fredag 5 juni 2009

Jordgubbscheesecake...


Jordgubbscheesecake på kladdkaksbotten...

Sommaren är här och med den stundar högtider som examen, midsommar och bröllop. Här i staden var det studentfirande igår med gator fyllda av glada nybakade studenter och dess anhöriga. Blir alltid lite nostalgisk vid den här tiden och tänker tillbaka på den lycka det var när man själv tog studenten för drygt tio år sedan.

Idag firades en arbetskompis på jobbet då hon fyllt 40 år med en ljuvligt god tårta. Bland de godaste jag ätit. Hittade receptet till tårtan ovan här och tyckte det såg riktigt smarrigt ut, påminde lite om den vi åt på jobbet även om det inte var någon kladdkaksbotten på den. Kanske något att baka denna fredagseftermiddag eller varför inte att servera på midsommar?!!

Sitter och funderar på vart sommaren tog vägen när jag tittar ut genom fönstret och ser regndropparna falla från skyn, termometern i bilen visade på 8 plusgrader imorse och solen vill inte leta sig fram bland molnen denna junifredag. Fast sanningen är väl den att det är det här som är svensk sommar och det finns inte så mycket annat att göra än att bara ta det för vad det är och passa på att njuta av solen de dagar den är framme.

Önskar er en riktigt trevlig fredagskväll, eventuellt väntar ett IKEA-besök imorgon och sambon ska dessutom jobba imorgon så det blir inga större utsvävningar för oss denna fredagkväll, tacos i soffan framför Talang får det bli, och sen ska jag kika in till er och läsa ikapp ett par dagar, perfekt sysselsättningen en lite gråmulen dag som denna!!

2 kommentarer:

Anna sa...

Wow en sån där ska jag baka!! Kanske inte idag men imorron kanske :)

Fint de blir i eran damm, sött med små fiskar, jag skulle inte våga ha nåra nu för då äter väl Casper upp dom eller slänger iväg dom nånstans ...

Kram å ha en riktigt fin helg!

home by lina sa...

Mumms, vad god kakan/tårtan såg ut! Ja, vart har värmen tagit vägen? Här hemma tar de studenten och har avslutning nästa vecka och då vill vi verkligen ha fint väder. Vår stora tjej har sin första skolavslutning och det ska vi fira med jordgubbstårta, kanske ska pröva ditt recept... =) ha en mysig fredagskväll med tacos och talang! Kram Lina