onsdag 19 oktober 2011

En nästan vanlig man...


Senast läst bok - En nästan vanlig man...

Jag älskar att läsa böcker och njuter av att slukas upp av spännande och intressanta historier. Jag är lite av en periodare när det kommer till läsning och nu har det varit en tid där mina oläsa böcker bara legat i hyllan och samlat damm, men nu sista dagarna har jag kommit igång igen och senaste lästa boken är Buthler & Öhrlunds En nästan vanlig man som recenseras av Jonny Zetterström på boktips.nu och jag tycker han beskriver väldigt bra vad jag själv tycker om boken så här kommer hans recension i en något nerkortad version.

En affärsman blir brutalt mördad i de finare delarna av centrala Stockholm på väg till jobbet. Trots bilköer i närheten och att polisen larmas om pågående brott avviker gärningsmannen spårlöst. ”En nästan vanlig man” är en resa in i en mörk värld i Stockholms toppskikt där en ung man söker större utmaningar och mer spänning än bara pengar, droger och sexmissbruk kan ge. Beskrivningen av en psykopat utan omtanke eller medlidande är klockren. Att samla poäng för att bräcka vännerna i en intern kamp blir viktigare och mer värt än människoliv. Det är till stor del en Stockholmsskildring även om berättelsen också för läsaren genom andra delar av Sverige och vidare ner i Tyskland, Holland samt till USA. Miljöbeskrivningarna är trovärdiga och levande. Polisen Jakob Colt och ett par andra karaktärer från Mord.net återfinns i romanen. Det är dock inga som helst problem att läsa den helt fristående. Författarnas berättande har utvecklats sedan debutromanen och storyn är bättre. Däremot tog det emot en aning i början och inlevelsen infann sig kanske aningen sent...

En helt klart läsvärd bok!

Kramar Bella ♥

7 kommentarer:

Vardagslyx sa...

Läste jämt förr i tiden (innan jag fick barn) och nu nästan aldrig. men jag älskar den där känslan när man blir helt uppslukad av en bok!

Kram Pernilla

Marias Collage sa...

Den var helt ny för mig! Får hamna på min läslista:)
Må gott, kram

Ann-Louise sa...

Den älskade jag och har läst fler av deras böcker med!!!
En av de bättre böckerna jag läst i den genren faktiskt och gillar Stockholmsmiljön!
Bra att sambon lärt dig äta ost. Livet är för kort för att missa det ;-))

Kramar

Jenny sa...

Hej Bella!
Hoppas allt är bra med dig!

Låter som en läsvärd bok, jag gillar deckare och mordgåtor, håller själv på att läsa Camilla Läckbergs senaste "Änglamakerskan" just nu.

Ha en fortsatt trevlig dag!

kraam Jenny

Mina finaste sa...

Vad fint du skrev hos mig, blir helt glad! Gillar dina inlägg med. Och den här om boktipset är kanon. Jag är just nu i en period då jag plöjer böcker:)

Stor kram

Kia sa...

Jag är också en periodare i läsning. Läste Änglamakerskan förra veckan och den var toppen, precis som hennes andra böcker. Nu när den tog slut känns det tomt, jag vill läsa mer av deras äventyr...

Kram kia

Emilia sa...

Tack för tipset!
Det är något jag ska göra när jag inte pluggar längre... Läsa MASSOR med vanliga skönlitterära böcker, längtar!!

Kramkram