måndag 21 november 2011

Iittalas Marimekko vs Coop...


När jag kom hem med den här röda skålen inköpt på Coop för ynka 49 kr tittade sambon på mig med stora ögon och förvånad min och frågade hur jag tänkt när jag köpt denna otroligt fula tantskål i samma mening som han klart och tydligt talade om för mig att jag under inga förutsättningar fick ha den framme i vårt gemensamma hem...
Till svar fick han att jag tyckte jag gjort ett riktigt bra fynd då en väldigt snarlik skål (Iittalas Marimekko) säljs på Cervera för 729 kr och att min billiga skål från Coop kommer bli perfekt att servera julgodis i :)

Go Kväll!

Almanackan visar att vi idag gått in i vecka 47 och datumet 21 november är en påminnelse om att en av årets tråkigaste månader närmar sig sitt slut. Tycker oftast att november och februari är ganska trista även om jag gillar alla årstider, men dessa månader är mest en transportsträcka till julmånaden december och första vårmånaden mars. Årets november kan än så länge enkelt sammanfattas med att den tillbringats här hemma i sjuksängen och varit ovanligt varm. Förhoppningsvis så avslutas den som frisk och nu börjar jag faktiskt längta efter den första snön.

Det har inte blivit någa glossiga julmagasin i år ännu och inget butiksspan, men jag gissar att butikerna vid det här laget är julpyntade till max och att julmusiken strömmar ut högtalarna och jag kan erkänna att jag längtar efter att få gå en runda i butikerna nere i köpcentrat.

NU: Lite soffhäng framför Adam Live och förhoppningsvis så får jag snart sällskap av sambon som bör vara på hemväg.

Kramar Bella ♥

11 kommentarer:

MIN LYCKA ♥ sa...

Flaggstången blev fin. Jag funderar och köpa en ljusslinga att ha i flaggstången, istället för gran utomhus...
Vår flaggsång är uppe på ett berg och då hade det ssynts fint från stora vägen också.

Det finns kopior på 2 fröknar också av Marrimekko skålen. De var så himla bra kopior att jag tog för givet att de var äkta tills jag skulle betala. Bra för plånboken;=)

Ha det gott!

VILLA RUT sa...

Å tack för fyndtps! Fanns det fler färger?
Kram

Susanne sa...

Tantskål...om han visste hur poppis och morderna dessa är ;)
Vilket bra pris och den ser ju ut som orginalet, visst är det konstigt att dom får kopiera som dom gör men det är ju bra för oss ;)

Hoppas du har en mysig kväll
Kramen

Gafflan sa...

Vilket fynd! :D

Fröken Fräken sa...

He. Ja, det är inte alltid det manliga släktet förstår sig å vad som är snyggt och inte. Turligt nog har herr Fräken nästan samma smak som mig, eller, har han en annan åsikt döljer han den väl :-D

Kia sa...

Jag vill också ha snö! Börjar liksom bli dax nu så man kommer in i den riktiga julfeelingen.

Kram Kia

Nazima sa...

Jättefin skål! Jag hittade en liknande i en inredningsbutik i Torslanda,

Genomskinlig skål fast lite mindre variant, som var på pricken lik Marimekko, men av märket Miljögården. Var mycket nöjd med den ända tills sonen råkade ha den i golvet och den gick i massor av bitar, men eftersom den inte kostade mer än 99:- så det var förlåtligt.:-)
Ha det fint!
KRAM

cecce sa...

Haha..ja, dessa män! Det förstår sig inte alltid på det här med vackra saker.-)

Känner mig som en usel bloggvän då jag så sällan hinner kommentera i den utsträckning jag skulle vilja...Har läst om din historia med magont och illamående och jag tänker: Har du inte haft nog???

Kan bara hoppas du blir frisk snart så du kan få gå ut i butikerna och höra lite julmusik:-) Nåja...den har väl inte riktigt börjat skvala ännu..men snart nog!

Sköt om dig och krya på dig!!!

Stor kram!

alegni sa...

här kommer jag med en avvikande åsikt. ;) jag tycker marimekkoskålarna är mycket smidigare i formen, och själva glaset ser ut att ha bättre kvalitet. jag måste ju hålla på originalet dels för att jag är finländare, dels för att försvara mina egna inköp (jag har väl ca 20 äkta mariskålar i min ägo). :)
kram
ingela

Emilia sa...

Åh vilken fin skål, verkligen en fin kopia! Vilket fynd!!
Kram Emilia

Loviica sa...

Jag är jätteförtjust i min Marimekkoskål som jag fick för några år sedan. Tycker den är jättefin. Min är dock frostigt vit. Innan jag fick den så köpte jag en liknande på ett lågprisvaruhus och tänkte att jag behöver inte ha en äkta (de är ju dyyyra, spec den röda). När jag sedan diskade skålen ramlade färgen bort :( Hoppas din håller färgen, isf ska jag oxå köpe en röd på coop nu till jul.