lördag 15 oktober 2011

Dagens projekt - bygga trappa...


Efter en tid utan trappa in till huset påbörjades idag bygget av en ny...


Det blåa stumpen av betong som syns längst in är rester från den gamla trappan och ska skalas av ett par cm på toppen och så ska trallvirke läggas ända in till väggen när allt är klart...


Vår goda vän D som är snickare har varit här idag och hjälpt oss, sambon är som ni vet inte rädd för att jobba här hemma, men när kunskapen inte finns där fullt ut och man vill att trappan som är det första man ser på huset ska bli välbygg och inte skev så är det perfekt att kunna anlita hantverkare som man vet är duktiga...


Det är en del pyssel med att bygga en trappa då det är viktigt att räkna och tänka rätt hela vägen och det tar sin lilla tid...


Men grabbarna jobbade på bra och fram på eftermiddagen såg det ut så här...


och när de slutade för dagen så var stommen helt klar och imorgon kommer sambon fortsätta lägga på trallen och jag tror bestämt att han funderar på att bygga den andra trappan som ska sammanbinda den gamla och nya altanen själv. Alltid kul att lära sig nya saker och sen få användning för kunskapen!


Trappbygget har jag inte varit delaktig i, men däremot har jag passat på att putsa några fönster i det fina höstvädret. Är fortfarande jättetrött och kroppen är inte med mig så det fungerar inte att göra så mycket för tillfället, men bättre att göra lite än inget alls!!


Efter lunch fick vi trevligt besök av resten av familjen F och bästa S som var ute på en lång cykeltur. Vi tjejer gick in och fikade och fick en mysig pratstund samtidigt som killarna jobbade på ute. Bra arbetsfördelning, eller hur :)

Hoppas ni alla haft en bra lördag! 

Kramar Bella

6 kommentarer:

Kia sa...

Wow, det blir jätte bra!
Gillar din arbetsfördelning. : )
Ha en skön lördagskväll.

Kram Kia

alegni sa...

hej bella, och tack för dina vänliga kommentarer hos mig.
vilken lättnad att få ett sådant besked från försäkringskassan!
er trappar blir verkligen snygg, och i kväll är den kanske klar för invigning redan :)
ha det gott, stor kram från
ingela

VITA NYANSER sa...

Åh vad bra att du fick positivt besked från försäkringskassan. En sån sak som skulle vara självklar, du har nog med din kamp. Underbart att du får rätt att stärka dig!!!

Härligt citat här nedan! Mycket tänkvärt!

Kram på dig!
L-L

Ann-Louise sa...

Ni får så fint!! Ett helt nytt hus nästan. Vad skönt också att FK är på din sida för tillfället. Hoppas du kan koppla av lite ett tag nu.
Kram

camilla sa...

Åh så fint ni får det och undan går det!! Vi har också projekt "trapp" som snart ska igång!

Ha en skön söndag!

Stor kram!

LOTTAS HOME sa...

Hej vännen!
Ser fantastiskt fint ut. Va ni jobbar och sliter, ler.
Missa inte min give away!
Önskar dig en fin start på veckan.
Kram Lotta ♥