tisdag 4 oktober 2011

Dagens projekt - påbörja borrning för bergvärme...


Idag var det dags att påbörja nästa projekt här hemma, borrning för bergvärme, ett projekt som inte kräver så mycket av oss då både borrningen och påkopplingen görs av den anlitade firman....
 


Idag är det själva borrningen som påbörjats och det ska borras ner till 200 meters djup innan det är klart så arbetet kommer fortsätta även imorgon och själva påkopplingen in till huset blir förmodligen gjord om ett par veckor...

Här inne råder lugnet denna tisdagkväll samtidigt som höststormen river och sliter i träden utanför. Det är riktigt isande kalla vindar som drar in över Västkusten i skrivande stund och jag tror det blir till att plocka fram en varmare jacka imorgon om det håller i sig. Borrfirmans gubbar jobbar fortfarande på för fullt och ett ihållande väsen och skramlande ljud hörs från maskinen som borrar sig ner genom berggrunden. Är inte ett dugg avundsjuk på arbetarna som tvingas stå ute i blåsten och regnskurarna som drar över med jämna mellanrum, men däremot tacksam över jobbet de gör. Hoppas på att vi kommer få en skön värme här inne till vintern och minskade uppvärmningskostnader!

Idag är det inte bara kanelbullens dag utan även lilla E:s 1 års dag, stort grattis till lilltjejen som inte är så liten längre och numera är en stor flicka som på egna ben upptäcker den spännande världen.

NU: En kopp te och en kanelbulle!

Kramra Bella ♥


8 kommentarer:

Kia sa...

Men vad ni fixar!! Hur många projekt har ni? : )
Kram Kia

MIN LYCKA ♥ sa...

Spännande! Superduperbra;=)

Helenas loggbok sa...

Bergvärme kommer bli kanon. Vi borrade i Blåvik innan vi flyttade in. Verkar som hösten kommit till Sverige, både lite mysigt och vemodigt. Om ett par veckor är vi där oxå!
Stor kram
Helena

HOUSE of ADELA sa...

Låter toppen med bergvärme! usch Ja, idag är det mer höst än förra veckans "sommarvärme"...Njut nu i soffan ikväll, thé och bulle låter mumsigt!

Kramar
Adela

millamagi sa...

Bergvärme är en vinnare! Ha en bästa dag

Therese sa...

Vad duktiga ni är som fixar så mycket saker på en gång, men förstår att bergvärmen vill göras INNAN vintern för annars kan det bli riktigt dyra elräkningar.. Hoppas du mår bra och så även din kropp, ta inte ut dig för mycket tjejen!! Stor stor kram

LOTTAS HOME sa...

Halloj!
De där känner jag igen. Mycket väsen och damm, men det blir bra när det blir klart.
Vi gjorde det för ca 5 år sedan och det fungerar kanon.
Hoppas du har en fin dag!
kram Lotta

Anne-Lie sa...

Bergvärme och dränering trist att lägga pengarna på men så bra det blir, när det är klart!

Kajsas skafferi är superbra, fräsch o fint! Hon vet vad man tål och är noga. Jag var nog där o hämtade mat samtidigt som du åt förra veckan.

Mys i höstmörkret!
Anne-Lie