onsdag 3 juni 2009

Imorgon är en annan dag...Denna första onsdag i sommarmånaden juni har varit en tuff dag, tårarna har aldrig velat ta slut, kan inte minnas när jag senast grät som jag gjort idag. Det sägs att tårar renar och jag väljer att tro på det, och ofta så mår man bättre efter att ha gråtit. Det är ingen självklarhet att kunna gråta, jag har haft mycket inuti mig den senaste tiden som legat och gnagt så det kanske var dags att tillåta mig själv att verkligen få känna efter och ge utlopp för dessa irriterande orosmoment som påverkar mig och får mig att må så dåligt.

Mina krafter är slut efter renovering och flytt, har försökt att lyssna på kroppen och gjort saker efter den förmåga jag har idag, det har gått rätt så bra, men både renovering och flytt är något som tar på allas krafter och jag som inte har några i reserv är helt tom på energi för tillfället. Har känslan av att jag inte orkar mer och känner att jag inte är mig själv längre och det är varningssignaler som jag tar på allvar, har valt att inte lyssna tidigare i livet, men det misstaget tänker jag inte göra om. Idag är första gången sen jag började jobba igen som jag gått hem tidigare och att jag verkligen gjorde det, tillät mig att lyssna på kroppen och insåg att jag inte hade något val annat än att gå hem känns så klart jobbigt och tråkigt, men imorgon är en annan dag och det är långtifrån bara bara, men det finns inget annat att göra än att ta nya tag och hoppas på att krafterna och glädjen hittar tillbaka till mig om inte imorgon så inom en snar framtid.

Det sägs ju att allt som inte dödar det härdar och gör en stark och när det är dagar som denna så är jag glad att mitt liv inte alltid varit problemfritt, vetskapen om svårigheterna jag tagit mig igenom tidigare gör att jag tror på framtiden, för även om det känns hopplöst så kan livet vända igen, det gäller att kämpa och inte ge upp...

7 kommentarer:

Ann-Louise sa...

Vad bra att du känner igen tecknen och kan stoppa i tid numera!!
Visst renas kroppen av tårar. Jag gråter ofta och det känns skönt efteråt om än lite pinsamt när man inte tycker det passar in.

Försök ta det lugnt nu och stressa inte över huset. Ni bor där, det är flyttat nu - låt det andra få ta den tid det tar. Njut av dagen och livet, ta vara på sommarens härliga stunder. Resten får du fixa med sen.

Stora kramar

Nettan sa...

Men Lilla Gumman !
Inte ska du känna så över jobbet.
För vi vet ju vad du klarar & framför allt, vad stolt att du KAN känna så.
Att bara känna efter & gå hem & vila, gör dig gott, du känner ju din " kropp" bäst !

Som du sa, imorrn är en annan dag !
Men du lever här & nu ;), så ta hand om dig & stressa inte.

Rom byggdes inte på en dag...
Ta det nu lugnt & njut =)))
Tänker på dig !
Kram Nettan

Att ha det gott sa...

Heja dig

Helenas loggbok sa...

Hus och hem är bara materiella saker. Hälsan och att må bra är så mycket mer värt när det kommer till kritan. Visst vill man trivas och få allt klart snabbt när man flyttar, men låt det ta tid. Det viktiga är ju att du mår bra! Försök njut av det ni har gjort på den här korta tiden istället för att se det ni inte gjort! Det är lättare sagt än gjort, men jag försöker tänka så de dagar jag är livrädd för att min mans arbetsgivare ska omorganisera eller något och skicka hem oss härifrån Luxemburg innan vårt kontrakt går ut.
Kram
Helena

Anna sa...

Att gråta är bra, tror också att det rensar och hjälper massor! Förut grät jag ofta, för minsta lilla, vart lite jobbigt ibland men inget jag kan styra över. Det är ju ingen kran som går att slå av, måste man så måste man!

Hoppas att du känner dig bättre nu när du fått vila, skriva av dig å gråtit. Att skriva är också ett bra sätt att få ur sig en massa, ialli fall för mig :)

Jag håller själv på att lära mig att vara i nuet, så det är svårt för mig att säga det till dig, men jag tror ändå att det är så man måste försöka leva, att strunta i allt för en stund och bara rå om sig själv, ta vara på livet med andra ord!

Ojoj, en hel uppsatts .. sorry :)
Kramar till dig!

jessi sa...

Det är bra att du lärt dig och tar hand om dig själv! Skönt att kunna gråta ut ibland.

Jag håller med Ann-Louise stressa inte med huset, det är absolut ingen brådska! Livet är här och nu och du är viktigast ej hus, renovering o saker! Så sköt om dig gumman!kram

Malena sa...

Ibland behöver man gråta och liksom bara vara...

Jag tror på dig!
Stor kram!