söndag 21 juni 2009

Den mörka ängeln...


Boktips inför semestern...
Go morgon!!
Sitter och äter en sen frukost efter en behövlig sovmorgon. Vaknade vid 10 och låg sedan kvar och drog mig och läste ut Mari Ljungstedts bok, Den mörka ängeln, fram till kl tolv. Inte ofta jag ligger så länge, men efter en vecka med på tok för lite sömn och mycket att stå i så behövde min kropp den vilan.
Rekommenderar absolut Den mörka ängeln, perfekt läsning för hängmattan eller stranden i sommar. Boken är den sjätte i Mari Jungstedts serie om gotlandspolisen Knutas och journalisten Johan Berg och som vanligt begås det mord på Gotland som ska lösas och upplösningen var lika spännande som vanligt, och kanske lite oväntad... Nu ska jag inte avslöja mera, men jag rekommenderar verkligen Mari Jungstedts böcker och har ni inte läst de tidigare i serien har ni mycket bra läsning framför er i sommar. Så här står det att läsa på bokens baksida...
Vårvindar viner över Gotland när Visbys nya kongresshall invigs under stort kalas med över femhundra gäster. Festfixaren Viktor Algård står för det glittriga arrangemanget, men det ska bli hans sista fest. Dagen därpå hittas han mördad i byggnaden.Kommissarie Knutas letar motiv bland en grov tonårsmisshandel, en introvert fårbonde, en hemlig älskarinna och en försmådd konkurrent. Utredningen ställer honom inför tuffa dilemman, både som tonårspappa och polischef. TV-journalisten Johan Bergdrar i egna trådar och hans nyblivna fru Emma Winarve hamnar mitt i händelsernas centrum och riskerar livet. Samtidigt pågår i en lägenhet ett samtal med djupa psykologiska bottnar.
Hoppas ni får en bra avslutning på årets midsommarhelgen!!

7 kommentarer:

Susanne sa...

Det är ok att du länkar mig.

Kraam

Susanne sa...

Jag har inte läst några böcker av henne, kanske vore något.
Tack för tipset :o)

Kramen

milla-andante sa...

Tack för tipset!
Vilken improviserad och härlig midsommar ni verkat haft!
Sköt om dig!
Kram

Helenas loggbok sa...

Hennes böcker är helt suveräna. Jag har nog läst alla utan den du läst just. Den ska jag köpa när jag är tillbaka i SVerige. Bra att du tipsar! Vi har inte haft några svenska böcker på ett ta nu och har värsta abstinensen på böcker. Jösses vad jag ska läsa under sommaren! Tur att det finns pocket så att det inte blir så dyrt!
Ha det gott!
Helena

Signe 1 sa...

Jag håller som bäst på att läsa hennes sista bok nu, 'Den dubbla tystnaden'...är en boklover och har läst alla hennes böcker:-) Klart du får länka till mig!!:-) Må gott, kram Sofia

Annas inspiration sa...

tack söta bella :-)
& tackar för boktipset!

hoppas att du har haft en fin midsommar & samlat energi :-)

ha en mysig kväll

Kraaam

Stjärnor & Champagne sa...

Jag har läst alla av henne utan den nya...Har lite böcker som ligger och väntar så jag får ta den sen. Hoppas att ni har haft en skön midsommar. Vi hade det jättemysigt i Fiskebäckskil. Vädret var ok med lite regn och sen var vi i Lysekil och shoppade lite och även i F i dom små butikerna.

Kram Anne