommer bli snyggt då man får en helhet i utseendet på husets framsidan...

Varje liten pusselbit i husrenoveringen som kommer på plats känns så skön och då vinter och förmodligen snö står för dörren känns det extra skönt att trappan in till huset nu är näst intill färdig och att vi kan använda den som entré. Så nu vänner och familj är ni välkomna på en kaffe och ni behöver inte ta stora kliv upp på altanen, klampa i lera på baksidan eller passera tvättstuga och gillestuga för att komma in i vårt hus längre!!

Dagen har annars varit en lite klurig kombination av skön söndag med promenad, vila och tömning av båten på dynor, täcken och annat som inte ska vara i den under vintern blandat med en frustration över tröttheten, huvudvärken och min oförmåga att vila effektivt. Jag är för trött och det gör ont i kroppen när jag försöker slappna av och vila och när jag har dessa perioder fungerar min andning dåligt. Omedvetet sitter jag och håller andan och när jag upptäcker att jag inte andats som jag ska får jag hjälpa kroppen att hitta andningen igen. Har haft det så förut och vet att vila är det enda som hjälper så det är det som gäller nu!

Hoppas ni haft en bra helg och att ni får en mysig söndagkväll!!

Kramar Bella ♥

14 kommentarer:

En helt vanlig mamma sa...

Snyggt!

Lider med dig, svårt att förstå men du beskriver så bra.

Kram/// ulrika

Marie sa...

Himmel vad fint det blir, vad duktiga ni är!!
Mindre roligt med ditt mående, försök lyssna på kroppen (lättare sagt än gjort!)
Hoppas du får sova gott i natt!
Kram♥

Anonym sa...

Super blev det!! Skönt att ha trappen klar innan snön kommer.

Andas bör man annars sör man! Lyssna på kroppen och vila nu.

Kram Kia

alegni sa...

vad snyggt!
trist att du inte kan vila ut som du borde. jag vet hur det känns, har också väldigt svårt för att få hjärna att koppla av mellan varven.
ta hand om dig! kram
ingela

Anna Larsson sa...

Så fint det blev! Bra jobbat :)! Kram Anna

Marie sa...

Jättefint blev det!
Vad "duktiga" ni har varit,altanen ser stor och härlig ut och trappan är riktigt snygg (fin modell)

Hoppas du känner dig lite bättre idag, kram

millandante sa...

Superfint!! Förstår att det känns skönt att se färdiga resultat!

Låter inte bra det med andningen... vila är bra. Kanske aktiv vila är något för dig? Som att varva ner med en stickning, eller penslar och papper... kanske kan du lura andningen tillbaka då...

STOR KRAM

Anonym sa...

Vi hade trädtrapp på vårt förra hus ,väldigt lurigt när det är snö och is. Jag slant på den slog i riktigt illa.Ni har inte funderat på något räcke och sätta tak över.

Linda - Harmony Home sa...

Vad fint ni har gjort framför ytterdörren! Härligt med så stort trädäck, det kommer ni nog få stor nytta av i vår och sommar.

Kram /Linda

Helenas loggbok sa...

Vad fint ni har gjort! Så skönt när saker och ting blir klara så man kan lägga det bakom sig! Vi måste göra små trapport utanför dörrarna i Blåvik vad det lider. Vet bara inte hur de ska se ut och om vi fixar att göra det själva?!
Trist att du mår som du mår. Jag tycker så synd om dig!
Stor kram till dig!
Helena

emma sa...

Jättefint blev de verkligen! : - ) O nästa sommar kan ni sitta där ute till midnatt i dom ljuva sommarkvällarna.. MYYS!

Jag har inte en enda bok från Leila. Så tusen tack för tipset & receptet på muffinsen. Får bli bak imorgon tror jag : - )

Ha de nu så gott Bella & Ta hand om dej!

Stor Kramis

Jenny sa...

Hej Bella!
Det blev ju jättefint, vad duktiga ni är!
Gillar erat hus, det är lite engelskt stuk över det.

Ha det gott och sköt om dig!

Kraam Jenny

camilla sa...

Så fint det blir!! Ni har så mysigt hus! Hoppas du känner dig lite bättre, som de andra redan sagt, vila och lyssna på kroppen!

Skickar lite energikramar till dig!

Postadress Torslanda sa...

Wow - snyggt!!! Hoppas att du mår lite bätre idag