måndag 29 juni 2009

Alltid hos dig...


Helgens läsning har varit Maria Ernestams, Alltid hos dig...

God Morgon!

Måndagmorgon och även denna vecka inleds med sol och värme och iförd endast klänning och sandaler o ska jag strax bege mig till jobbet, ska arbeta denna och två veckor innan det är dags för en efterlängtad semester för min del. Vet att det är många som precis gått eller snart går på semester och vad passar då bättre än en boktips för lata sommardagar i solen.

Maria Ernestams bok Alltid hos mig är en berättelse om kärlek, sorg och hemligheter i det förflutna, det är ingen chicklit-bok al a Marian Keyes eller Denise Rudberg, men jag gissar att kritikerna har gett ganska goda omdömen om denna bok som är skickligt skriven då flera tidsepoker vävs samman, grundtanken och idé som blivit en berättelse är bra och intressant och jag fastnade i boken, men tycker inte att det var en fullpoängare, jag ger den 3,5 av 5 i betyg, men klart läsvärd om tycker du det är intressant att läsa om hur livet var i början av 1900-talet så kommer du gilla boken. Så här står att läsa på baksidan...

Plötsligt är inget mer sig likt. Ingas man har drabbats av en hjärtinfarkt, han finns inte längre. I två år tränger hon undan sin sorg, visar sig duktig, begraver sig i jobb. Men en elak kommentar gör att allt rämnar. Hon flyr till släktens sommarställe på Marstrand, där hon hoppas få ro att finna en väg tillbaka. Av en slump hittar hon en gammal låda. Den är full av papper, tidningsurklipp och på botten ett brev, stämplat i Mombasa, Kenya, 1916. Ingas nyfikenhet väcks, särskilt av några kryptiska rader i slutet av brevet. Med en iver hon länge saknat söker hon vidare för att få en förklaring, för att undkomma sitt eget nu. Efterforskningarna leder henne bakåt i familjens förflutna, till en händelse som tog sin början i första världskrigets skugga. Och hon förstår att en annan kvinnas öde påverkat hennes eget liv mer än hon någonsin kunnat ana.

Dags att bege sig till jobbet...

6 kommentarer:

jess sa...

Kikar in, säger Hej! Hoppas du får en bra dag!

Radhusdrömmar sa...

Alltid bra med lite boktips, ska köpa på mig ett gäng böcker nu snart till semestern.

Kram
Johanna

Therése sa...

Så bra med lite boktips!
Går ju på semester nu på fredag morgon, längtar verkligen :-)

Ha det så gott!
Kram Therése

Stjärnor & Champagne sa...

Älskar svenska författare. Har ett lager som jag skall plöja igenom. Titta in till mig jag har något till dig/ Kramis A

Maria sa...

God kväll! Vilka underbara rosor ni har, lycka!
Kul med lite boktips. Jag blir ledig i fyra veckor så jag tänkte ta mig en tur till biblioteket och fylla på bokförrådet.

Vilka skatter ni hittade hos din bror! Lyckliga dom!

Ha en riktigt fin vecka!
Kram kram

Susanne sa...

Svar: Vi har inte bestämt om vi flyttar eller om mannen fortsätter att pendla ett tag till.
Måste hitta ett fint boende och jag måste ochså få ett jobb därnere. Fy och usch, det är mycket som rör sig i huvudet.

Må så gott, det är riktigt varmt idag, svett så fort man rör sig!