lördag 20 juni 2009

GLAD MIDSOMMAR!!!


Gårdagens silllunch som avnjöts på vår altan i ett typiskt midsommarväder med regn och kyla...

Årets midsommarfirande är nu avklarat och vi är trötta, men nöjda trots att inte mycket gick enligt våra planer därav min tystnad här. På torsdag kväll åkte vi ut till våra goda vänners båt och möttes av ett härligt soligt sommarväder, det blåste dock, men inte mer än att vi skulle kunnat gett oss iväg till Gullholmen som planerat och det hela såg riktigt lovande ut tills vi startade båtmotorn och temperaturen steg så den var på väg att börja koka. Det visade sig senare att det var impellen (tror det stavas så) som var trasig. Då det är genom den som motorn tar in kylvatten så var det inte så mycket annat att göra än att blåsa av alla planer på en midsommar till havs då vi varit tvungna att lyfta båten för att byta den, vilket inte är så lätt att få hjälp med kl 19 dagen innan midsommar... Istället fick det bli bryggsegling med grill och allsång och många glada skratt!!

Vi beslutade oss för att fira midsommar hemma hos oss i huset i stället så vid tio igår åkte vi hem och körde ett städ-, handlings och fixarrace på ett par timmar innan våra vänner kom hem till oss istället. Det blev traditionell sillunch ute på altanen med regnet hängandes i luften, grillning på kvällen, musicquiz och andra spel så när vi och våra gäster kröp i säng i natt var vi trötta men nöjda med den improviserade midsommarafton vi precis firat. Tiden räckte inte till för att hinna upp till dansen kring midsommarstången som hölls här i närheten och några kransar till håret bands inte i år, diskmaskinen valde att lägga av, men mår bra igen då det visade sig att säkringen hade gått på en av faserna, spjället i kaminen ramlade ner i natt efter att sotaren kom i torsdags innan vi gav oss iväg till båten, förmodligen har han kommit åt det på något sätt så när vi tände en brasa gick luckan inte att stänga, men det är väl sånt som hör till när man är husägare...
Tyvärr har det blivit väldigt lite fotat i helgen, brukar vara ganska duktig på att ta kort när det är något speciellt, men igår glömdes det bort...Helgens självklara medelpunkt har varit lilla L, så söt och charmig och snäll hon var denna goa lilla tjej...
Hoppas ni haft en riktigt trevlig midsommar och att resten av ledigheten kommer avnjutas i trevligt sällskap och i sol och värme!!!

10 kommentarer:

Livet i byn sa...

Det är alltid trist när saker och ting inte blir som man planerat. Men det kan ju bli rätt så bra ändå.

Här var det rätt så kallt även om det inte regnande.

~Livet i byn

home by lina sa...

Kunde faktiskt inte låta bli att småskratta lite när jag läste ditt inlägg =))Ibland blir det faktiskt inte som man tänkt sig...men det verkade ju bli bra ändå trots allt =)Jättesöt liten sessa i fin klänning på bild!! Ha det gott! Kram Lina

Susanne sa...

Tack!
Så tråkigt med båten men ni lyckade få en trevlig midsommar iallafall. ; o)

Fortsatt trevlig helg.
Kraam

Hannahs Bod sa...

Tjohoo! Roligt att titta in hos dig, ha en bra midsommardag.
Må gott Hannah

Hemma hos Katta sa...

Glad midsommar i efterskott =)

Therése sa...

Så tråkigt att det inte blev som ni planerat...men ni verkade ju ändå ha rätt trevligt tycker jag ;-)
Här hade vi också tråkigt väder, riktigt åskväder drog in när vi åt vår sill och potatis, fick tända lite ljus och mysa inne!
Som tur är så finns ju sällskapsspel :-)
Så kvällen blev trevlig ändå, trots regnet!

Söt tjej på korten ;-)
Kram Therése

Maria sa...

Tack snälla du! Jag hade en riktigt härlig midsommarafton. Låter som om ni också hade det bra. Känns så skönt med en långhelg så man hinner vila inför näta jobbvecka.

Hopppas du får en fortsatt riktigt fin helg!

Kram

Ann-Louise sa...

Sitter och ler när jag läser...så tokigt mycket blev men du tar det på rätt sätt med humor!!

I bland blir det nästan bättre om man inte hinner planea så mycket, funkar oftast lika bra!

Ha en fin söndag också.

Kramar

Livet i byn sa...

Ja hon är duktig!! Självklart får du länka till mig. Jag länkar tillbaka.

~Livet i byn

mitt skärgårdsliv sa...

Oj det vår många oväntade händelser... Men låter som ni haft en riktigt trevlig midsommar!! Tack för hälsningarna du lämna efter dig på min blogg!! Ha en riktigt bra dag!