fredag 5 augusti 2011

Läsning i sommarregnet...

Som nyfödd är hon nära att bli lämnad i en snödriva. Som sjuåring blir hon våldtagen av en alkoholist i en trappuppgång. Som nioåring rymmer hon hemifrån och blir än en gång våldtagen - av en långtradarchaufför som gett henne lift. Som tolvåring börjar hon sälja sin kropp till fyllgubbarna i Björns trädgård på Söder i Stockholm. Som trettonåring är hon fullfjädrad prostituerad i City och har en hallick som tar ifrån henne merparten av de pengar hon tjänar. Som tonåring blir hon snart grovt kriminell och utnämns av pressen till "Sveriges gangsterdrottning". Hon kommer att tillbringa sexton år av sitt liv på olika institutioner, alltifrån flickhem, ungdomsvårdsskolor och psykiatriska kliniker till slutna avdelningar på såväl mentalsjukhus som kvinnofängelset Hinseberg. Hon heter Birgitta "Blondie" Andersson och har levt ett liv som de flesta människor inte kan föreställa sig ens i sin vildaste och mörkaste fantasi...

Sommarsäsongen i det lilla fiskeläget Brantevik är över för den här gången. För familjerna Winter och Malm har det varit en regning semestervecka och stämningen är inte på topp. De bästa vännerna Johanna och Agnes är båda gravida och inom några få veckor kommer de att vara mammor. I ett försök att ändå avsluta vistelsen på ett bra sätt bestämmer sig paren för att gå och sjunga karaoke på den lokala hamnkrogen. Men något går fruktansvärt fel och på morgonen när de andra vaknar är Agnes borta. Agnes försvinnande blir veckans stora nyhet och polisen och media arbetar var och en på sitt håll för att finna en lösning på gåtan. Men det blir en kamp mot tiden och allt tar en oväntad vändning när en död kvinna hittas uppspolad på en strand ...

Oj oj oj, vad fort dagarna går, två av tre semesterveckor har redan passerat och efter snart en vecka med underbart sommarväder står regnet som spön i backen idag. Kontrasten till de senaste dagarna som tillbringats på de bohusländska klipporna där jag solat, läst böcker och badat i det 23 gradiga vattnet är stor.

Det har inte blivit mycket tid framför datorn under semestern, har bara skickat lite vykort med bilder, men inte skrivit som vanligt. Ser att det är många av Er som också tagit lite semester från bloggen och laddar batterierna inför hösten, vilket känns sunt. Vill passa på att tacka för kommentarerna Ni skrivit hos mig senaste veckorna, har själv varit usel på att lämna spår efter mig då jag mest läst Era bloggar på stranden i telefonen, men snart är vardagen här igen och då blir allt som vanligt igen.

Vi avsluta med att tipsa om böckerna ovan, läs dem!! Två riktigt bra böcker som jag sträckläst senaste dagarna!

Hoppas ni alla får en skön helg!!

Kramar Bella ♥

2 kommentarer:

Kia sa...

De verkar bra! Kan vara något att läsa framför brasan när hösten kommer, för något regn har vi inte här. Grannen sa igår att det skulle bli sämre från idag men tydligen inte här.

Ha en toppen fredag!
Kram Kia

Fairytale sa...

Tack för tipset, verkar ju hur bra som helst och snart börjar vi ju gå mot hösten och då är det skönt att kunna plocka fram en bok att läsa.
Ja, en liten paus emellanåt från bloggandet får man ju ha, det är så mycket man vill göra på sommaren / semester och tiden är knapp. Blogga kan man göra mer på hösten och vintern när man ändå inte är ute så mycket!
Hoppas att du får en fortsatt bra semester och en mysig helg!
Kram