söndag 20 december 2009

Fjärde Advent...


Fjärde ljuset är tänt och det lackar mot jul, bara fyra dagar kvar till julafton och vi har ett helt underbart vinterväder här på Västkusten. Snö, sol och minusgrader precis som man önskar i dessa tider. Årets kortaste dag är här och efter imorgon då vintersolståndet infinner sig vänder det äntligen och vi börjar åter gå mot ljusare tider för hur mysigt det än är vid den här tiden på året så ska det faktiskt bli skönt när dagarna blir lite längre och ljusare igen, men först ska det firas jul och det nya året skålas in.
Gårdagen ägnades åt julpyntning och nu står granen och lyser hemtrevligt och stämningsfullt i vårt vardagsrum. Idag blir det en skön slappardag utan några måsten, ett besök i stan är inplanerat, men först en promenad i det vackra vinterlandskapet fullt påpälsad i den varmaste jackan och mössan jag har, väl hemkommen får det bli en stor kopp med varm choklad för att få upp värmen tillsammans med en eller kanske två goda pepparkakor framför brasan.
Önskar Er alla en riktigt trevlig fjärde advent!!

5 kommentarer:

Cicci sa...

Det ska bli så skönt att gå mot ljusare tider. Även om snön verkligen ljusar upp där ute. Vår dag ser väldigt lika ut. Ska själv ut på en promenard senare och drack en stor kopp med choklad i förmiddags.

Med önskan om en mysig sista advent.
KRAMAR

Karin sa...

Låter fantastiskt skönt med ljusare tider. Jag blir tokig här uppe. Nu är kl 2 och det är kolsvart hemma hos mig..
Man får mysa till det med massor av ljus inomhus istället.
jag hoppas du har en härlig söndag!
Kraaaaaaam

Susanne sa...

Tänk att det snart vänder och snart har vi sommaren här, tiden går verkligen fort, vet inte vart detta år har tagit vägen. Det gäller verkligen att ta vara på livet och tiden :o)
Låter skönt med en lugn och behaglig fjärde advent :o)

Kram vännen

Malena sa...

Åh vad mysigt med promenad och varm choklad! Jag har inte varit ute på en enda promenad, måste verkligen se till att komma ut nu i dagarna!
Härligt med vinter!

Kram!

jessi sa...

ja nu vänder det mot ljusare tider, skönt tycker jag!

tiden går så fort snart kommer tomten, jag jobbar alla dagar fram tills julafton o det känns konstigt... vill ju vara ledig nu! Men ska ha det julmysigt med de få barn som är på förskolan, pyssla baka lyssna på julmusik o annat skoj!

KRAM