fredag 28 oktober 2011

Clementiner vs pumpor...


Några pumpor har inte inhandlats till den stundande Halloween-helgen, men däremot årets första clementiner....


Visst är de små orangefärgade citrusfrukterna en av våra absolut godaste frukter?! Förutom den söta smaken väcker doften julkänslorna till liv och det gillar i alla fall jag...

Halloween-helgen är här och att Halloween inte är ett svenskt påfund och inte har något att göra med det svenska firandet av Allahelgons dag, där man minns nära och kära som lämnat jordelivet visste jag, men att Halloween har sitt ursprung på Irland och delvis i Skottland var nytt för mig. Många Irländska emigranter kom under 1840-talets svält- och nödår till USA och tog då med sig traditionen över Atlanten. Så som  firandet ser ut idag när traditionen återkommit till Europa ser självklart annorlunda ut mot när tron hos kelterna var att osynliga krafter var i rörelse och att de dödas själar kunde återvända till jorden under natten till Halloween. Nu är det tycker jag mest ett kommersiellt jippo som jag själv inte brukar fira, men jag gissar att det blir annorlunda den dagen man eventuellt blir förälder och barnen precis som sina kompisar vill klä ut sig i spökkostymer och gå runt bland grannar för att be om bus eller godis och då kommer det självklart att finns pumpor även i vårt hem som barnen får skära ut ögon, näsa och mun ur och sedan tända ljus i.

Önskar Er alla en riktigt trevlig Halloween!!

Kramar Bella ♥

8 kommentarer:

cecce sa...

Jag och mina barn delar inte samma förtjusning över Halloween. Jag är liksom du inte speciellt begeistrad:-)
Däremot har jag idag gjort goda halloweencupcakes. Och det var kul, så klart.
Tacka vet jag annars julen!:-)

Såg dina fina bilder från Ikea! Åh..mys!! Så mycket fint det finns!

Önskar dig en riktigt skön och avkopplande helg!

Kramar

Kia sa...

Mina barn är inte så inne på det där och det är skönt. JAg kan ställa fram en pumpaljusstake mer behövs inte.
Men dessa clementiner köper jag gärna speciellet när de kommer i lådor som man tror ska räcka så lääänge. Hm så fel man kan ha! Det är ju inte så att man bara äter en.

Ha en toppen lördag.
Kram Kia

HOUSE of MANDY sa...

Hej! :)

Ja, jag håller med dig. Det var verkligen en bra och rolig idé med bloggkedjan.. nu hittade ju jag hit också! KUL.

Mysig blogg du har.
Trevlig helg!

Kram Amanda

Helenas loggbok sa...

Så gott med clementiner! Har ännu inte köpt några. Här hos oss säljs de med de gröna kvistarna på, vilket är väldigt dekorativt när de ligger på fat!
Vi har inte tagit fram något Halloween "pynt" i år. Vi brukar annars ha både riktiga stora pumpor och sådana i keramik. Jag har några små vita och orangea på altanen, det är allt. Märks att barnen har blivit större och inte tycker det är lika kul längre! Halloween är annars ganska stort på vår skola, eftersom den är amerikansk. Har sett fröknar som varit utklädda till stora bulliga pumpor, ganska kul. Vi har förberett med godis till i kväll ifall några barn kommer för trick or treat här! Så pinsamt om man inte har något att ge!
Hoppas du får en härligt helg! I morgon åker vi till Sverige!
Stor kram
Helena

Susanne sa...

Jag älskar verkligen clementiner och kan bli riktigt sugen men nu när vi äter LCHF är det förbjudet, allt fruktsocker omvandlas till fett och det vill vi ju inte för jag försöker ju få bort det ;)
Hoppas du har en mysig söndag.

Kramar

Postadress Torslanda sa...

Vi har också haft clementinpremiär. Söta och goda.

Halloween blir så mkt roligare med barn - de glädjer sig så. Och så är det en bra anledning till fest/firande i den mörka hösten. Lite orange piggar upp. Vi har pumpor med ljust i, ungefär på den nivån hemma. Mysigt blir det.

Annas inspiration sa...

Mmm så gott med clementiner,
får sätta upp dem på handlarlistan :)

Kramar Anna

Fröken Fräken sa...

Själv firar jag inte Halloween, men däremot minns jag mina kära på All Helgona! Citrusfrukter och jag funkar inte så bra ihop, men det torkas apelsinsivor i mänger närmare jul... underbar doft!